cukinia - 18701 przepisów (strona:408/1247)

Młoda kapusta duszona z cukinią 61

Kolejny pomysł na młodą kapustę bez dodatku mięsa, czyli młoda kapusta duszona z cukinią – super się sprawdzi jako danie obiadowe lub kolacja. Młoda kapusta duszona z cukinią – Składniki: 1 średnia główka młodej kapusty – ok. 500-60 The post Młoda kapusta duszona z cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Dietetyczny kurczak na niedzielny obiad. Sprawdzone przepisy! 72

ryżu 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 łyżeczka sosu sojowego Połowa czerwonej i pół zielonej papryki ½ marchewki, około 25 g 150 g cukinii 25 g cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka sosu chili lub 1 mała papryczka chili Przyprawy: pieprz oraz mielony imbir Przepis na pierś kurczaka z ryżem Mięso z piersi kurczaka(...)smaku. Składniki: 1 cały kurczak zagrodowy 1 mała cebula 5 ząbków czosnku 4 łyżki oliwy ½ cytryny 2 łyżeczki suszonej słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku suszonego 1 łyżka masła 1 cukinia 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka Przyprawy: pieprz i sól Przepis na dietetycznego kurczaka z warzywami Kurczaka należy umyć i osuszyć, a cebulę i czosnek obrać. Do środka kurczaka włożyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ROLADKI Z CUKINII + FILMIK 500

Dzisiaj podam przepis na pyszne roladki z cukinii, mięsa mielonego oraz ryżu. Danie jest zalane sosem i zapiekane. Całość bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Polecam.  SKŁADNIKI :  600- 700 g mięsa mielonego  3 młode cukinie  2 woreczki ryżu  3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę  1/2 część pokrojonej papryki  1 duża podsmażona na złoto(...)PRZYGOTOWANIE :  Cukinię myjemy, odcinamy końce i szatkujemy aby powstały plastry, można ją również cienko pokroić nożem.  Mięso przekładamy do miski, wsypujemy suchy ryż, czosnek, paprykę, przyprawy i posmażoną cebulę. Wszystko mieszamy.  Na każdy plaster cukini nakładamy po porcji mięsa i zwijamy roladki.  Układamy je w naczyniu żaroodpornym i przygotowujemy sos. Nastepnie całość zalewamy sosem.  Roladki

Kulinarne Fantazje Marioli
Cukinia a’la scapece (cukinia marynowana) 63

Wystarczą proste składniki, które posiadasz w swojej kuchni, by zrobić marynowaną cukinię. Zapraszam po smaczny przepis! Artykuł Cukinia a’la scapece (cukinia marynowana) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Ziemniaczana zapiekanka ze szparagami i szynką parmeńską 68

Składniki: 1,5 kg młodych ziemniaków 1 pęczek zielonych szparagów 1 mała cukinia 6 plastrów szynki parmeńskiej 1,5 szklanki tartego sera chedar 200 g śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka oregano sól, pieprz 2 łyżki oleju do natłuszczenia naczynia żaroodpornego Sposób wykonania: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Szparagi myjemy i odłamujemy ich twarde końcówki(...)minut przed końcem gotowania do ziemniaków dodajemy przygotowane szparagi. Ugotowane warzywa studzimy. Następnie ziemniaki kroimy w plastry o grubości ok. 1cm a szparagi na 2 cm kawałki. Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, a jego dno wykładamy plasterkami ziemniaków i posypujemy kawałami szparagów (kawałki z główkami pozostawiamy

Qchnia po prostu
Klopsy z warzywami 73

Małe kulki z mięsa mielonego z warzywami - cukinią, brokułem i pieczarkami. To pyszny pomysł na danie jednogarnkowe. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo - wołowego, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, mała cebula, sól, pieprz, 250 g cukinii, 250 g pieczarek, 150 g brokuła, 150 g pomidorków koktajlowych, 200 ml bulionu, łyżka oleju, 2 łyżki jogurtu lub śmietany Przygotowanie(...)Formujemy małe kulki, które podsmażamy po oleju przez 5 minut. Przekładamy na talerz. Na tę samą patelnię wkładamy brokuła pokrojonego na mniejsze kawałki, pieczarki pokrojone w grubsze plastry oraz cukinie w grubsze pół plastry. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy bulionem. Dusimy na średnim ogniu przez około 15 minuta, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy usmażone wcześniej mięso oraz przekrojone na pół

Lena Gotuje
Zupa minestrone 80

jedynego słusznego" przepisu na tę zupę - jej skład bazuje na aktualnie dostępnych sezonowych warzywach i może różnić się w zależności od regionu Włoch. Bazą zupy są warzywa, głównie cukinia, fasolka szparagowa, marchew, zielony groszek czy szpinak. Podawać można ją na różne sposoby: z drobnym makaronem, grzankami czy ryżem. Najważniejsze w minestrone są jednak warzywa, które powinny zostać chrupkie - al dente(...)Zupa minestrone - przepis na 8 porcji Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 5 marchewek, 2 cukinie, 400g fasoli jaś, 1/2 małej kapusty włoskiej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 200g drobnego makaronu, łyżka oregano, 3 łyżki przyprawy do zup, sól i pieprz do smaku, 1. Fasolę namocz wieczorem i zostaw na noc (zalej wodą kilka centymetrów powyżej poziomu fasoli, ponieważ ziarna wchłoną

Z notatnika dietetyka
Domowe leczo warzywne 86

przygotowaniu leczo, bardzo ważna jest kolejność dodawania składników, bowiem niektóre warzywa są twardsze i wymagają dłuższej obróbki termicznej. Składniki 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 2 średnie cebule 1 cukinia 250 g kiełbasy 1 łyżeczka oregano 400g pomidorów z puszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego szczypta soli 1 łyżeczka majeranku czarny pieprz 2 ząbki czosnku 4-5 łyżek oleju 100ml wody(...)oleju. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i wszystko smażymy około 5-6 minut. Dodajemy drobno posiekany czosnek, oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Podczas smażenia papryki kroimy w kostkę cukinię. I teraz kolej na dodanie cukinii. Wymaga ona odrobinę krótszego smażenia. Do leczo dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, wodę i przyprawy – sól, pieprz, oregano, majeranek, ziele angielskie, liście

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukiniowa zapiekanka z fetą – antyzapalna 52

powinna być tutaj na pierwszym miejscu! A więcej o tym, jak naturalnie wzmacniać odporność dzieci przeczytacie tutaj . Teraz już serdecznie zapraszam Was do prostego przepisu Składniki (2 porcje): 1 cukinia, około 400g, 1 cebulka, 4 ząbki czosnku, 200g passaty pomidorowej, łyżka oliwy z oliwek, 100g sera feta, łyżka nasion sezamu ( tutaj przeczytasz więcej na ich temat), szczypta soli, pieprzu, oregano(...)płatków chilli. Sposób przygotowania Najpierw myjemy cukinię i kroimy ją w talarki. Cebulkę i czosnek siekamy. Następnie żaroodporne naczynie smarujemy oliwą i wrzucamy warzywa. Przyprawiamy je solą, pieprzem, płatkami chilli i oregano. Zosia troszkę pszesadziła z chilli… Później całość zalewamy passatą. Na koniec naczynie przykrywamy folią i pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni, funkcja

Natka Pietruszki
Muffinki z cukinii 102

Super pomysł na przemycenie warzywa do deseru. Muffinki dzięki cukinii są nie tylko pysznie wilgotne i mięciutkie. Takie wypieki doskonale maskują użycie w nich warzywa! Spróbuj, a nie pożałujesz! :) Lubisz babeczki i muffinki? Polecam Ci poniższe przepisy: BABECZKI CHERRY W CZEKOLADZIE CYNAMONKI MUFFINKI DYNIOWE W PISTACJOWYM LUKRZE MAJONEZOWE BABECZKI W CYTRYNOWYM LUKRZE MUFFINY CEBULOWO-MAKOWE KOKOSOWE BABECZKI Z WIŚNIAMI BABECZKI(...)proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki (12 sztuk): 200 g. startej na dużych oczkach cukinii (ze skórką) 4 łyżki oleju 150 ml. mleka 1 jajko 80 g. drobnego cukru do wypieków 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 150 g. mąki pszennej

Delicious Place
ZUPA MINESTRONE Z WARZYWAMI 58

razem proponuję Wam przepis na włoską zupę minestrone, również popularną we Francji, komponują ją głównie warzywa, w poniższym przepisie są nimi marchewka, cukinia, seler naciowy, pomidor i ziemniaki, a uzupełnia je na ogół ryż lub makaron, w tym przepisie jest to kasza jęczmienna perłowa.   Przygotowanie :20 min. Gotowanie : 30 min. Porcja dla 4-6 osób: ● 4 marchewki(...)ziemniaki ● 2 cukinie ● 1 gałązka selera naciowego ● 1 duży pomidor ● 2 ząbki czosnku ● 1 cebula ● 100 g kaszy jęczmiennej perłowej ● ½ pęczek bazylii ● 1 liść laurowy ● 1 gałązka tymianku ● 2 kostki bulionu warzywnego bio ● płatki parmezanu (opcjonalnie) ● oliwa z oliwek ● sól, pieprz   Przygotowanie : Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Marchewkę i ziemniaki obierz, pokrój w drobną kostkę. Cukinię pokrój

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska