Przepis na : obiad
Zatar to aromatyczna mieszanka przypraw na bazie tymianu, prażonego sezamu i innych dodatków zależnych od regionu, w którym jest wytwarzany, takich jak kminek, majeranek, oregano, sól czy sumok. Pochodzi z Bliskiego Wschodu oraz Afryki Północnej. Zatar jest uważany za przyprawę uniwersalną, jednak na Bliskim Wschodzie najczęściej stosowany jest do przyprawiania chlebków pita, jogurtów typu greckiego, hummusu oraz marynowania mięs i warzyw. Oprócz oryginalnego smaku zatar może pochwalić się także właściwościa... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...