ciasto z makiem - 8561 przepisów (strona:395/571)

Serowe pączuszki 144

także dodaję do naszej maki , do  miseczki odmierzam dwie szklanki wody i dodaję nasze mleko w proszku , dokładnie mieszam i wlewam do mąki , następnie dodaję zapach śmietankowy , kieliszek wódki , ser biały pokruszony oraz cukier . Jak mamy dodane wszystkie składniki , dokładnie mieszamy łyżką drewnianą , aby połączyć wszystkie składniki ze sobą , jeżeli nasze ciasto jest za bardzo gęste możemy dolać odrobinę

Mój Smak
Strucla drożdżowa z serem i makiem 119

Coraz bliżej święta....w mojej kuchni powstaje coraz więcej świątecznych przysmaków,bo uwielbiam ten przedświąteczny czas.....Tym razem Strucla z serem i makiem,skórką pomarańczową

Swojskie jedzonko
PIZZA Z CUKINII (keto, LCHF, bez glutenu) 283

Pizza z cukinii to kolejny przepis dla wielbicieli pizzy, którzy z różnych powodów muszą lub chcą zrezygnować z ciasta na bazie mąki. Taka warzywna pizza sprawdzi

Ola la LCHF
Chlebek bananowy / Ciasto bananowe 699

SKŁADNIKI: ( 10 porcji )                        1 porcja = 275 kcal 4 dojrzałe banany 1 i 1/2 szklanki

Atlas Smaków
Brownies z kaszy jaglanej 217

Na kolejną „ Zdrową Środę ” przygotowałam brownies z kaszą jaglaną, słodzone miodem, bez cukru. Poleciła mi je moja bratowa :) i dziękuję. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i

Mała Cukierenka
Brownies z kaszy jaglanej 212

  Na kolejną „ Zdrową Środę ” przygotowałam brownies z kaszą jaglaną, słodzone miodem, bez cukru. Poleciła mi je moja bratowa :) i dziękuję. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu

Mała Cukierenka
Brownie - ciasto czekoladowe z cukinii 126

masła, ½ szklanki oleju, 25 dag cukru, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 jajka, ½ szklanki gęstej śmietany, 30 dag maki, 6 dag kakao, 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy, 2 szklanki startej młodej cukinii, 6 dag gorzkiej czekolady. Wykonanie: Masło utrzeć na jednolitą masę, dodać olej i nadal ucierać. Następnie wsypać cukier, proszek(...)sól do smaku. Wbić jajka i cały czas ucierając dodawać na przemian mąkę i śmietanę. Następnie kakao i startą cukinię i posiekaną czekoladę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni około 50 minut

Tradycyjna Kuchnia
kokosowy torcik z białą czekoladą 199

wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady  2 kubeczki śmietany kremówki biszkopt: 5 jajek 0, 5 kubka cukru 0, 5 kubka maki tortowej 0, 5 kubka wiórków kokosowych 0, 5 kubka mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 budyń waniliowy   dekoracja: 1 tabliczka białej czekolady wiorki kokosowe płatki(...)proszek do pieczenia , migdały oraz budyń. Dodajemy wiórki kokosowe, olej i wszystko dokładnie mieszamy.  Tortownice smarujemy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą lub okruszkami biszkoptów i wlewamy do niej ciasto. Biszkopt pieczemy w temp. 170 °C (termoobieg) przez 20-25 minut. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest upieczone.  Studzimy. Mleczko kokosowe gotujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę

Luźna Kuchnia
Maślane rogaliki 143

szklanka letniego mleka (250 ml) 60 g roztopionego masła 20 g świeżych drożdży lub 10 g suchych drożdży Do posmarowania: 50 g roztopionego masła 1 jajko do posmarowania mak do posypania Wszystkie składniki powinny mieć pokojową temperaturę. Jeżeli mamy  świeże drożdże to należy je najpierw rozetrzeć, dodać cukier, łyżkę mąki i odrobinę mleka. Odstawić do wyrośnięcia. W przypadku suchych(...)mleko z tłuszczem do przesianej mąki. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Ciasto  wyrobić tak długo aż będzie odstawać od ręki a następnie pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia . Uformować w kulę i włożyć do miski i przykryć ręczniczkiem Pozostawić w ciepłym miejscu, by podwoiło objętość ok. 2 godzin. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części, z których uformować kulki. Każdą podsypać mąką

Na słodko lub wytrawnie
Sernikowe renifery na makowym spodzie (bez glutenu, cukru białego) 200

jako rogi (możecie użyć zwykłych, my mamy bezglutenowe) a cukierki jako noski. Oczęta natomiast możecie zastąpić czekoladowymi groszkami 🎄    Składniki (śr: 21 cm) Makowy spód -30g maku mielonego -50g mąki kokosowej -50g mąki ryżowej -1 jajko -mleko/woda Czekoladowy sernik -400g serka homogenizowanego -200g twarogu -100g gorzkiej czekolady z maltitolem Torras -2 pełne łyżki(...)wody Dodatkowo -bezglutenowe precelki -czerwone cukierki MAKOWY SPÓD 1. Suche składniki wymieszać, dodać rozmieszane jajko z ok 1/2 szkl. wody lub mleka. Całość zagnieść, można dodać więcej wody/mleka aby ciasto nie było suche. 2. Ciastem wyłożyć spód tortownicy i wyrównać. Piec w 170’C ok 15-20 minut do zarumienienia, wystudzić. CZEKOLADOWY SERNIK 3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

Candy Pandas
"ciasto pocieszenia" Siostry Anastazji 413

Ciasto z tak dużą ilością alkoholu może człowieka pocieszyć, a przynajmniej dać odrobinę przyjemności. Jest bardzo smaczne, soczyste, alkohol jest przyjemnie wyczuwalny, ale nie jest go za dużo. To wypiek tylko dla dorosłych, polecam na przyjęcia, na pewno zniknie ze stołu bardzo szybko.   *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 duże jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki maki(...)odstawić aż ostygnie.  Kokos zalać wódką i odstawić na co najmniej 2 godziny. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając dodać żółtko, kaszę i kokos.  przełożenie ciasta: biszkopt-masa jabłkowa- masa kokosowa-czekolada P.S. Wcześniej robiłam to ciasto w trochę zmienionej wersji, w mniejszej blaszce, masę kokosową dzieliłam na pół i przełożyłam herbatnikami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Bounty z mleczkiem kokosowym. 439

przyznać, że jest w tym dużo prawdy :) Wielbiciele kokosa na pewno się ze mną zgodzą. Mięciutki biszkopt, masa kokosowa i polewa czekoladowa. Oto bounty :) Na blogu jest już takie ciasto, ale w trochę innej wersji. Od razu powiem, że obie wersje są pyszne. Ja osobiście wolę tę wersje, ponieważ dzięki dodatkowi kaszy manny lepiej się kroi. Masa jest bardziej zwarta(...)konsystencję i trzeba uważać przy krojeniu. Polecam wypróbować obie :) Piekłam w blaszce 23 na 32 cm. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 5 łyżek mąki tortowej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml.) 250 ml. mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki kaszy

Agusiowe smakołyki
Muffiny pomarańczowe 141

Przepis pochodzi z kuchni żydowskiej. Koniecznie spróbujcie!!! Potrzebujemy: na 12 sztuk:- 2 jajka  1/2 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy  4 łyżki stopionego masła  1,5 szklanki maki  1/2 szklanki cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli  12 łyżeczek miodu  12 plasterków pomarańczy masło do wysmarowania formy Ubijamy jajka, gdy będą puszyste(...)przesianą mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia oraz sola. Formę do muffinek smarujemy masłem. Na dno każdego dołka wlewamy po łyżeczce miodu i układamy plasterek pomarańczy. Na pomarańcze rozkładamy ciasto. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni. Wyjmujemy muffinki z formy i podajemy plasterkiem pomarańczy u góry. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Przepis na bułki pszenne 167

bułki rozejdą się w oka mgnieniu. Trudność: Średni Czas przygotowania: 1 godz 45 min Czas pieczenia: 15 min Całkowity czas: 2 godz Ilość porcji: 4 osób Składniki: 500 g maki pszennej (ok. 3 szklanki) 15 g drożdży świeżych lub 1,5 łyżeczki drożdży instant 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 50 g masła 1 łyżeczka drobnego cukru 1 łyżeczka soli(...)wyrób ciasto ręcznie. Twój rozczyn drożdżowy jest już gotowy, zatem dodaj je stopniowo do przesianej mąki. Wyrabiaj ciasto. Następnie dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Ciągle wyrabiając ciasto. Ciasto wyrabiaj tak długo, aż przestanie się lepić do ręki i będzie elastyczne. Wyrobione ciasto odłóż na 1 godzinę i przykryj je szmatką. przepis na bułki pszenne Po godzinie, uformuj z ciasta bułki

ugotuj-przepis.pl
Przepis na bułki pszenne 175

bułki rozejdą się w oka mgnieniu. Trudność: Średni Czas przygotowania: 1 godz 45 min Czas pieczenia: 15 min Całkowity czas: 2 godz Ilość porcji: 4 osób Składniki: 500 g maki pszennej (ok. 3 szklanki) 15 g drożdży świeżych lub 1,5 łyżeczki drożdży instant 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 50 g masła 1 łyżeczka drobnego cukru 1 łyżeczka soli(...)wyrób ciasto ręcznie. Twój rozczyn drożdżowy jest już gotowy, zatem dodaj je stopniowo do przesianej mąki. Wyrabiaj ciasto. Następnie dodaj rozpuszczone i ostudzone masło. Ciągle wyrabiając ciasto. Ciasto wyrabiaj tak długo, aż przestanie się lepić do ręki i będzie elastyczne. Wyrobione ciasto odłóż na 1 godzinę i przykryj je szmatką. przepis na bułki pszenne Po godzinie, uformuj z ciasta bułki

ugotuj-przepis.pl

Proponowane wyszukiwania