ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:424/881)

Dyniowy biszkopt z galaretką 119

wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 20 minut.  Galaretka z dyni: Sok z pomarańczy podgrzewam w garnku aż będzie gorący i rozpuszczam w nim galaretkę. Przestudzona dodaje do puree dyniowego. Śmietankę ubijam na sztywno i mieszam z dynią. Krem budyniowy: Miękkie masło ucieram na puch. Do garnka wlewam(...)wytworzył się kożuch. Odstawiam do przestygnięcia Do masła dodaję po łyżce budyniu i ucieram krem. Na biszkopt dyniowy wykładam 1/3 kremu budyniowego, potem wylewam galaretkę dyniową i wstawiam do lodówki aż stężeje. Wykładam połowę kremu budyniowego który został, układam ciastka, i znowu krem budyniowy. Ciasto dekoruję kakao

wesoła kuchnia
Tiramisu Cupcake 136

kawę do suchych składników. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier i ponownie ucieramy. Jajka roztrzepujemy. Dodajemy do utartego masła jajka, mleko oraz likier i wszystko razem miksujemy.   Mokre składniki mieszamy z suchymi za pomocą łyżki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy je ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Studzimy

Mania Gotowania
Torcik z mlekiem w proszku 113

pół. Nasączamy kawą Krem: Mleko zagotowujemy z cukrami, studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy po trochu mleka, a na końcu mleko w proszku. Mus malinowy: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Maliny miksujemy, mieszamy z galaretką. Polewa: Czekolady rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej.  Przełożenie ciasta: W tortownicy układamy pierwszy blat ciasta, smarujemy 1/3 kremu, wykładamy tężejący mus malinowy. Odstawiamy

słodki bratek
Ciasto marchewkowe z marcepanem 152

baton marcepanowy z czekoladą o wadze 50 g) szczypta soli W misie miksera ucieramy jajka z cukrem i olejem. Powinniśmy otrzymać puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem, proszkiem i sodą oraz szczyptą soli. Mieszamy. Dorzucamy startą na małych oczkach marchewkę oraz pokrojony w kostkę marcepan. Ciasto przekładamy do formy (u mnie był to spód o prodiża) wyłożonej papierem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik krakowski 164

ucierając dodawać po jednym żółtku, a później po łyżce twarogu. Na koniec ucierania dodać przesianą mąkę. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Białka przełożyć do masy serowej i delikatnie połączyć. Sernik:  Masę serową wyłożyć na podpieczony wcześniej spód i wyrównać. Pozostałą część kruchego ciasta rozwałkować i pasy na szerokość 1-2 cm. Wyłożyć na masę serową

My sweet a life
Sernik krakowski 168

ucierając dodawać po jednym żółtku, a później po łyżce twarogu. Na koniec ucierania dodać przesianą mąkę. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Białka przełożyć do masy serowej i delikatnie połączyć. Sernik:  Masę serową wyłożyć na podpieczony wcześniej spód i wyrównać. Pozostałą część kruchego ciasta rozwałkować i pasy na szerokość 1-2 cm. Wyłożyć na masę serową

My sweet a life
Karpatka 146

Garbatka" jest naprawdę bajecznie prosta w wykonaniu! Uwierzcie mi.  Składniki na ciasto: 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Masło rozpuszczamy w garnku, dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Potem wsypujemy mąkę i ucieramy mikserem do powstania gęstej masy bez grudek. Po przestudzeniu wsypujemy proszek do pieczenia

Blondynka Gotuje
Najlepsze owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu 256

zamiar świętować, chciałabym podzielić się z Wami NAJLEPSZYM przepisem na ciasto jabłkowe. Poważnie, nie znam lepszego. Wystarczy szybko obrać i pokroić jabłka, wymieszać składniki na ciasto i gotowe! W cieście nie ma ani grama dodanego tłuszczu, nie ma ogromnych ilości cukru, a wykona je każdy. Do roboty! Składniki: – 800-1000g jabłek – 220g mąki owsianej (bezglutenowej(...)laska wanilii Jabłka obieramy, kroimy na ósemki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Jajka ucieramy z ksylitolem i wydrążonymi ziarenkami z laski wanilii na jasną masę. Do otrzymanej masy dodajemy mąkę z proszkiem i starannie mieszamy. Tortownicę natłuszczamy. Na dno formy wykładamy tyle ciasta (mniej więcej połowę), by dno było przykryte. Na pierwszą warstwę układamy połowę jabłek i delikatnie

Be Fit Be Strong
Prince Polo 150

odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy margarynę Palma , dodajemy po łyżce zimnej masy i cały czas ucieramy. 5. Przekładamy: - na jeden biszkopt wykładamy połowę masy - i ją rozsmarowujemy - następnie dajemy wkładkę z wafelkami - na wkładkę wykładamy pozostałą masę - i ją rozsmarowujemy - przekładamy drugim biszkoptem 6. Ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 157

pary i dalej ubijamy aż do ostudzenia i uzyskania puszystości oraz gęstości. Ucieramy masło na jasną, puszystę masę i dodajemy po łyżce masy jajecznej aż składniki  połączą się w jednolitą masę. Dodajemy spirytus, orzechy i kawę i dokładnie mieszamy całość. asę orzechową rozsmarowujemy na cieście. Wstawiamy do lodówki do momentu aż masa dobrze zastygnie na około 4 godzin . Kawę

Podróż w kulinaria
Kruche ze śliwkami 137

cukru Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ucierania stopniowo dodawać żółtka. Do masy dodać mąkę, przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Powstanie kruszonka. Blachę o wymiarach 34 x 42 cm wysmarować masłem. Równomiernie wyłożyć kruszonkę. Na całej powierzchni ciasta ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu. Owoce obsypać cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywno, pod koniec

Domowa cukiernia Ewy
Babka drożdżowa zaparzana 68

punkt obowiązkowy na Wielkanoc – baba drożdżowa. Tym razem będzie to babka drożdżowa zaparzana z super delikatnego ciasta. Babka jest naprawdę pyszna. Prawdziwa gratka dla miłośników babek drożdżowych. Składniki: 2 ½ szklanki mąki (użyłam tortowej) 4 dag drożdży 1 szklanka mleka ¾ szklanki cukru 5 żółtek Skórka otarta z cytryny 150 g masła Z 3 łyżek ciepłego mleka, drożdży i łyżeczki cukru robię(...)miski i zalewam wrzącym mlekiem, dokładnie i energicznie mieszam, żeby nie było grudek.   Masło roztapiam. Żółtka ucieram z cukrem. Gdy zaparzona mąka przestygnie, dodaję ją razem z wyrośniętymi drożdżami, skórką z cytryny i masą żółtkową do pozostałej mąki i wyrabiam łyżką ciasto. Następnie stopniowo dodaję rozpuszczone masło i dalej dokładnie wyrabiam ciasto, które będzie miało dosyć rzadką konsystencję. Wyrobione

Słodki sentyment
Czekoladowy torcik z kiwi 199

szklanka wody DEKORACJA: Maczek mango z linii Decorada Delecta Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z kakao, spulchniaczami i wymieszać z cukrem. W drugim naczyniu rozmącić trzepaczką jajka z olejem i mlekiem. Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać. Nie należy ucierać zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Przelać masę do formy

https:KKuchniaMniam
Ciasto miodowe z orzechami 214

minut. W trakcie pieczenia część masy może spłynąć, ale wtedy wystarczy tuż po wyjęciu ciasta z piekarnika zgarnąć ją nożem z powrotem na ciasto. Ciasto studzimy na kratce.A teraz przyszedł czas na krem. Mleko wlewamy do garnka, dodajemy cukier trzcinowy i cynamon. Gdy mleko będzie gorące dodajemy kaszę mannę, cały(...)wystygnięcia, raz na jakiś czas mieszając, aby nie powstał kożuch.W misce ucieramy masło na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce zimnej kaszy, a na koniec esencję. Gdy masa będzie jednolita dzielimy ją na dwie części. Pierwszą smarujemy jeden placek ciasta, przykrywamy drugim, lekko go dociskamy. Drugi placek również smarujemy masą i przykrywamy trzecim krążkiem ciasta

Kulinarne przygody Gatity
Tarta jaśminowa z lekkim kremem waniliowym i truskawkami. 165

żelatyny w płatkach 270 g zimnej śmietanki 36% + świeże truskawki Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie z żółtkami. Herbatę mielimy i oczyszczamy z małych gałązek. Przesiewamy ją z mąką i solą do miski. Dodajemy wcześniej utarte składniki i krótko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do zamrażarki. Żelatynę namaczamy w wodzie z lodem

DominikaDolci