Sernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam. SKŁADNIKI : 200 g herbatników maślanych 1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek 2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru(...)blaszki ( 25/30 cm ). Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodajemy żółtka i cukry, chwilę ucieramy. Dodajemy cały ser i wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C. Ciasto po upieczeniu studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy
Kulinarne Fantazje MarioliKeks to jeno z tych ciast, które moja mama często robi w weekend gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Pamiętam jego smak z dzieciństwa – czekoladowo-waniliowy, słodki i orzechowy. Najbardziej smakuje mi warstwa kakaowa. Spróbujcie koniecznie, przepis jest bardzo prosty. Keks mojej mamy Składniki 2 szklanki mąki 3 jajka 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy ½ kostki masła 2/3 szklanki mleka(...)czubata łyżeczka proszku do pieczenia posiekane orzechy 2 łyżki kakao Keks mojej mamy Wykonanie W misce ucieramy masło z cukrem na jednolitą masę. Dodajmy jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy mikserem aż połączą się dokładnie. Powstałe ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy cukier waniliowy i orzechy, do drugiej kakao. Do wyłożonej papierem podłużnej blaszki
Pyza i Surówkastopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do okrągłej formy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub do formy o wymiarach 24X30. Krem: Budyń gotujemy z dodatkiem cukru i studzimy. Masło ucieramy i stopniowo łyżka po łyżce dodajemy ostudzony budyń. Pod koniec dodajemy łyżeczkę soku z cytryny
To co lubię - gotuję i polecammało miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy stopniowo mleko w proszku i ucieramy do momentu, aż krem będzie jednolity i dość gęsty *** *** Na połowie ciasteczek układamy po łyżeczce kremu *** *** Ciasteczka z kremem przykrywamy pozostałymi ciasteczkami i lekko spłaszczamy *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z Apetytemprzelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm oraz do dwóch małych foremek na tarteletki o śr. 10cm. Piec ok. 35-40 min w temp. 175st. Ostudzić. Wszystkie krążki ciasta przeciąć na trzy części. Małe biszkopty dodatkowo przeciąć na pół, tworząc dwa półkola. Krem: 1,5 litra mleka, 350g masła, 300g margaryny, 3 budynie waniliowe, szklanka cukru(...)białości - ok. 8-10 minut. Stopniowo dosypywać pozostały cukier. Następnie dodawać po łyżce masy budyniowej, stale ucierając. Całość ucierać ok. 15-20minut. Masę podzielić na pół. Do jednej część dodać stopioną na parze, przestudzoną białą czekoladę. Każdy blat ciasta mocno nasączyć herbatą. Następnie posmarować cienką warstwą dżemu, prócz tego blatu, który będzie na samej górze. Masą przełożyć krążki
Z miłości do słodkościwaniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70-80 dag. rabarbaru WYKONANIE Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajka, jogurt, olej -wszystko mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie łączymy składniki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Rabarbar płuczemy obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, wciskamy. Pieczemy
W kuchennym oknie Ewyłyżeczki proszku do pieczenia 1 jabłko Sposób Składniki dokładnie miksujemy. Jabłko obieramy, ucieramy na tarce o grubych oczkach. Na spód filiżanki kładziemy cześć potartego jabłka, na to wlewamy gotową masę, na wierzch ponownie kładziemy jabłka. Całość wkładamy do kuchenki mikrofalowej na około 3 minuty. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem
Kuchenne aromatyśmietanki 36% 50 dag truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej przepis Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Masę rozsmarowujemy na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze. Pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C. W czasie kiedy ciasto się piecze rozpuszczamy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno
Smakowite Daniacukier waniliowy, aromat, sok z cytryny i ubijamy. Następnie dodajemy twaróg, mleko w proszku, budyń i ucieramy wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodajemy masło, skórkę z pomarańczy i mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Masę mieszamy delikatnie z białkiem. Gotową masę wylewamy na spód ciasta i wkładamy do gorącego piekarnika (180 stopni). Pieczemy ciasto przez 45 - 60 minut. Po upieczeniu studzimy
Projekty ze smakiemjednolitą masę. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na przynajmniej 2 godziny do lodówki. Odcinać niewielkie kawałki ciasta, rozwałkować na oprószonym mąką blacie. Postarajcie się rozwałkować ciasto dość cienko, ciastka będą lepsze. Następnie foremkami wycinać ciastka. Układać wykrojone pierniczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 st C. Piec przez(...)umieścić biało i stopniowo dodawać cukier puder, ciągle mieszając. Pamiętajcie, aby cukier był przesiany, ułatwi to ucieranie lukru. Kiedy lukier ma już odpowiednią konsystencję można przystąpić od dekorowania pierniczków. To w jaki sposób udekorujecie swoje ciastka, zostawiam Waszej fantazji. Notes Ciasto jest bardzo klejące, proponuję więc wyrobić je przy pomocy miksera, wyrabianie ręczne jest bardzo uciążliwe. Lukier powinien
SprawdzonaKuchnia.plzmielonego sera białego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki ziemniaczanej 150 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) wiórki kokosowe do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy gotową masę makową z puszki, dodajemy miękkie masło, żółtka i jajka, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.Wszystko dokładnie miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Na dnie formy wyłożonej(...)lekko studzimy. Do drugiej miski przekładamy zmielony twaróg i ucieramy go z cukrem oraz jajkami, w trakcie ucierania wsypujemy kaszę manną oraz mąkę ziemniaczaną. Tak przygotowaną masę serową rozprowadzamy na upieczonym spodzie makowym a na wierzchu rozprowadzamy pozostałą część masy makowej. Ciasto pieczemy około 60-70 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st.C. Upieczone ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi
Smakowite Daniamąki, wlewamy 0,5 szklanki ciepłego mleka i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Żółtka oraz jajo ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Do wyrośniętych drożdży dodajemy mąkę, utarte żółtka, pozostałe ciepłe mleko, olej, sól oraz spirytus. Wyrabiamy ciasto, aż zacznie „odstawać od ręki”. Naczynie z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej
Domowy Smak Jedzeniastole mojej siostry Moniki zagościło bardzo smaczne czekoladowe ciasto, a do tego bardzo szybkie w przygotowaniu i idealne do popołudniowej kawki. Co więcej jest to jej pierwsze ciasto, więc nie ma prawa nie wyjść :) Składniki: 300 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki 1 łyżeczka esencji waniliowej(...)masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej (jeden garnek umieszczamy w drugim większym z wrzącą wodą). Jajka ucieramy z cukrem i powoli mieszając dodajemy kolejno czekoladę rozpuszczoną z masłem, esencję waniliową, mąkę, proszek do pieczenia i zmiażdżone orzechy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przygotowane ciasto przelewany do foremki wysmarowanej masłem i pieczemy ok. 30 minut w rozgrzanym do 180 st. piekarniku
Z notatnikaDzisiaj coś dla miłośników kawy i czekolady tj. muffinki czekoladowo kawowe Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 130g mąki pszennej - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 80g posiekanej gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao - 1/2 szklanki kawy (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 50ml likieru(...)kawowego Zaczynamy od zaparzenia w połowie szklanki kawy rozpuszczalnej – tak 3 łyżeczki. Kiedy kawa ostygnie ucieramy masło z cukrem. Następnie dodajemy jogurt, kawę i dalej mieszamy. Potem wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, posiekaną czekoladę i dolewamy ekstrakt. Tak gotowe ciasto na nasze muffinki przekładamy do papilotek – tak do wysokości 3/4 i pieczemy przez
Kuchenne WariacjeKolejny przepis z wyciętych kartek z gazet. Tym razem szachownica. Wbrew pozorom nie jest trudna do wykonania. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (plus dwie łyżki do części jasnej) 1 szklanka cukru 250 g masła lub margaryny 5 jajek 2 łyżki kakao 1 opakowanie cukru waniliowego ( 16 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Składniki na masę czekoladową(...)śmietany kremówki 30 % Sposób wykonania: Margarynę lub masło utrzeć z cukrami , pod koniec nie przerywając ucierania, dodawać stopniowo po jednym całym jajku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia a następnie dodać do utartej masy i wszystko dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki mąki a do drugiej dwie łyżki kakao. Dużą blachę
Na słodko lub wytrawnie