Wytrawne i kruche bułeczki z dynią, ricottą, kozim serem i żurawiną

Wytrawne i kruche bułeczki z dynią, ricottą, kozim serem i żurawiną

Wytrawne i kruche bułeczki z dynią, ricottą, kozim serem i żurawiną

Przepis na : śniadanie

Dyniowe kruche bułeczki* bez drożdży, przygotowane na proszku do pieczenia. Pomysł na szybką, wytrawną przekąskę, na śniadanie lub podwieczorek. Po upieczeniu są kruche z zewnątrz i lekko miękkie w środku. Dobrze smakują posmarowane masłem, serkiem kozim lub konfiturą z żurawiny. Purée dyniowe możemy przygotować dzień wcześniej, część zamrozić, a część pozostawić w lodówce na 2-3 dni, aby wykorzystać je do bułeczek, bagietek, zup lub innych dyniowych dań. Dynię przekrawamy na pół, usuwamy pestki razem z włó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, mak, dynia, zupa, przekąski, bagietka, pieczywo, przekąska, bułki, bez pieczenia, ciasto z makiem, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bułka pszenna

Inne przepisy z Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.