cukinia - 18701 przepisów (strona:413/1247)

Szybki schab z warzywami / Quick Pork Vegetable Skillet 72

jeśli obiad ma być naprawdę błyskawiczny, możecie użyć swojej ulubionej przyprawy do gyrosa albo innej mieszanki, którą najbardziej lubicie. Do schabu w warzywach świetnie pasują też pieczarki. Zamiast cukinii i papryki możecie wykorzystać swoje ulubione jarzyny - dobrze sprawdzi się na przykład brokuł podzielony na różyczki. W tym przepisie wszystkie składniki smażymy na dość dużym ogniu, warzywa powinny zachować jędrność. Mięso(...)łyżeczki granulowanego czosnku, 1-2 łyżki oleju, 2 łyżeczki oregano, łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego), łyżeczka rozgniecionej w moździerzu kolendry, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki cynamonu, sól, pieprz 1/2 cukinii, mała marchewka, czerwona papryka, cebula, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku natka pietruszki lub kolendry do posypania potrawy Przepis na schab z warzywami z patelni, przygotowanie: Połączyć składniki marynaty

Lekcje w kuchni
Leczo z cukinią 79

Leczo z cukinią to jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Lubię je serwować zarówno na obiad, jak i kolację. Świetnie smakuje z kromką świeżego pieczywa. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na leczo z cukinią. The post Leczo z cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią 84

Składniki 2-4 porcje ( ok. 8 szaszłyków) : –  1 pierś z kurczaka –  1 cukinia –  1 papryka słodka  –  oliwa z oliwek –  łyżka syropu klonowego z agawy lub miodu –  sok z wyciśniętej cytryny lub  Limmi Przyprawy –  sól i pieprz –  1 łyżeczka papryki w proszku(...)podania: ryż jaśminowy, pomidory, roszponka Przygotowanie: do podania: ryż jaśminowy, pomidory, roszponka Przygotowanie: Kurczaka, cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do większej miski, doprawić solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Pozostałe przyprawy wymieszać. Przygotowane warzywa i kurczaka polać oliwą i wymieszać z mieszanką przypraw. Nadziać składniki na patyczki i grillować (na patelni grillowej lub grillu) z każdej strony

I LOVE LIFE
Kotleciki ziemniaczano-cukiniowe 62

zdrowia! Koniecznie spróbujcie. Print Kotleciki ziemniaczano-cukiniowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wegetariańskie kotleciki, pyszne i proste. Course Obiad Cuisine Polska Keyword cukinia, ziemniaki Prep Time 30 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 20 Author Anna Ingredients 500 g ugotowanych ziemniaków 180 g cukinii startej na tartce o dużych(...)listków bazylii i natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka curry w proszku Instructions Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub utłuc, tak jak na puree, dodać cukinię. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę , dodać do ziemniaków.  Czosnek przecisnąć i również dodać do ziemniaków. Następnie doprawić przyprawami , dodać jajka i tartą bułkę,  bułkę dodawajcie porcjami, chodzi

SprawdzonaKuchnia.pl
Podpłomyki z kozim serem i młodymi warzywami 136

zwykłym piekarniku i muszę przyznać, że udały się wyśmienicie! :) Chrupiące, cienkie z mnóstwem dobra na wierzchu. Są smukłe, piękne szparagi, słodkie buraczki w botwinkowych spódnicach z liści, delikatne plasterki cukinii, młoda dymka i listki rzodkiewki. Do tego plastry koziego sera, który wspaniale urozmaica i równoważy swoim zdecydowanym smakiem słodkość warzyw. Całość oprószona oliwą i solidnie skropiona najlepszym olejem staje się(...)Potrzebujesz: Na ciasto 225g mąki pszennej + do podsypania 1 łyżka oleju 125ml wody 2 szczypty soli Dodatki 2 cebule dymki ze szczypiorkiem 2 buraczki botwiny z liśćmi 1/2 małej cukinii 1 roladka sera koziego 1/2 pęczka szparagów liście rzodkiewki oliwa sól brązowy cukier Sposób przyrządzenia: Ciasto  1. Przesiej mąkę i połącz ją z pozostałymi składnikami. 2. Zagniataj ciasto przez

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Placki z cukinii / Zucchini pancakes 123

Scroll down for recipe in English. Składniki: (12 sztuk) 1 cukinia 1 łyżeczka soli 2 łyżki startego drobno sera typu parmezan 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 cebula 1 łyżeczka masła świeże zioła (u mnie oregano i tymianek) olej do smażenia natka pietruszki do posypania (opcjonalnie) Sos jogurt naturalny, koperek, sól, pieprz Cukinię zetrzyj wraz ze skórką na grubych(...)oczkach tarki. Wymieszaj z solą i odstaw na 20 minut. Cebulę posiekaj drobno i usmaż na maśle do zrumienienia. Wystudź. Odciśnij cukinię z soku w dłoniach i przełóż do miski. Dodaj ser, posiekane zioła, jajko, mąkę i usmażoną cebulkę. Dopraw masę pieprzem i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i kładź po łyżce masy cukiniowej. Formuj grzbietem łyżki placuszki. Smaż

Delicious Place
Chrupiąca surówka ze szparagów - witaj Czerwcu! 122

wiosennej i robię z nich chrupiące wstążki i cienkie talarki, które w połączeniu z prostym dressingiem tworzą wspaniałą surówkę końca wiosny :) Chrupiąca i świeża, pachnąca miętą i cytryną! Młoda cukinia, jędrne rzodkiewki i piękne, smukłe szparagi zielone, które w surowym wydaniu z pewnością zaskoczą Was nie tylko stopniem chrupania ale także niesamowitym smakiem. Oczarowana surówką Jamie'go Olivera, który własnie(...)zatem nie zwlekajcie z jej przyrządzeniem, póki są jeszcze szparagi i podarujcie sobie miskę wiosennej świeżości i witamin! :D Chrupiąca surówka ze szparagów Potrzebujesz: 1/2 pęczka szparagów 1/2 młodej cukinii 5-6 rzodkiewek 1 łyżkę posiekanych listków mięty 1 łyżkę posiekanego koperku sok z 1/2 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1. Odłam

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kasza z zielonymi warzywami z grillowanym łososiem 108

warzywami oraz łososiem. 200 g Mieszanki Kasz: jęczmienna, orkiszowa, bulgur, zielona soczewica i zielona papryka – SONKO Fit Lunch niebieski 1 zielona papryka 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 mała cukinia 1 średniej wielkości cebula 500 ml bulionu 1 łyżka oleju Dodatkowo: 2 filety z łososia 1/2 cytryny roszponka awokado – opcjonalnie natka pietruszki zielona cebulka sól, pieprz Cebulę drobno siekamy(...)Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Pozbawione zdrewniałych końców szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Główki odkładamy osobno. Cukinię kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę oraz paprykę. Smażymy chwilę, aż do zeszklenia się warzyw. Dodajemy cukinię. Po chwili dokładamy szparagi (bez główek). Następnie dodajemy przepłukaną pod zimną wodą kaszę. Smażymy przez 1-2 minutki

Smaki Na Talerzu
Makaron ze szparagami, cukinią i mascarpone 82

szybkie do przygotowania. Kilka chwil na pokrojenie i starcie warzyw, kilka minut na smażenie i gotowe. No to kto lubi takie szybkie obiadki? 500 g zielonych szparagów 1 duża cukinia 1 cebula 2 jajka 200 g mascarpone 1 łyżka masła 350-400 g makaronu natka pietruszki sól, pieprz Szparagi myjemy. Odłamujemy stwardniałe końce. Dzielimy na około 3 cm kawałki. Główki(...)szparagów odkładamy osobno. Cukinię, wraz ze skórką, trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente. Odcedzamy. W międzyczasie na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła, wrzucamy cebulę oraz pokrojone szparagi (bez główek). Smażymy przez kilka minut, często mieszając. Po chwili dodajemy startą cukinię oraz główki szparagów. Smażymy razem

Smaki Na Talerzu
Kurczak pieczony z warzywami 92

Kolorowo i wiosennie, bukiet warzyw: cukinia, papryka, cebula, pieczarki, marchewka, a do tego filet z kurczaka. Pyszne, treściwe, szybkie i łatwe w przygotowaniu danie obiadowe lub do lunchboxa! Składniki: 1 duża cukinia, 1 duża marchewka, cebula, papryka żółta, 4 duże pieczarki 500 g filetów kurczaka, 2 łyżki oregano, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka curry, pół łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu, duża szczypta(...)soli, 2 łyżki oleju lub oliwy Przygotowanie: Marchew obieramy, kroimy w plastry ok 0,5cm, cukinię, pieczarki w około 1 cm plastry, paprykę w większą kostkę, cebulę w grube piórka. Kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawy mieszamy z olejem/oliwą. Do marynaty dodajemy filety z kurczaka. Do dużego woreczka do pieczenia wrzucamy na przemian warzywa (możemy je lekko osolić i dać

Lena Gotuje
Siekane kotleciki z dorsza 81

paluszków, szczególnie gdy musi być szybko i smacznie. Do przygotowania siekanych kotlecików można wykorzystać filety każdej ryby, czy to łosoś, mintaj czy dorsz. Ja miałam zamrożone kawałki dorsza, dodałam cukinię, cebulę, doprawiłam. Wyszły bardzo dobre:) Polecam również inne przepisy z rybą w roli głównej: Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese)   Ryba po grecku (najlepsza) Zapiekanka makaronowa z łososiem(...)szparagami Dorsz bałtycki smażony na maśle czosnkowym Siekane kotleciki z dorsza  Składniki (na 8 sztuk): 300g filetów z dorsza 100g cukinii 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 1 jajko 1 łyżka mąki 1 łyżka kaszy manny  przyprawa do ryby albo ulubione zioła: tymianek, oregano, koperek pieprz cytrynowy sól olej do smażenia Filety ryby oraz cukinię

Obiad gotowy
Warzywa pełne natury 75

wywoła uśmiech na twej twarzy, rozkosz dla podniebienia.   Dodatek do tej natury stworzyła Vegeta – Vegetę Natur . I nic więcej nie trzeba. Co nam trzeba? 2 młode, małe cukinie 2 marchewki 1 średni por-biała część i kawałek zielonej, bez liści 2 spiczaste czerwone papryki Duża biała cebula 2 pomidory olej rzepakowy 50ml wody Robimy! Wszystkie warzywa myjemy. Obieramy(...)marchewki i pomidora ze skórki Rozgrzewamy łyżkę oleju na patelni cukinie kroimy w pół plasterki, marchewki i pora w krążki, paprykę także. Cebulę siekamy na kosteczkę. Jako pierwszą wrzucamy na olej cebulkę, po kilku minutach dodajemy marchewkę, pora i papryki, delikatnie mieszamy i podlewamy wodą Dodajemy cukinię po następnych 10 minutach. Na małym ogniu dusimy całość kolejne 15 minut Dodajemy

Latosiowydom
Makaron z cukinią, szpinakiem i krewetkami 96

restauracji. Wystarczy kilka składników i około 30 minut czasu, żeby przyrządzić taki wyśmienity obiad. Bardzo polecam. Składniki (2 porcje): 150 g makaronu  150 g krewetek 1 cukinia 100 g szpinaku 3 ząbki czosnk 1 łyżeczka suszonego oregano 3 łyżki oliwy  2 łyżki masła 4 łyżki białego wytrawnego wina tarty parmezan, szczypiorek lub świeża bazylia Wykonanie: Makaron ugotować(...)dente w osolonej wodzie. W międzyczasie rozmrozić krewetki w letniej wodzie. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Na dużej patelni na oliwie podsmażyć obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać szpinak  i smażyć przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając. Dodać masło, krewetki i cukinię. Doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano. Smażyć, co chwilę mieszając, przez ok. 2 minuty

Healthy food explorer
Tofu z makaronem ryżowym i cukinią po tajsku 79

jedna porcja dostarcza średnio: 450 kalorii / 13 g białka / 22,5 g tłuszczu / 50 g węglowodanów makaron ryżowy - 100 g (masa suchego produktu) tofu wędzone - 90 g (1/2 kostki) cukinia - 180 g (1 średnia sztuka lub 1/3 większej) cebula - 100 g (1 duża lub 2 mniejsze) serek śmietankowy/śmietana - 1 łyżka olej rzepakowy - 3 łyżki sos sojowy - 2 łyżki limonka(...)sól, pieprz, czosnek] do podania - świeży szczypiorek, drobno kruszone migdały, limonka Tofu kroimy w drobną kosteczkę, marynujemy w sosie sojowym, łyżce oleju i przyprawach. Cebulę kroimy w piórka, a cukinię w półplasterki.  Na rozgrzanym oleju podsmażamy tofu do zezłocenia, następnie przekładamy do czystego naczynia.  Na tej samej patelni podsmażamy cebulę wraz z cukinią, podlewamy wodą, zagotowujemy, po czym

Kuchnia Ellie
Burgery czosnkowe w pikantnym sosie maślano-cytrynowym i makaronem z cukinii 127

przygotowania potrzebujemy: Mięso wieprzowo-wołowe – 400g Cukinia- 350g Masło- 80g Sos chili- 8g Czosnek- 15g Ser Mimolette- 3 plastry Sok z cytryny- 20g Papryczki chili- 15g Cebula w proszku- 1 łyżeczka Zioła sycylijskie/ włoskie- 1 łyżeczka Świeża posiekana pietruszka- 2 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka Do dekoracji- plasterek cytryny, skwarki z boczku Cukinię pokroić za pomocą temperówki do warzyw. Posypać(...)patelni.   Usmażone mięso odkładamy na bok, na patelnie dodajemy resztę masła i czosnek, smażymy 1 minutę. Następnie dodajemy resztę papryczek i pietruszki, sos i gotujemy chwilę. Dodajemy cukinię i mieszając smażymy do odpowiedniej miękkości ” makaronu”. Makaron przesuwamy na brzeg patelni, dodajemy kotlety i smażymy jeszcze minutę. Podajemy gorące. Smacznego Makro w 100g 156kcl

serzmiesem