ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:406/881)

Ciasto Kokosowa KRÓWKA 572

nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 9. Do miski przełożyć miękkie masło i ucierać mikserem przez około 3 minuty. Następnie w 4-5 partiach dodać budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. 10. Połowę gotowego kremu wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć pierwszą warstwę herbatników, patrz FILM

Mała Cukierenka
Wielkanocna babka marmurkowa 147

mleko. Miękkie masło, 3/4 cukru i cukier wanilinowy wrzucamy do miski i ucieramy tak długo, aż masa zrobi się biała. Nie przerywając ubijania wrzucamy po jednym żółtku, następnie na przemian wsypujemy przesianą mąkę i wlewamy mleko. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej

Anielskie wypieki
CIASTO PRINCE POLO 125

orzechy, delikatnie mieszamy. Formę o wym. 24x38 cm wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto, pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Krem Prince Polo: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy budyń, następnie spirytus i kakao. Batoniki drobno kruszymy, dodajemy do masy, mieszamy. Masa

słodki bratek
Ciasto Leśny mech 114

bardzo dobre! Nie tylko smak tego ciasta jest jego zaletą, ale przede wszystkim jego wygląd. Prezentuje się rewelacyjnie, z pewnością zachwyci Waszych gości. Składniki (tortownica o wymiarze 26 cm) : ciasto: szpinak rozdrobniony mrożony 400 g, mąka krupczatka 250 dag, mąka pszenna 70 dag, cukier 250 dag, cukier waniliowy 1 opakowanie, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jajka(...)cukier puder 2 łyżki, do dekoracji: dowolne drobne owoce Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku. Jajka ucieramy z cukrami, do momentu aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy stopniowo olej. Szpinak odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody i dodajemy do ciasta. Mąkę pszenną i krupczatkę łączymy z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką

kulinarne odsłony pati
Domowy sękacz 94

szklanki mąki ziemniaczanej - 6 jajek - 50 g zmielonych migdałów - 1 łyżka rumu - 1/2 laski wanilii Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Stopniowo dodajemy żółtka, migdały, rum, wanilię oraz obie mąki. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy delikatnie z ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Blachę o wymiarach 24 cm x 24 cm wykładamy papierem

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym 439

malinowych delicji, ponieważ to są moje ulubione, ale oczywiście możemy użyć innego smaku, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Shrek z delicjami i sokiem owocowym Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 130g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku(...)wanilinowy, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę z proszkiem i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około

Mała Cukierenka
Prince polo 214

pozostałe sypkie składniki i delikatnie mieszamy najlepiej łyżką lub szpatułką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (23,5x35 cm) przelewamy ciasto i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Ciasto z wafelkami: 1 szklanka białek (ok. 5 białek) 1 1/2 szklanki cukru 250 g wafelków Prince polo 200 g orzechów (różnych) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i mąki. wlewamy do gotującego się mleka i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec dodajemy  2-3 łyżki kawy oraz alkohol (jeśli ciasto będą jadły dzieci można go pominąć). Krem wykładamy na warstwę z wafelkami, pozostawiając 3-4 łyżki. Przykrywamy biszkoptem, który

Cynamonowe szczęście
Biszkopt z kremem waniliowym 109

Oczywiście była niedziela, było więc ciasto : ) Kawa+ciasto= idealne popołudnie :) Smacznego! Biszkopt z kremem waniliowym Biszkopt Składniki : 5 jajek 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Sposób wykonania: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku, mąki wymieszane(...)masła Sposób wykonania: Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu (redukując ilość mleka do 3/4 litra) Dobrze studzimy. Kostkę masła ucieramy na gładką masę, dodajemy po łyżce budyniu. Dokładnie mieszamy. Dodatkowo Galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Wykończenie ciasta: Na ostudzony biszkopt nakładamy krem oraz lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Smaki Natalii
Wuzetka 96

dzieciństwa, i które są nawet jeszcze starsze. Dziś jeden z takich przepisów, a mianowicie ciasto wuzetka. Historia tego ciasta sięga lat czterdziestych dwudziestego wieku. Prawdopodobnie powstała na cześć słynnej warszawskiej trasy W-Z, choć zdania na ten temat są podzielone. Podobnie jak w przypadku innych ciast, także i tu przepisy na wykonanie wuzetki różnią się między sobą, ale w skrócie(...)posłodzonej kawy rozpuszczalnej  Polewa: 100g mlecznej czekolady 30g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta rozpoczęłam od przygotowania biszkoptu. Miękkie masło przełożyłam do miski. Rozmiksowałam je trochę, aż nabrało trochę puszystości, a następnie nadal miksując dosypałam cukier i ucierałam aż się rozpuścił. Następnie dodawałam do masy dodawałam po jednym jajku i miksowałam do połączenia składników. W osobnej

Waniliowe Improwizacje
Ciasto łaciate z malinami 106

zapachu migdałów i orzechów z dodatkiem kakao. Wspaniałe i proste! Idealne do popołudniowych rozmów z bliskimi U mnie zawsze się sprawdza wywołując uśmiech i radość na resztę dnia – ciasto, towarzystwo i dobra kawa! POLECAM! Składniki na blaszkę o wymiarach: 30 x 24 cm. 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju rzepakowego 1 szklanka gazowanego soku pomarańczowego(...)orzechów włoskich opcjonalnie: 1/2 szklanki rodzynków 350 g malin, u mnie mrożone, bez rozmrażania Przygotowanie: Całe jajka ucieramy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem i przesiewamy do masy jajecznej, dodajemy tarte orzechy i migdały. Dodajemy powoli olej i napój gazowany pomarańczowy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej miski ciasta dodajemy kakao, do drugiej opłukane i posypane mąką rodzynki, mieszamy

Zasmakuj Kuchni
delikatny puszysty sernik 184

czym odkładamy je na 40-60 minut do lodówki. Połowę schłodzonego ciasta wałkujemy i  wykładamy nim spód tortownicy (najlepiej dodatkowo wyłożony pergaminem). Rozbijamy jaja i oddzielamy żółtka od białek.  Do sporej misy wkładamy żółtka i ucieramy je razem z cukrem, następnie  do misy partami przekładamy ser twarogowy ( z wiaderka i mascarpone ), oraz(...)dodając  mąkę  ziemniaczaną, cukier waniliowy, oraz rodzynki ( wcześniej namoczone i odcedzone na sicie) Masę  przekładamy do tortownicy, w ierzch sernika dekorujemy pozostałą częścią kruchego ciasta ( układając je na przykład w formie kratki) i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 50 minut. Następnie

Miód i pieprz
Ciasto z owocami na oleju 461

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto z owocami na oleju. Powinno się udać każdemu. Sezon owocowy w pełni, więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasto jest puszyste, waniliowe i świetnie smakuje z owocami oraz kruszonką. Tak ładnie wyrasta, że nazywane jest nawet „niby drożdżowe”:). Mnie najbardziej smakuje ze szklanką mleka. Bardzo polecam (przepis dostałam od kolegi z pracy:)).     Składniki(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia. 4. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym mikserem ustawionym na najwyższe obroty, ucierać przez około 4-5 minut. Następnie dodać olej, mleko i krótko wymieszać łyżką. Dodać przygotowaną mąkę i wymieszać mikserem. Ciasto wylać do przygotowanej blaszki, wyrównać. Kruszonka: 5. Składniki na kruszonkę zagnieść rękoma, aż uzyskamy sypkie okruchy. 6. Wierzch ciasta posypać

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z gruszkami 523

łyżki ciemnego kakao 1 tabliczka czekolady deserowej 4 małe twarde gruszki PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy masło z 8  łyżkami cukru na gładką masę. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym jajku, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Gdy ciasto będzie gładkie dodajemy posiekaną na małe kawałki gorzką czekoladę.  Mieszamy całość łyżką. Wylewamy do tortownicy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pyszny Tort Jogurtowy z Malinami i Morelami 336

dekoracja jest prosta i ładna. Przepis powstał przy współpracy z marką Basia, użyłam mąki Basia Extra wypiek do biszkoptów i tortów. Jest to mąka dedykowana właśnie do pieczenia ciast tortowych i biszkoptów. Dzięki procesowi perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy jest wyjątkowo aksamitna i delikatna, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Zachęcam również do odwiedzenia strony Basia z Sercem gdzie znajdziecie wiele(...)mikserem, wsypać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 4. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę i dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około

Mała Cukierenka
Pączki z migdałami 348

dżem wiśniowy do nadziewania Wykonanie: Drożdże rozrabiamy w podgrzanym mleku dodajemy łyżeczkę cukru pozostawiamy do wyrośnięcia. Mikserem ucieramy żółtka oraz 2 całe jajka z cukrem i masłem na pianę. Wyrośnięte drożdże dodajemy do masy wsypujemy mąkę, sól wlewamy kieliszek spirytusu, Wyrabiamy ciasto około 30 minut następnie dodajemy mielone migdały i startą skórkę z cytryny. Wyrabiamy ciasto ponownie przez parę minut

kgwjanczewo