ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:430/881)

KOKOSOWE CIASTO Z KASZY MANNY Z MORELAMI 131

Ciasto z morelami bez mąki... a z kaszy manny (u mnie: razowej orkiszowej) z dodatkiem wiórek kokosowych, słodzone cukrem kokosowym. Jest to z pewnością zdrowsza alternatywa

Kuchnia MagdaLeny
KOKOSOWE CIASTO Z KASZY MANNY Z MORELAMI 146

Ciasto z morelami bez mąki... a z kaszy manny orkiszowej z dodatkiem wiórek kokosowych, słodzone cukrem kokosowym. Jest to z pewnością zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych ciast

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowiec z wiśniami i galaretką 151

gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Galaretki przeznaczone na wierzch ciasta należy rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić, by przestygły. W garnuszku rozpuszczamy masło wraz z połamaną na kawałki gorzką czekoladą, cały czas mieszając, do momentu aż składniki dokładnie się ze sobą połączą. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z połową cukru pudru, i nadal mieszając dodajemy powoli wystudzone

MyCookBook.pl
Sernik krakowski 391

cukru waniliowego; - 1 jajko Wszystkie składniki połączyć razem, szybko zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę czasu. Z ciasta odkroić 1/3, odłożyć z powrotem do lodówki. Pozostałe ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek, wyłożyć nim dno formy o wymiarach 25 x 25 cm, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170°C przez 15 minut. Masa serowa(...)cukier waniliowy utrzeć w osobnym naczyniu na krem. Ucierając, dodawać po 1 jajku i części twarogu. Ucierać, aż składniki się połączą i masa będzie puszysta. Dodać mąkę ziemniaczaną i rodzynki, delikatnie wmieszać Podpieczony spód wyjąć z piekarnika. Wyłożyć na niego masę serową. Ciasto pozostałe w lodówce cienko rozwałkować i radełkiem wykroić paski o szerokości 1 cm. Z pasków ułożyć

dom-agi.pl
PLACEK Z RABARBAREM 138

proszku do pieczenia Dodatkowo: Bułka tarta - do wysypania formy Cukier puder – do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: 1. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st C. Dno tortownicy oraz boki natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. 2. Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na kawałki (ok. 2 cm). 3. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. 4. Cały czas miksując dodajemy

Marcepanowa kuchnia
Sernik prawie krakowski 186

masła 70 g rodzynek szczypta suszonej , sproszkowanej skórki pomarańczowej i kardamonu Ciasto: Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobiamy, zawijamy w folię, chłodzimy w lodówce przez 40 min. W tym czasie przygotowujemy  masę serową: Rodzynki zalewamy ciepłą wodą i moczymy przez 10 minut.  Masło ucieramy mikserem, dodajemy kolejno żółtka. Następnie dodajemy powoli cukier puder, wanilię, śmietanę wymieszaną z mąką

Mia Cucina Sofieta
Babka drożdżowa 146

dziecięcej buzi i oczekując słodkiego smaku, nadział się na gorzki smak mąki. Koniec prywaty, wracamy do babki. Zrobić dobrą babkę drożdżową, to nie lada sztuka Chodzi o to, aby ciasto nie było zbyt suche i szybko nie wysychało a jedzenie babki było przyjemnością również 2 i 3 dnia po pieczeniu. Z przepisu wyszła baba bardzo dobra. Mój mąż pałaszował(...)Wykonanie Z mleka, drożdży i cukru robimy rozczyn. Odstawiamy na 15-20 min do podrośnięcia. Mąkę przesiewamy. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Do 300 gr przesianej mąki dodajemy rozczyn, utarte żółtka, wanilię oraz skórkę z cytryny. Dodajemy opcjonalnie bakalie. Wyrabiamy ciasto ok 10-15 min. Jeśli ciasto jest rzadkie i bardzo się lepi podsypujemy mąką, starając się nie przekroczyć

Mieszam w Garnku
Ciacho z kulkami 251

kulki wielkości orzecha włoskiego w środek każdego włożyć 3 - 4 rodzynki. Wkładamy kulki na ciasto posmarowane powidłami. Pieczemy ok 45 min w temperaturze 180 stopni C. Krem 1 kostka masła 3 torebki galaretki wiśniowej 2 łyżki żelatyny 4 białka 1 szklanka cukru Wykonanie: Masło ucieramy na puch.  Rozpuszczamy 1 galaretkę w szklance gorącej wody i dodajemy żelatynę. Miskę umieszczamy

kgwjanczewo
Chleb upieczony z surowymi ziemniakami 215

wyrośnięcia na 10-15 minut, potem dolewamy go do reszty produktów. Ziemniaki ucieramy i dodajemy do posolonej mąki, potem wlewamy zaczyn drożdżowy. Mieszamy mechanicznie łyżką lub mikserem. Po wymieszaniu wyrabiamy ręcznie. . Pod przykryciem odstawiamy do wyrośnięcia na 30-60 min. do czasu podwojenia objętości. Następnie zagniatamy ciasto, dzielimy i wyrabiamy 2 chleby. Jak ciasto jest zbyt wilgotne, to przed wyrabianiem

chleba naszego
Sernik królewski 416

ciasto kruche. Całość zagniatamy do momentu połączenia wszystkich składników. Następnie dzielimy ciasto na dwie równe części i zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalki na 2 godziny. Przepis na masę serową: Do miski przesypujemy cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, masło pokrojone w kostkę i ucieramy mikserem na gładką masę. Następnie dodajemy ser i wszystko miksujemy do połączenia składników. Białka

Emcia Pichci
Puszysty sernik 417

minut.Następnie wyłożyć na blaszkę o wymiarach 24 cm x 36 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem.Masa serowa:1 kg twarogu trzykrotnie mielonego (użyłam President)0,5 szklanki mleka1 cukier waniliowy 5 jajek60 g budyniu śmietankowego1 szklanka cukruŻółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru na puch. Następnie dodajemy do twarogu i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Kolejno do sera(...)osiem) ubić i dodać stopniowo pozostałą część cukru oraz cukier waniliowy. Ubijać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Wszytko wylewamy na ciasto. Wkładamy do  piekarnika nagrzanego na 180°C i pieczemy 60 minut. Jeśli sernik z wierzchu za bardzo nam się rumieni, należy wyłączyć grzałkę górną i dalej piec tylko

Delicious Titbits
Czekoladowe z kremem i truskawkami 111

Zagotowujemy, ściągamy z palnika, przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ostygnięty budyń. Krem wykładamy na biszkopt umieszczony w rancie. Na wierzchu układamy truskawki.  Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach gorącej wody, gdy zaczną tężeć to wylewamy je na ciastoCiasto wkładamy do lodówki.  Wierzch dodatkowo, gdy galaretka całkiem się zastygnie

kulinarne odsłony pati
Sernik z brzoskwiniami -przepis dostałam już bardzo dawno od rodziny 220

przygotowanie wcześniej ubijamy białka z 1 szklanką cukru na sztywno i odkładamy Teraz ucieramy biały ser dodajemy żóltka oraz budyń i sok z cytryny a na końcu proszek do pieczenia, potem dajemy pianę i mieszamy już łyżką i dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę

Moje Wyroby
Red Velvet Cake 174

masła 1,5 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii W misie miksera ucieramy masło na jasną masę. Stopniowo, powoli, cały czas ucierając, dodajemy cukier. Potem wanilię i serek. Miksujemy jeszcze chwilkę żeby się wszystko połączyło. Masę chowamy do lodówki na 45 minut. Przestudzone ciasto przekładamy grubą warstwą kremu. Na wierzch też kładziemy krem, czyli: ciasto-krem-ciasto-krem

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania