Pomysł na lekką, delikatną zupę - warzywną wraz z dodatkiem brokuła, marchewki, ziemniaków i świeżego pomidora. Całość zabielona słodką śmietaną i podana z posiekanym koperkiem oraz kiełkami rzodkiewki. Aby zupa była jeszcze bardziej sycąca dodałam do niej czerwoną soczewicę. Jeżeli lubicie chrupiące dodatki to przed podaniem, zupę posypcie grzankami. W wersji dietetycznej pomińcie słodką śmietanę. Zachęcam do przygotowania. Składniki na 4-6 porcji: 1,5 l wywaru warzywnego 1 mały brokuł (waga ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)