ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:577/881)

Ciasto dyniowo-kakaowe 164

Królową jesieni, którą można wykorzystać na słodko i na wytrawnie. Ciasto dwukolorowe, bardzo aromatyczne i smaczne! Polecam wypróbować! Składniki: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego  3 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżka kakao szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat  1/2 szklanki dyni Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki, oprócz kakao

Truskawkowa Fiesta
Ciasto dyniowe z migdałami 146

nabierają jesiennych barw. Dynia królowa jesieni to faworyt, aby upiec wyśmienite ciasto. Dzięki migdałom będzie jeszcze lepsze! Składniki: 2 jaja 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka oleju 5 łyżek mąki żytniej 1/2 szklanki puree z dynii 2 łyżki migdałów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy olej. Ponownie miksujemy. Następnie dodajemy

Truskawkowa Fiesta
Ciasteczka owsiane z żurawiną 166

łyżeczka cukru waniliowego - 1 szklanka suszonej żurawiny - szczypta soli Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Następnie dodajemy olej oraz cukier waniliowy. Do masy wsypujemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatki, żurawinę oraz posiekaną czekoladę Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy porcjami ciasto i formujemy małe ciasteczka. Pieczemy w 180 C około 15 minut

Zainspirowana w kuchni
Muffinki orzechowe z Grześkiem. 161

pieczenia 1 duży wafelek Grzesiek w czekoladzie Wykonanie : Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym,śmietaną i masłem.Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy orzechy i przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko mieszamy mikserem, na końcu dodajemy ubite białka, posiekanego wafelka  i delikatnie mieszamy łyżką. Pamiętajmy że ciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo

Sama słodycz i szczypta chili
Bakaliowe ciasteczka z winiakiem 245

odstawiamy na noc. 2. W misie miksera umieszczamy masło i cukier, ucieramy na gładką masę. Wbijamy kolejno jajka, po każdym dokładnie miksując. Dodajemy nasączone bakalie, mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, ziele i gałkę muszkatołową. Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia wszystkich składników. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Porcje ciasta kładziemy przy pomocy łyżki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

My Culinary Art
Bezglutenowe ciastka korzenne czyli Slodki Czwartek odc.119 230

utartego w moździerzu albo mielonego) Rozgrzewamy piekarnik do 190 st.C. Ucieramy ręcznie lub mikserem posiekane masło, cukier i sól. Stopniowo dodajemy do masy roztrzepane jajko. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mąkę owsianą i  ryżową dodajemy do miski z masłem razem z sodą oczyszczoną, przyprawami i kakao. Wyrabiamy ciasto na niskich obrotach. Gotowe ciasto powinno być gładkie, elastyczne i dość

Dzieje kuchennej Wiewióry
Strucla z makiem 206

makową równomiernie rozsmarować na cieście. Oba dłuższe boki ciasta zawinąć od zewnętrznej strony do środka - formując strucel. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na  180 C przez 20 minut sam dół, następnie przełączamy piekarnik na góra- dół i pieczemy jeszcze ok 40 minut, aż się ładnie zarumieni.  Ucierać przesiany cukier puder z białkiem i sokiem z cytryny

Niezły Młynek
Babka herbaciana z rodzynkami 138

ognia, a bakalie odcedzamy na sitku. Herbatę zostawiamy i studzimy. Masło ucieramy z cukrem, dodając po 1 żółtku. Wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz skórkę z cytryny. Na koniec wlewamy herbatę i dodajemy rodzynki. Całość należy dobrze ze sobą połączyć za pomocą łyżki. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy do babki (moja miała średnicę

MyCookBook.pl
Serniczek Dyniowy z Karmelizowaną śliweczką 206

mokrego piasku przekładamy na wyłożoną papierem tortownicę żółtka oddzielamy od białek,ucieramy z cukrem na puch dodajemy serek i puree z dyni białka ubijamy na pianę,obie masy delikatnie łączymy przekładamy na przygotowany spód i pieczemy około 25- 30 minut na 10 minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wykładamy karmelizowane śliwki Smacznego

Luźna Kuchnia
Pączki z czekoladą i rodzynkami 184

łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Żółtko i jajko ucieramy z cukrem. Margarynę topimy i studzimy. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy oraz masę jajeczną, szczyptę soli, spirytus i przegotowaną wodę. Wyrabiamy w trakcie dodając roztopioną margarynę. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 1.5 godziny. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na podsypanym mąką blacie na grubość ok 1 cm i wykrawamy

Kuchnia w czekoladzie
Zdrowe ciastka 146

młynku- Kamis) 1 łyżeczka sody oczyszczonej płatki migdałów Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i jajami przez 5 minut na najwyższych obrotach za pomocą miksera. Dodajemy mąkę wymieszaną z migdałami, solą i sodą oczyszczoną. Na koniec dodajemy dodatki- czekoladę i orzechy i mieszamy całość za pomocą łyżki. Z ciasta formujemy kulki i układamy je na papierze do pieczenia

Wielki apetyt
Ciasto a'la tort 152

Upieczone odstawiam aby ciasto wystygło. Z mleka odlewam ok. 1/2 szklanki i rozprowadzam w tym proszek budyniowy  Resztę mleka gotuję i wlewam rozmącony budyń. Zestawiam z ognia i wierzch budyniu przykrywam folią spożywczą, aby nie utworzył się  kożuch. Studzę. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję porcjami zimny budyń. Kremówkę ubijam i dodaję po łyżce bitej

Ciasteczkowy Potwór
Najlepsza Babka Piaskowa 208

pieczenia babki smarujemy tłuszczem i na jej dno wykładamy przygotowane ciasto. Wyrównujemy powierzchnie. Pieczemy w temperaturze ok. 160 stopni przez ok. 50-60 minut do zrumienienia i suchego patyczka. Lekko przestudzoną babkę ostrożnie wyjmujemy z formy. Studzimy. Gdy babka piaskowa całkowicie ostygnie możemy przygotować lukier: Cukier puder ucieramy wraz z wodą przez dłuższą chwilę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gdy masa

Słodka Strona
Amoniaczki – legendarne kruche ciasteczka na każdą okazję :) 158

białka 2 łyżki cukru kryształu lub 200g twardej marmolady Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą, a następnie dodajemy jajka i żółtka. Mleko podgrzewamy, by było letnie, po czym dodajemy do niego amoniak i mieszamy z resztą masy ciastowej, na koniec dodajemy mąkę. Całość wyrabiamy na ciasto, które po kawałeczku wałkujemy na grubość około 3-5mm i wykrawamy

Smakowy Raj
Buleczki drożdżowe na śmietanie 174

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy łyżeczkę cukru, ucieramy aż cukier rozpuści się. Drożdży  nie odstawiamy do wyrośnięcia tylko od razu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, masło i zagniatamy widelcem aby powstała "kruszonka". Gdy mamy zrobioną kruszonkę dodajemy ocet i śmietanę i zagniatamy średnio twarde ciasto. Teraz mamy do wyboru: albo ciasto wałkujemy na placek o grubości około

Amatorka kuchenna