cukinia - 18701 przepisów (strona:420/1247)

Pieczone fit kotlety drobiowe z warzywami 478

Składniki: 700 g mięsa drobiowego (np. z udźca kurczaka bez skóry) 40 dag żółtego sera (np. mozzarella) 3 jajka 1 cukinia 1 czerwona papryka 1/2 żółtej papryki 2 marchewki 1 duża cebula 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Sposób wykonania: Cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, posypujemy(...)Mięso mielimy. Paprykę oraz cebulę kroimy w bardzo małą kostkę. Obraną marchew oraz ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki.  Do mięsa dodajemy odciśniętą z soku cukinię oraz wszystkie inne składniki.  Doprawiamy przyprawami i mieszamy dłonią na jednolitą masę. Uformowane dłońmi kotlety układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez

Qchnia po prostu
Domowe leczo 97

Wrzesień i październik w moim rodzinnym domu zawsze pachniały domowym i dobrze doprawionym leczem. Papryka, cukinia, pomidory, wędzona lub grillowana kiełbasa, boczek i mnóstwo papryki w proszku. Dla mnie to smakowite wspomnienie dzieciństwa. Składniki: 2 czerwone papryki, pokrojone w paseczki 2 żółte papryki, pokrojone w paseczki 2 białe papryki, pokrojone w paseczki 1 duża lub 2 małe cukinie, pokrojone(...)małym rondelku roztapiamy smalec i wsypujemy trzy rodzaje papryki w proszku. Podsmażamy ją, uważając by jej nie przypalić. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę oraz paprykę. Całość rumienimy, dodajemy cukinię oraz pomidory. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy boczek, kiełbasę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Leczo gotujemy aż warzywa będą miękkie. Na koniec leczo doprawiamy solą i pieprzem oraz podsmażoną papryką

Życie ze smakiem
Smażony bulgur z warzywami i fetą 151

pełne smaku i warzyw. Bulgur, który jest podstawą tej potrawki, to lekka kasza pszeniczna o bardzo bogatych właściwościach, które warto docenić. Świetnie komponuje się z letnio-jesiennymi warzywami jak cukinie, bakłażany i pomidory. No i feta, która dodaje charakteru i wyrazistości całości, a nasiona słonecznika przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Obiad idealny zarówno do pracy, jak i na rodzinny posiłek(...)channelId=31230&partnerId=18607&graphicId=2561&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Składniki 100 g suchej kaszy bulgur jedna nieduża cukinia pół bakłażana 2 pomidory pół papryki czerwonej niezbyt duża cebula ząbek czosnku łyżeczka ziaren kolendry szczypta kminu rzymskiego 2 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki oliwy sól, pieprz pół posiekanej natki pietruszki

Analiza Smaku
Kremowa zupa porowo- cukiniowa 146

Nadszedł czas zup Nie ma nic lepszego niż pyszna, rozgrzewająca zupa w takie dni jak dziś. Gdy na dworze ciemno i zimno, ja ogrzewam się kremem z porów i cukinii. Uwielbiam zupy- kremy, a to jest jeden z moich ulubionych. Na drugim miejscu plasuje się zupa- krem z dyni, która jeszcze czeka na swój debiut na blogu (aktualizacja: już jest(...)wyprzedzeniem, to rano wystarczy ją tylko podgrzać i śniadanie gotowe! A Wam zdarza się jeść zupy na śniadanie? Kremowa zupa porowo- cukiniowa Gęsta i kremowa zupa z porów i cukinii to świetny sposób na rozgrzanie się w chłodne, jesienne dni. Dodatek imbiru jeszcze bardziej wzmocni efekt rozgrzewający! Dania Danie główne , Lunch , Przekąska , Śniadanie , Zupa Kuchnia Europejska Keyword zupa krem Porcje

Modern Cave Girl
Zupa z zielonych warzyw 143

Dzięki temu przekonacie do tej zupy każde dziecko, nawet takie oporne na warzywa. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na zupy . Składniki: 6 szklanek bulionu warzywnego 1 brokuł 3 cukinie 20 dag zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka zielonego groszku Świeżo mielony czarny pieprz Sól Śmietana Opis przygotowania: Na początku myjemy cukinię i kroimy w cieńsze plastry. Następnie brokuł kroimy(...)różyczki. W większym garnuszku gotujemy bulion warzywny. Następnie do niego dodajemy pokrojoną cukinię oraz brokuł, fasolkę szparagową i zielony groszek. Całość musimy zagotować. Gdy wywar zagotujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze pod przykryciem przez około 20 minut. Następnie zupę miksujemy blenderem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie, gdy zupa krem jest gotowa przelewamy ją do miseczek. Na końcu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Najlepsze leczo z cukinią, bakłażanem i boczkiem 149

Leczo z cukinią, boczkiem i bakłażanem  Składniki na pyszne leczo z cukinią i bakłażanem 2 małe cukinie 1 bakłażan 2 papryki 2 średnie cebule Pół główki czosnku 2 łyżki słodkiej papryki mielonej 1 puszka pomidorów pelati 0,7 l passaty pomidorowej 30 dag surowego boczku Olej rzepakowy do smażenia Węgierska pasta z ostrej papryki lub pasta gulaszowa do smaku

Gotujemy i jemy
Pieczone letnie warzywa / Roasted summer vegetables 138

Dziś przedstawiam przepis na pieczone sezonowe warzywa, które właśnie teraz są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Pomidory, cukinia, papryka, cebula i ziemniaki, najzwyczajniej w świecie zapieczone z odrobiną ketchupu lub innego sosu na bazie pomidorów i ziołami. Jest to świetny posiłek sam w sobie, jak i dodatek do każdego dania głównego. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Pieczone letnie warzywa(...)duża cebula, pokrojona w cienkie plasterki 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 3 ziemniaki obrane i pokrojone w 1 cm kostkę 2 pomidory pokrojone w plastry 2 małe cukinie, pokrojone w plastry 100 ml ketchupu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 220 °C. Rozgrzej większą patelnię

karmelowy
Kotleciki siekane z indyka z cukinią i pieczarkami 115

żonglować dodawanymi warzywami.  Kotleciki w tej wersji są delikatne i pyszne :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób - wychodzi ok 12 kotlecików)    500 g piersi indyka 1/2 małej cukinii (ok 150 g) 3 duże pieczarki (80 g) 100 g tartej mozzarelli 2 jajka  3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki świeżego tymianku sól, pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE(...)Mięso kroimy w małą kostkę, po czym siekamy jeszcze nożem na mniejsze części.  Pieczarki i cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku z cukinii.  Wszystkie składniki przekładamy do miski, dosypujemy mąkę, wbijamy jajka, wrzucamy ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy i dużą łyżką nakładamy masę. Smażymy kotleciki na złoto

Moje Kuchenne Rewelacje
Obiad w 15 minut – gnocchi w sosie pomidorowym 175

jeśli chcecie możecie sami przygotować własne gnocchi Będzie jeszcze smaczniej Obiad w 15 minut – gnocchi w sosie pomidorowym przepis na jedną porcję 170 g gotowych kluseczek gnocchi średnia cukinia 200 g pomidorków koktajlowych pół cebuli 2 garści jarmużu 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej (można pominąć w wersji wege) 200 ml passaty pomidorowej ząbek czosnku sól, pieprz oliwa Gnocchi ugotuj według(...)instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek obierz, a następnie posiekaj je w drobną kostkę. Cukinię obierz, pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na połowę. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek z cebulą, tak aby się zrumieniły. Następnie dodaj jarmuż, cukinię oraz pomidorki. Duś ok. 4 minut na wolnym ogniu. Potem do warzyw dodaj passatę pomidorową oraz przypraw całość solą

365 dni dookoła kuchni
Treściwy rosół z azjatycką nutą 147

średnie marchewki 1 duży por 3 średnie grzyby leśne (u mnie borowiki) 2 gałązki lubczyku 1 łyżka oliwy sos sojowy świeżo mielony pieprz szczypta suszonego imbiru 1 średnia cukinia pęczek natki pietruszki makaron ryżowy WYKONANIE Skrzydełka, kości wieprzowe i wołowe umyć, przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i postawić na palniku. Por umyć, odkroić białą część, a pozostałą wraz(...)pokroić w dużą kostkę. Korzenie pietruszki i marchewki ostrugać. Warzywa dodać do zupy wraz z podsmażonym mięsem. Wywar gotować około 35 minut, aż mięso i warzywa zmiękną. W międzyczasie cukinię pokroić w niewielkie słupki. Z ugotowanego wywaru wyłowić lubczyk, wszystkie warzywa, skrzydełka i kości, po czym dodać cukinię i gotować około 7 minut, aż zmięknie. Marchewkę pokroić w słupki

Passions hobbies life
Grillowane warzywa z fetą 139

kuchni śródziemnomorskiej. Sprawdzi się na lekką kolację lub dodatek do obiadu. Jest mega aromatyczne, a w dodatku szybkie i proste. Teraz jest sezon na warzywa takie jak pomidory, cukinie, kabaczki, papryki czy bakłażany. Korzystajmy z tego! Wszystkie te warzywa razem świetnie się komponują. Wystarczy dodać oliwę, zioła i ser feta, który wykańcza całość. świetnie smakuje ze świeżą ciabattą lub pysznymi(...)grzankami czosnkowymi i czerwonym winem. Pycha! Składniki 2 cukinie bakłażan biała cebula czerwona papryka 2 mięsiste pomidory (najlepiej polne) 2 ząbki czosnku ok. 5 łyżek oliwy z oliwek 150 g sera feta sól, pieprz łyżeczka ziół prowansalskich świeże zioła: tymianek, rozmaryn, bazylia garść orzechów (mogą być migdały, włoskie, ziemne, nerkowce) Czas przygotowania 15 minut + 30 minut pieczenia Liczba porcji

Analiza Smaku
Paprykowy kurczak z warzywami 117

zarówno nóżek, jak i udek z kurczaka. Danie jest kolorowe i praktycznie robi się samo. Wystarczy zamarynować kurczaka, pokroić warzywa i wstawić do piekarnika. Ja użyłam tylko papryki i cukinii, ale możecie dorzucić pomidorki koktajlowe, bakłażana, czy brokuła. W każdej z wersji danie będzie równie smaczne. Paprykowy kurczak z warzywami Składniki: 6 nóżek lub udek z kurczaka papryka żółta papryka(...)czerwona mała cukinia kilka igiełek świeżego rozmarynu łyżka miodu Marynata: 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 i 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki chilli lub pieprzu cayenne 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki oliwy z oliwek 1-2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Na początku nacinamy w kilku miejscach mięso. Następnie mieszamy przyprawy: paprykę

PatiGotuje
Sos wielowarzywny z kawałkami brokułów na zimę 95

łyżeczka soli olej Papryki przepołowić, usunąć gniazda nasienne, wysmarować dobrze olejem i zapiec 40 minut w 200 stopniach C. Po upieczeniu zostawić w piekarniku na godzinę. Potem zdjąć skórkę. Cukinię/patisony pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pomidory obrać ze skórek. Pokroić na dowolne kawałki. W dużym garnku o grubym dnie umieścić cukinię/patisony, cebulę, papryki(...)brokuła pokroić na małe kawałki i dodać do garnka. Różyczki brokuła zblanszować - wrzucić na osolony wrzątek, doprowadzić do wrzenia, zamieszać, odcedzić i przelać zimną woda. Pozostawić do odsączenia. Gdy cukinia i łodygi brokuła będą miękkie, dodać do garnka resztę pomidorów. Gotować ok. 30-40 minut, by pomidory się rozpadły. Zaraz po wyłączeniu palnika dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Lekko przestudzony

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka z cukinii 627

Zapiekanka z cukinii i mozzarelli – to pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Cukinia to jedno z tańszych warzyw, na które mamy teraz sezon. Dzięki niej możemy wyczarować pyszny i tani obiad. Gorąco zachęcamy do wykonania naszego spr The post Zapiekanka z cukinii appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bigos z dynią 180

Kolejny zawieruszony przepis na bigos z dyni. ½ średniej dyni 1 cukinia 1 cebula 25 dkg kiełbasy 2 marchewki ½ główki kapusty pekińskiej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej sól, pieprz Dynię obrać ze skórki, pozbawić pestek i pokroić w kostkę. Cukinię również obrać ze skórki i pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulę drobno posiekać.Kapustę pekińską poszatkować, marchew obrać i pokroić(...)Następnie na patelnię dodać dynię i dusić, aż trochę zmięknie - w zależności od rodzaju dyni trwa to od 5 do nawet 15 minut. Po tym czasie na patelnię dodać cukinię. Całość podlać 3 łyżkami wody i dusić dalej przez około 5 minut. Następnie na patelnię dodać przyprawy. Całość dusić znów przez około 5 minut ( w razie potrzeby podlać znów odrobiną

Moje domowe kucharzenie