ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:585/881)

GALARETKOWIEC NA BISZKOPCIE 80

proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretki -  dzień przed zrobieniem ciasta najlepiej rozpuścić galaretki. Przygotować trzy pojemniki lub głębokie talerze (w których łatwo się je pokroi w kostkę) lub foremki do kostek lodów lub pralin. Każdą galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej(...)budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na  koniec dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Masę waniliową podzielić na 2 części. Do 3/4 masy dodać kolorową galaretkę i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać, natomiast pozostały krem pozostawić sam.  Wafelki Grześki -  2 wafelki za pomocą widelca drobno pokruszyć. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić

Ciastka - domowe słodkości
Przepis na keks świąteczny 79

zamawialiśmy przez Internet - mąkę i masło w ApiMarket.pl,  a bakalie w TureckiSklep.pl Prosty przepis na keks świąteczny Przepis na keks świąteczny - składniki moja szklanka ma pojemność 250 ml, ciasto piekłam w keksówce o wymiarach 30 x 11 cm 200 g miękkiego masła 200 cukru pudru 5 jajek 300 g mąki pszennej  + 1 łyżka do bakalii 2 łyżeczki proszku(...)przerywając ucierania  dodaję kolejno po jednym jajku, a następnie niewielkimi partiami przesianą mąkę. Czasami może się zdarzyć, że po dodaniu jajek masa się zważy, ale po dodaniu mąki problem zniknie. Masa powinna być puszysta. 3. Zmniejszam obroty miksera na minimalne i dodaję bakalie. Miksuję jeszcze przez kilkanaście sekund, aby bakalie dobrze wymieszały się z ciastem. 4. Ciasto przekładam

Cztery Fajery
Ciasto cytrynowe z budyniem 190

sobą. Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę, dodajemy stopniowo po jednym jajku. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sok z cytryny dodajemy i mieszamy delikatnie. Połączone składniki przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłożonej papierem i wysypanej płatkami migdałowymi. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C pieczemy 30 minut. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół przekładamy

kgwjanczewo
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 166

budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm. * 1 szklanka = 250 ml. WYKONANIE: - do garnka wlewamy 0,5 litra mleka, dodajemy szczyptę soli,  0,5 szkl cukru i mieszamy. W między czasie jak mleko(...)proszku, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Chwilkę budyń gotujemy, a następnie zostawiamy do ostygnięcia. - do misy miksera wrzucamy kostkę miękkiego masła o temperaturze pokojowej i ucieramy na puszysto. Dodajemy ostudzony budyń i pokruszoną chałwę waniliową. Dobrze mieszamy - na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 20 herbatników, na to kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę

RITA food channel
Ciasto chałwowe bez pieczenia. 175

budynie waniliowe w proszku - 300 gr. chałwy waniliowej POLEWA: - 100 gr. czekolady gorzkiej - 100 ml. śmietanki kremówki 30 % DODATKOWO: - 60 szt. herbatników - słoiczek dżemu truskawkowego - krokant do ozdoby ciasta * foremka 24cm. x 32cm. * 1 szklanka = 250 ml. WYKONANIE: - do garnka wlewamy 0,5 litra mleka, dodajemy szczyptę soli,  0,5 szkl cukru i mieszamy. W między czasie jak mleko(...)proszku, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Chwilkę budyń gotujemy, a następnie zostawiamy do ostygnięcia. - do misy miksera wrzucamy kostkę miękkiego masła o temperaturze pokojowej i ucieramy na puszysto. Dodajemy ostudzony budyń i pokruszoną chałwę waniliową. Dobrze mieszamy - na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 20 herbatników, na to kładziemy dżem truskawkowy, a na dżem wykładamy masę

RITA food channel
Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher 168

tortownicy wykładamy papierem do pieczenia BISZKOPT Jajka ucieramy z cukrem na pulchną białą masę, dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia-miksujemy.  Dodajemy zmielone orzechy, kakao oraz wodę i olej i miksujemy. Przekładamy masę do tortownicy i pieczemy w temp 180 stopni do suchego patyczka (około 40 minut) Upieczone ciasto wyciągamy z tortownicy i studzimy, następnie kroimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybkie ciasto jogurtowe z malinami 176

Ciasto przygotowuje się ekspresowo. Jest wilgotne i słodkie, przełamane kwasowością malin. Idealne.  Składniki: - 3 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 200 g masła - 3 jajka - 250 ml jogurtu naturalnego - kilka kropli aromatu migdałowego - skórka otarta z 1 pomarańczy - dwie łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę(...)Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewam do miski. W oddzielnej misce ucieram masło z cukrem na puszystą masę. Dodaję skórkę pomarańczową, wyciśnięty sok i olejek migdałowy, miksuję do połączenia. Następnie dodaję po jednym jajku - po każdym dodaniu miskuję do całkowitego połączenia składników (dodając po jednym jajku zmniejszamy ryzyko zważenia się masy). Na koniec dodaję jogurt naturalny i dokładnie łączę

Cook&Love
Pyszne ciasto tiramisu na Dzień Matki 604

przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 – 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy na 3 blaty. składniki(...)kremówki 30 % 100 g cukru pudru + 1 łyżeczka dodatkowo: kakao podłużne biszkopty ok. 200 g nasączenie: 150 ml mocnej kawy wystudzonej wymieszanej z 60 ml likieru kawowego wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem na parze, aż masa zrobi się jasna i puszysta. Następnie zestawiamy z kuchenki i studzimy. Do wystudzonej masy jajecznej stopniowo dodajemy serek mascarpone, miksujemy chwilkę (aż składniki się

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z mlekiem w proszku-puszysty i kremowy 330

luźna, lejąca, ale taka ma być :) Gotową masę serową wylewamy na ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Sernik piękne podrośnie. Po upieczeniu uchylamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik przez około 30 minut, Wyciągamy z piekarnika i studzimy. W misce ucieramy lukier cytrynowy (cukier puder z sokiem z cytryny) Polewamy nim sernik. Płatki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkoptowe babeczki gniazdka z czekoladowymi jajeczkami 126

partiach do ciasta i miksujemy do połączenia. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-25 minut na złoty kolor. Po upieczeni wykładamy na kratkę do ostygnięcia.   Gdy babeczki ostygną, robimy krem – do miski wkładamy masło i zaczynamy ucierać mikserem na puszysty krem. W czasie miksowania, dodajemy po łyżce cukru pudru

Smaczna Strona
Muffinki piaskowe - w sam raz do święconki 64

aromatem waniliowym na gładka masę, dodaję żółtka i dalej ucieram. Mieszam oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i dodaję stopniowo do masy, która staje się bardzo gęsta, prawie krucha. Dodaję do masy pianę z białek i delikatnie mieszam łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładam ciasto do foremek na muffinki i piekę w piekarniku

Gotuj Się Kto Może
Najwyższa pora napić się kawy! 103

średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie wykładać. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec ok 15 minut w temp. 160°C (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, pozostawić w tortownicy. Masa serowa Ser zemleć. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać kolejno żółtka, ucierać, dodać zmielony ser oraz cukier waniliowy. Białka ubić na sztywną pianę, dodać

KulinarneImpresje.pl
Ciasto z gałką muszkatołową 144

zaszaleć! Ciasto z gałką muszkatołową? Dlaczego nie! Dzięki dodanej mące ryżowej ciasto jest bardzo miękkie i kruche, a ten zapach! Mmm... Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju 3 łyżki mąki ryżowej 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Gotową masę przelewamy

Truskawkowa Fiesta