ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:574/881)

Czekoladowa babka z malinami 127

wodnej. Gdy będzie lekko wystudzona dodawać stopniowo do ucieranej masy nie przerywając ucierania. Mąkę przesiać i dodać wraz z proszkiem do pieczenia do utartej masy. Dodać kakao i mleko a następnie bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować formę na babkę. Wysmarować dokładnie tłuszczem i podsypać bułką tartą.  Gotowe ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut

Na słodko lub wytrawnie
Ciastka grejpfrutowo-kardamonowe 107

dużego czerwonego grejpfrutaSposób przygotowania:Do robota kuchennego wrzucamy masło dodajemy cukier i ucieramy na gładką masę. Następniewlewamy śmietanę i dodajemy żółtka, dalej miksujemy. Do masy dodajemy startą skórkę dużego grejpfruta i świeżo zmielony kardamon (przesiany przez sitko).Do robota kuchennego wsypujemy mąkę i wyrabiamy gładkie ciasto - jeżeli nie korzystacie z robota możecie to robić mikserem ze spiralnymi końcówkami.Ciasto przekładamy

Słodkie Przyjemności
Pierniczki 420

powrotem do miski i przykrywamy ściereczką.Odstawiamy do leżakowania na noc.Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość 4 mm. Wycinamy formą kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 8-10 minut w 180 stopniach.Studzimy na kratce. Lukier: 1 szklanka cukru pudru1 białko Cukier ucieramy z białkiem na białą masę. Nie powinno być żadnych grudek.Woreczek śniadaniowy napełniamy lukrem. Odcinamy

Made By Mom And Son
Babka ucierana na Wielkanoc 422

łyżek śmietany / u nas jogurt naturalny/, 1 łyżeczka kakao, Wykonanie; Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym żółtku, po każdym dobrze miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia, naprzemiennie ze śmietaną. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Do 1/3 ciasta dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Piekarnik  nagrzewamy do 180 stopni

Anioły w kuchni
Jogurtowe ciasto ze śliwkami 141

czas upiec:) Przepis dostarczyła Dona...teraz czekam tylko jeszcze na jej zdjęcie;) Ciasto OK;) Dzięki:) Składniki; 3 jajka, 1,5 szklanki jogurtu naturalnego, 1 szklana cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju, 3 szklanki mąki, śliwki, Wykonanie; Na początek rozdzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy jogurt, olej. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką. Po trochu

Anioły w kuchni
Walentynkowe magdalenki 169

pieczenia cukier puder do posypania Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dalej miksując dodajemy powoli olej, połowę mąki, mleko, proszek do pieczenia i resztę mąki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Silikonowe foremki w kształcie serca wypełniamy do 3/4 ciastem i ustawiamy na blaszce, blaszkę wkładamy do piekarnika. Magdalenki

Kulinarne przygody Gatity
Biszkopt kakaowy - przepis 172

biszkopt kakaowy, który zawsze się udaje. Jest on podstawą do wielu ciast. Przygotowanie nie jest zbyt trudne. składniki: 6 jajek 1,5 szkl. cukru 1 szklanki mąki 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ucieramy ponownie na sztywną masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Do masy wsypujemy przesianą

SMYKWKUCHNI
Pomarańczowe kwadraciki 127

pieczenia - 2 łyżki miodu - 3 łyżki soku z pomarańczy Przygotowanie: Masło ucieramy z miodem i żółtkami na puszystą masę, dodajemy starte skórki z owoców. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz sok z pomarańczy. Wyrabiamy wszystko na gładką masę i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200 C. Wystudzone ciasteczka

Zainspirowana w kuchni
Piernik 181

sztywno z dwoma łyżkami cukru. 3. Zółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło. Dodawać na przemian mąkę z mlekiem, kolejno dodajemy powidła, bakalie, miód kakao i sodę. 4. Na sam koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając. 5. Wstawiamy do ciepłego piekarnika. Pieczemy ok 40min. max. 1h. Należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto nie jest surowe;) Zdjęcie

Kuchnia Pełna Pasji
Babka serowa z owocami kandyzowanymi 131

Ciasto godne polecenia. Bardzo smaczna babka serowa o delikatnym pomarańczowym smaku. Trudno doszukać się smaku sera, a właśnie dzięki niemu babka jest wilgotna i nie za słodka.  Składniki: 5 jajek 40 dag mąki 25 dag masła 25 sera białego (zmielonego) 1 pomarańcza 20 dag cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu(...)łyżeczki soli owoce kandyzowane cukier puder do posypania masło i bułka tarta do formy Masło ucieramy na puch dodając po trochu cukru pudru. Kiedy masa będzie puszysta dodajemy po jednym jajku, skórkę (ścieramy na tarce o drobnych oczkach) i sok z jednej pomarańczy. Mąkę przesiewamy z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy na zmianę

Salonik smaków
Torcik na zimno z truskawkami i mascarpone + film 168

szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek a na owocach rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta dekorujemy pozostałymi truskawkami. Torcik wstawiamy do lodówki na około

Smakowite Dania
Chatka Baby Jagi 49

Reklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chatka Baby Jagi, nazywana również Chatką Puchatka, to pomysł na proste i smaczne ciasto sernikowe. Dla mnie jest to zdecydowanie ciasto dzieciństwa. Przygotowanie go nie trwa szczególnie długo ani nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać. Jedynie do składania herbatników w trójkąt może przydać się pomoc drugiej osoby. Lista zakupów  500 g twarogu sernikowego(...)miękkiego masła 100 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka kakao 36 herbatników gorzka czekolada na polewę Krok pierwszy: miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem aż masa będzie jasna i puszysta. Następnie dodajemy do niej twaróg sernikowy.   Krok drugi : masę dzielimy na dwie części – do jednej z nich dodajemy kakao, a do drugiej cukier waniliowy. Obie ponownie

Proste-przepisy.pl
Imprezowe Kruche Babeczki z Czekoladą 244

lodówki na co najmniej 60 minut. 3. Schłodzone kruche ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 15-16 minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić babeczki do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Do rondelka wlać śmietankę i zagotować. Czekoladę połamać i przełożyć(...)Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą (na dotyk) i odstawić do całkowitego ostygnięcia, ma mieć temperaturę jak masło, musi stygnąć co najmniej 2 godziny. 5. Masło przełożyć do miski i ucierać mikserem przez około 2 minuty. Następnie w 3 partiach dodać krem czekoladowy, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników ( patrz FILM ). Dodać alkohol wymieszać mikserem (ja dodałam 3 łyżki

Mała Cukierenka