ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:418/881)

Sernik waniliowy z solonym karmelem. 301

pewno.Wierzch ciasta pokrywa bita śmietana ,karmel i sól morska w płatkach. Prawdziwe sernikowe niebo !.Tylko nie przesadźcie z solą. Składniki: okrągła foremka o średnicy 22 cm z odpinanym brzegiem. Ciasto: 270 g kruchych herbatników,dałam czekoladowe 30 g mielonych migdałów 85 g roztopionego masła Masa serowa: 700 g sera twarogowego z wiaderka,może być kremowy President 150 g cukru(...)potem delikatnie boki. Blaszkę wstawiamy do lodówki. Masa serowa: Ser ucieramy z cukrem ,dodajemy po jednym jajku i ucieramy mikserem do połączenia się masy.Dodajemy wanilię ,mieszamy. Wyjmujemy foremkę z kruchym spodem z lodówki i wylewamy na niego ostrożnie masę sernikową.Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 50 minut .Studzimy. Sos karmelowy: W małym garnku umieścić śmietankę ,masło i cukier.Mieszaj

Ladylaura.
Ciasteczka maślane 135

cukru 2 jajka Wykonanie: Masło i cukier oraz cukier z wanilia ucieramy w misce, dodajemy po jednym jajku i wszystko dokładnie wyrabiamy. Do wyrobionej masy dodajemy przesianą mąkę i sól. Wszystkie składniki mieszamy i dokładnie wyrabiamy drewniana łyżką aż do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość ok 3 milimetrów i wycinamy foremką ciasteczka. Gotowe ciasteczka układamy na blachę

Pomysłowa kuchnia
Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką 185

masła, szczypta soli, 100 g mąki, 75 g cukru trzcinowego, Wykonanie; Ciasto;   Łyżkę mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w niej sól. Odstawiamy. Rozpuszczamy drożdże w reszcie mleka z dodatkiem łyżeczki cukru i mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia.Po ok 30 minutach rozczyn powiększy swoją objętość.Masło ucieramy na puszyste z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po jednym jajku ciagle

Anioły w kuchni
Ciasto bananowe chlebek bananowy z bitą śmietaną i truskawkami 218

kawy. Jest wilgotne w środku i chrupkie na zewnątrz. Nie ukrywam, że ciasto wymyślone przez mojego męża :) Ale przeze mnie wielokrotnie wykonane, także polecam :) Składniki: banany 3 szt. mąka ¾ szklanki jajka 3 szt. cukier 1 szklanka cukier waniliowy 2 łyżeczki roztopione masło 50 g  Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaję mocno rozgniecione banany

Kuchnia Viki
Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką 167

masła, szczypta soli, 100 g mąki, 75 g cukru trzcinowego, Wykonanie; Ciasto;   Łyżkę mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w niej sól. Odstawiamy. Rozpuszczamy drożdże w reszcie mleka z dodatkiem łyżeczki cukru i mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia.Po ok 30 minutach rozczyn powiększy swoją objętość.Masło ucieramy na puszyste z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po jednym jajku ciagle

Anioły w kuchni
Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką 135

masła, szczypta soli, 100 g mąki, 75 g cukru trzcinowego, Wykonanie; Ciasto;   Łyżkę mleka podgrzewamy i rozpuszczamy w niej sól. Odstawiamy. Rozpuszczamy drożdże w reszcie mleka z dodatkiem łyżeczki cukru i mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia.Po ok 30 minutach rozczyn powiększy swoją objętość.Masło ucieramy na puszyste z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po jednym jajku ciagle

Anioły w kuchni
Szybkie ciasto z automatu do wypieku chleba 354

proszku do pieczenia 2 łyżeczki aromatu pomarańczowego garść rodzynek Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem i solą na puszystą masę. Wlewamy do formy. Dodajemy olej i aromat pomarańczowy. Mąkę oraz proszek do pieczenia mieszamy i wsypujemy do formy usypując pośrodku stożek.  Ustawiamy program do wypieku ciasta (u mnie nr 10). W momencie sygnału dodajemy rodzynki, jeśli dodajemy ich niewiele

Ze smakiem i z pasją
Szybkie i proste ciasto ucierane z gruszkami. 5997

Witam sobotnio i zapraszam bardzo smakowite, proste i szybkie w wykonaniu ciasto z gruszkami. Miękkie i wilgotne, z gatunku szybko znikających. Na zdjęciu jeszcze cieplutkie i pachnące :) Polecam :) Składniki Ciasto - 25 dkg. miękkiego masła roślinnego - 1 i 1/2 szklanki cukru - 6 jajek - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 1 i 1/2 łyżki śmietany - 2 łyżki(...)cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać żółtka, następnie  dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, z białek ubić sztywną pianę dodać do utartej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wysmarowana tłuszczem blachę wyłożyć papierem dopieczenia, wylać na blachę połowę ciasta, równo rozprowadzić, nałożyć przygotowane nadzienie. Do drugiej części ciasta dodać śmietanę i kakao  wymieszać i zalać nadzienie jabłkowe

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto Kokosowa Blondynka 131

miksujemy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C. Pieczemy około 35 minut (do tzw. suchego patyczka) w trybie góra-dół. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Na patelni roztapiamy 50 g masła i dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy je przez chwilę na wolnym ogniu, aż nabiorą lekko złotego koloru(...)powstaniu twardego kożucha na wierzchu). Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste, po czym dokładamy po kilka łyżek zimnego budyniu, a także połowę wiórków kokosowych, cały czas ucierając. Wystudzone ciasto wyjmujemy z blaszki i przekrawamy na dwa równe blaty. Spodnią warstwę smarujemy dżemem, następnie ostrożnie wykładamy 2/3 masy

e-PrzepisyKulinarne
Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 145

łyżeczka cukru z wanilią sok z 1 cytryny skórka z 1/2 cytryny (lub więcej) Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na sitku, a następnie porządnie wysikamy w dłoniach z nadmiaru wody. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy odciśnięty szpinak. Mieszamy. Kolejno dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy(...)wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary ok. 30 x 40 cm).  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 min. Następnie jeszcze gorące ciasto przekładamy na lekko wilgotną ściereczkę, odwracając go i delikatnie ścigamy papier na którym się piekło. Zwijamy ciasto razem z wilgotną ściereczką w rulon i pozostawiamy tak do ostygnięcia. Nadzienie: Cytrynę

Kuchnia MagdaLeny
Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 145

łyżeczka cukru z wanilią sok z 1 cytryny skórka z 1/2 cytryny (lub więcej) Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na sitku, a następnie porządnie wysikamy w dłoniach z nadmiaru wody. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy odciśnięty szpinak. Mieszamy. Kolejno dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy(...)wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary ok. 30 x 40 cm).  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 min. Następnie jeszcze gorące ciasto przekładamy na lekko wilgotną ściereczkę, odwracając go i delikatnie ścigamy papier na którym się piekło. Zwijamy ciasto razem z wilgotną ściereczką w rulon i pozostawiamy tak do ostygnięcia. Nadzienie: Cytrynę

Kuchnia MagdaLeny
Serowe Ciasto Czekoladowe z Wiśniami Wilgotne Brownie 1426

cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: 250g wiśni (świeżych lub mrożonych; mrożone wiśnie należy rozmrozić) Ciasto: 1. Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, roztopić na parze lub w mikrofalówce ( patrz FILM ). Roztopioną czekoladę odstawić. 2. Do miski przełożyć miękkie masło, dodać cukier i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodać trzy jajka i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach(...)czekoladę i wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa. Dodać mąkę wymieszać. 3. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20cm lub 21x21cm przełożyć około 3/4 ciasta i wyrównać. Masa serowa: 4. Do miski przełożyć oba sery, dodać cukier, wanilię, jajka i wymieszać mikserem na gładką masę. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać

Mała Cukierenka
Puszysta babka kakaowa z jogurtem greckim 189

przesiewamy do miski. Mleko łączymy z jogurtem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jajka i wciąż ucieramy, aż wszystko się ładnie połączy. Następnie dodajemy na przemian, małymi partiami suche składniki a na końcu mleko z jogurtem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy. Pieczemy 50 minut w 150'C(termoobieg) do suchego patyczka. Studzimy

Tagebuch po polsku
Ciasto monte 196

Jako, że dawno nie było nic specjalnego to dziś mam dla Was efektowne i pyszne ciasto, które łączy w sobie orzechowy spód i 2 pyszne kremy oddzielone warstwą herbatników. Ciasto: 6 białek 3/4 szklanki cukru 2 łyżki oleju 100 g mielonych orzechów laskowych 1/2 szklanki mąki pszennej Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie do piany dodajemy cukier i ubijamy(...)nich dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści, a budyń będzie miał jednolity kolor. Połowę masła ucieramy na puch i  partiami cały czasu miksując dodajemy ostudzony jeden z budyni, analogicznie postępujemy z pozostałym masłem i budyniem. Na ostudzone ciasto wykładamy masę czekoladową, na nią wykładamy herbatniki, a następnie jasną masę, którą dodatkowo posypujemy zmielonymi orzechami. Ciasto odstawiamy

Cynamonowe szczęście
MAKOWIEC Z JABŁKAMI 350

bakalie ( orzechy, rodzynki, migdały ) – ok. 150 g * olejek do ciast arakowy – 3 łyżki * kasza manna – 8 łyżek * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki DODATKOWO: * mleczna czekolada + kokos SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mak parzymy, mielimy z olejkiem arakowym i posiekanymi bakaliami. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy sparzony mak , kaszę mannę i ubitą na sztywną pianę białka. Wszystko razem

Ostra na Słodko