ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:415/881)

Orzechowo-kokosowe z kremem ananasowym 255

wylewamy na blaszkę 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie studzimy i przekrawamy na dwa blaty. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie łączymy z pianą z białek. Przelewamy do blaszki o tych samych wymiarach wyłożonej papierem do pieczenia(...)oraz budynie i wlewamy do gotującego się soku. Całość zagotowujemy dokładnie mieszając i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. 4. Przełożenie ciasta: dolny blat biszkoptu orzechowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - górny blat ciasta orzechowego. Ciasto polewamy polewą

Na Ciasteczkowych Papierach
czekoladowo-aroniowe ciasto w formie mieszane z kremem budyniowym i gruszkami... 173

budyń wystudzićm wierzch budyniu nakryć folią aby nie było kożucha, zimny budyń porcjami mikserem ucierać z miękkim masłem, żółtkami na gładki krem GRUSZKI: grubsze plastry gruszek zalać wodą z 2 łyżkami cukru i łyżeczką soku z cytryny, gotować z 5 minut, na sitku odcedzić ciasto lekko nasączyć wodą z gruszek, rozsmarować cały krem na cieście, ułożyć gruszki lekko je wciskając

W Mojej Kuchni Lubię
Całuski 216

większej!) W sporej misce umieszczamy jajka i cukier, a następnie ucieramy (można mikserem), aż masa stanie się biała i puszysta. Wlewamy miód, dodajemy przyprawę korzenną, mieszamy. Do miski wsypujemy początkowo około połowę mąki i sodę. Mieszamy najpierw drewnianą łyżką, a później wykładamy ciasto oraz resztę mąki na stolnicę/blat i zagniatamy. (W przepisie, który dostałam od czytelniczki jest uwaga

Ratunku obiad
Nadziewane drożdżowe rogaliki 176

posmarowania rogalików cukier puder do posypania Sposób wykonania: 1. Robimy rozczyn: drożdże ucieramy z cukrem, aż zrobią się płynne, zalać letnim mlekiem, odstawiamy na kwadrans, aby zaczyn "ruszył". 2. Mąkę przesiewamy, dodajemy wyrośnięty rozczyn, jajka, sól i roztopione i przestudzone masło. Zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Odstawiamy na 5-10 minut. 3. Ciasto dzielimy na 4 części, każdą wałkujemy na kształt

Kuchnia domowa Ani
Sernik Królewski 203

kropel aromatu migdałowego Sposób przygotowania Ciasto Składniki ciasta łączymy i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy w stosunku 1:3 i chowamy w torebce foliowej na godzinę do zamrażarki. W tym czasie robimy warstwę serową. Cukier ubijamy z masłem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Dodajemy ser biały po łyżce oraz aromat. Na końcu dodajemy kaszę i mąki

Mieszam w Garnku
Torcik z masą ajerkoniakową, owocami i galaretką 185

pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Masa ajerkoniakowa: Z mleka odlewam 100 ml. Pozostałe mleko gotuję z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budyń. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę(...)Stopniowo dodaję zimny budyń. Na końcu do masy wlewam ajerkoniak. Wszystko razem ucieram. Masą przekładam upieczony biszkopt. 3. Galaretki rozpuszczam w 750 ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Winogrona obieram z kiści. Z brzoskwini usuwam pestkę i kroję w półplasterki. Winogrona i brzoskwinię układam na wierzchu ciasta. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto "Kostka Rubika" 154

kolejny styczniowy tydzień właśnie się rozpoczyna. Aby Wam osłodzić ten poniedziałkowy poranek prezentuję ciasto "Kostka Rubika". Jest przy nim nieco zabawy, więc polecam to ciasto przede wszystkim lubiącym tworzyć takie ciastowe składanki. Jedno trzeba przyznać - efekt jest niesamowicie pyszny. Smacznego! BISZKOPT KAKAOWY Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao(...)gotującego się mleka wlać rozrobiony cukier z budyniem, gotować do uzyskania dość gęstej konsystencji). Ugotowany budyń studzimy. Potem margarynę ucieramy stopniowo dodając budyń. Dodatkowo: 4 tężejące galaretki - każda w innym kolorze, każda rozpuszczona w 300 ml gorącej wody Złożenie ciasta:  1. Kakaowy biszkopt 2. Połowa masy 3. Układamy paski biszkopta jasnego zostawiając równe przerwy pomiędzy paskami (przerwy o szerokości

psgotujemy
Babka do koszyczka 175

cukru 50 g masła 1 jajko 50 ml mleka większa szcypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtko, mleko i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białko ubijamy na sztywną pianę, delikatnie mieszamy z ciastem.  Dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao.  Do natłuszczonej blaszki wlewamy na przemian jasne ciasto

Życie zaczyna się w kuchni
Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym 170

łyżki kakao 2 łyżki cukru   Ponadto: 30 g wafli ryżowych naturalnych, bez dodatków   Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Wkładamy do nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z czekoladą i suszoną śliwką 148

śliwek drobno posiekanych 80 g czekolady deserowej drobno posiekanej 2 budynie waniliowe Masło ucieramy dokładnie z żółtkami i cukrem. Stopniowo dodajemy ser,nadal miksując. Śliwki  mieszamy z budyniem, dodajemy do masy serowej.  Łączymy z piana z białek. Delikatnie mieszamy. Dodajemy czekoladę. WYKONANIE: 1 część ciasta kruchego + nakłuwamy widelcem masa serowa 2. część ciasta kruchego ( ścieramy na tarce

Domowe ciasta
Babka cynamonowa 126

zapobiega nowotworom i chorobom układu krwionośnego. Cynamonem możemy doprawiać różne potrawy: mięsa, warzywa, ryby, ciasta, desery, koktajle, grzane wino lub piwo. Można go wykorzystywać w marynatach, dodawać do kawy. Użycie małej ilości cynamonu do przyprawienia ryb sprawia, iż znika ich nieprzyjemny zapach. U Nas dzisiaj ucierana babka cynamonowa, oblana gorzką czekoladą i obsypana orzechami. W sam raz do popołudniowej kawy(...)Mąkę przesiewamy z proszkiem i cynamonem. Masło ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę, dodajemy po 1 żółtku, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy likier i stopniowo wsypujemy suche składniki. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, łączymy delikatnie z utartą masą. Formę na babkę natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto. Babkę pieczemy około 50 minut

Smak mojej kuchni
Jabłecznik na biszkopcie z kremem budyniowym i czekoladową polewą 187

ucieramy z niecałą szklanką cukru na jednolitą masę i dodajemy stopniowo zimny budyń ( nadal ucieramy ). Gotowy krem wykładamy na wystudzone jabłka. W garnku umieszczamy ½ kostki margaryny, 4 łyżki cukru, łyżkę wody i 2 łyżki kakao. Podgrzewamy ciągle mieszając lecz nie gotujemy. Studzimy. Chłodną polewą polewamy ciasto. I teraz wystarczy trochę zaczekać aż ciasto będzie zupełnie zimne. SMACZNEGO.  (function

Smaki Ewy
(Przed)świąteczna tarta z malinami 224

blaszce). Następnie chowamy je w lodówce na około 1,5-2 godziny. Po wyjęciu ciasto należy nakłuć widelcem, by podczas pieczenia za bardzo nie urosło i piec około 15-20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku (180 stopni).W międzyczasie przygotowujemy masę czekoladową. Trzy całe jaja ucieramy z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej (w przepisie

WeAreCrazy
Rozsmakuj się w tej pyszności, czyli ciasto czekoladowe z bananami 143

Rozsmakujmy się więc w najbliższych dniach w intensywnie czekoladowym cieście, do którego bananowy dodatek wprowadza pożądaną wilgotność. Polecamy także poeksperymentować z gorzką czekoladą, która na pewno pogłębi smak ciasta. Ciasto czekoladowe z bananami Składniki: 1 czubata szklanka mąki pszennej (180 g) 4 łyżki kakao (31 g) 1 płaska łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 opakowania cukru waniliowego(...)bananów wsypujemy suche składniki i ponownie krótko ucieramy, na średnich obrotach miksera. Pozostałe 2 białka ucieramy mikserem, na najwyższych obrotach, na sztywną pianę. Pianę łączymy z bananami, bardzo delikatnie, już tylko przy użyciu szpatułki lub łyżki. Gotowe ciasto przelewamy do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy na najniższej półce piekarnika przez 50 minut. Przepis na Ciasto czekoladowe z bananami

KulinarneImpresje.pl