PĄCZKI DOMOWE Z NADZIENIEM

PĄCZKI DOMOWE Z NADZIENIEM

PĄCZKI DOMOWE Z NADZIENIEM

Pączki powstają z ciasta drożdżowego składającego się z mąki pszennej, jajek, mleka i masła, uformowane są w lekko spłaszczone kulki i po wyrośnięciu smażone są w głębokim tłuszczu (najlepiej smalcu, lub oleju roślinnym, klarowanym maśle). Pączki można nadziewać marmoladą (przed lub po smażeniu) i polewać lukrem. Tradycyjnie podaje się je w karnawale, a szczególnie w Tłusty Czwartek, kiedy to następuje zbiorowe szaleństwo w jedzeniu pączków! Najlepsze są oczywiście pączki wykonane domową metodą. Poniżej zna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, ciasto, lukier , ciasto drożdżowe, drożdżowe, placki, obiad, kokosowe, ciasto wiśniowe, jajka nadziewane, ciasto ucierane , ciasto kokosowe, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, pierożki drożdżowe, drugie danie, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.