ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:437/881)

Czekoladowy migdałowiec bez mąki 365

wybaczone :) Składniki:  ciasto 100 g miękkiego masła 120 g cukru trzcinowego 4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 130 g mielonych migdałów 40 g bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  polewa 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżeczka masła 10 g posiekanych migdałów do dekoracji Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą(...)masy powoli dodajemy ubite białka i rozpuszczoną czekoladę, wszystko cały czas ucieramy. Dodajemy mielone migdały, proszek do pieczenia u bułkę tartą. Wszystko łączymy na gładką masę i przelewamy do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Pieczemy w 190 C przez 35-45 minut sprawdzając wykałaczką czy ciasto jest upieczone. Upieczone ciasto ostudzamy ok 30 minut przed położeniem polewy.  W kąpieli

Niezły Młynek
Proste ciasto z rabarbarem 54

łyżeczka cukru waniliowego rabarbar lub inne owoce pasują wszystkie Przygotowanie Ucieramy wszystkie produkty mikserem, ja margarynę rozpuszczam i dodaje chłodną, na koniec ubite białka z jajek dodaje i wszystko raz jeszcze miksuję. Wykładam owoce i gotowe. Piec w 180° C ok. 60 min. Autor przepisu: Aneta Artykuł Proste ciasto z rabarbarem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto szpinakowe według Eli 45

łyżki serek mascarpone - 250g DODATKOWO: dżem z owocami wiśni Jajka całe ucieramy z cukrem, gdy powiększą objętość wlewamy powoli olej cały czas ucierając mikserem, na końcu stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy szpatułką. Teraz dodajemy rozmrożony i odsączony szpinak i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem. Piekarnik nagrzewamy do 180stC  i pieczemy

Camilla w kuchni
Jagodzianki 101

jedno, ślinka cieknie na samą myśl. Składniki: Zaczyn: 100 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 3 łyżki mleka Ciasto: 1 kg mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 3 jajka 1 szklanka cukru 100 g masła 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: ok 1 litra jagód(...)Dodajemy mąkę, ponownie mieszamy. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok 10 minut). Jajka ucieramy z cukrem na puch. Mleko podgrzewamy, roztapiamy w nim masło. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, utarte jajka, olej, masło z mlekiem. Wyrabiamy gładkie ciasto. W razie gdyby kleiło się do rąk podsypujemy lekko mąką. Dobrze wyrobione ciasto formujemy w kulę, wkładamy

Fascynacje Ani
Sernik o smaku krówkowym 91

żółtka 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Wszystkie składniki zagnieść (można zrobić kulę i włożyć na 30 minut do lodówki, by ciasto się schłodziło). Następnie wylepiamy nim tortownicę o średnicy 26cm. (tortownicę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą, następnie wylepiamy). Masa serowa: 700 g twarogu na sernik (ja używam President) 100 g miękkiego(...)cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka - dalej miksujemy. Następnie dodajemy masę krówkową  - wciąż ucieramy. Na sam koniec dajemy mąkę i ser jednocześnie miksując. Masę serową wlewamy do tortownicy. Pieczemy 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po tym czasie zostawiamy ciasto w piecu na około 20 minut. Całość oblewamy rozpuszczoną czekoladą. Zajrzyj również tu: 1. Sernik na kruchym

My World by Dagmara Rek
Biszkopt ala tiramisu 190

posypania wierzchu ciasta Biszkopt najlepiej zrobić według przepisu na  biszkopt z kakao . Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy krem z serka i zaparzamy mocną kawę. Kiedy kawa wystugnie mieszamy ją z likierem. Krem z serka: Jajka parzymy i oddzielamy żółtka od białek. Mikserem ucieramy 6 żółtek z cukrem (ok. pół szklanki). Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny masa zrobi się jasnożółta(...)blaty. Pierwszy blat nasączamy kawą z likierem i na to nakładamy masę serową. Przykrywamy dugim blatem i znów polewamy kawą i wykładamy ser i to samo z trzecim krążkiem ciasta. Na masę serową posypujemy kakao ( przez sitko ).  Ciasto wkładamy do lodówki

prawdziwe jedzenie
Bezglutenowy mazurek kajmakowy 180

przygotowania masy. Masa na początku będzie dość płynna, ale stężeje trochę po ostudzeniu. Jako, że jak już wcześniej wspominałam we wpisie o babce kasztanowej nie jestem najlepsza w dekorowaniu ciast, postanowiłam mazurka po prostu posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Wegański mazurek kajmakowy Mazurka można przygotować w opcji wegańskiej, należy wtedy zastąpić żółtko zamiennikiem jajka np. siemieniem lnianym rozmieszanym z wodą. Jeśli(...)cukru kokosowego szczypta kardamonu Przygotowanie 1 Mąki mieszam ze sobą w misce. 2 Dodaję olej kokosowy i ucieram palcami na kruszonkę. 3 Do mieszanki dodaję jogurt i mieszam do połączenia składników aż przestanie się lepić do ręki. 4 Z ciasta formuję gruby wałek, owijam folią i wkładam na 20 minut do lodówki. 5 W między czasie podprażam na patelni płatki

Book of spells
Rolada kokosowa 421

momentu rozpuszczenia się margaryny a następnie dodajemy pokruszone herbatniki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką. 250 g margaryny ucieramy, dodajemy cukier puder, wiórki kokosowe, sok pomarańczowy i miksujemy do momentu połączenia się składników. Papier do pieczenia smarujemy delikatnie margaryną, nakładamy ciasto i rozwałkowujemy je. Na ciasto nakładamy masę kokosową i delikatnie ją rozsmarowujemy. Delikatnie zwijamy ciasto w roladę.     Roladę

paapilotkaa
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 237

Uwielbiam ciasta, przy których nie brudzę zbyt dużo naczyń kuchennych. No i wszelkie przepisy, które szczycą się prostotą odmierzania składników. Łatwe do przyrządzenia nawet w wykonaniu młodszej latorośli :) Poniższe ciasto zawiera dwa w jednym - łatwe dozowanie składników i w efekcie mało zmywania po pieczeniu . Do jego przygotowania użyłam dokładnie 3 sztuk kuchennego asortymentu: łyżki, miski i trzepaczek wraz z mikserem(...)mikserem do momentu, gdy cukier się z grubsza rozetrze i całość zmieni kolor na bardziej kremowy.   Do ucieranej masy dodawać stopniowo jajka, na przemian z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia - przesianie mąki przez sito napowietrza ją i wspomaga wyrastanie ciasta. Wyrobić wszystko mikserem przez kilka minut na gładką masę.  Na końcu dorzucić 3 garście porzeczek i wymieszać

Grunt to przepis!
Błyskawiczne, pulchne ciasto z rabarbarem i chrupiącą kruszonką+FILM 354

Cześć, dziś przychodzę do Was z przepisem na ciasto z kategorii tych najłatwiejszych i najszybszych do zrobienia-czyli tym co każdy lubi :) Ciasto jogurtowe z rabarbarem zrobicie w kilka chwil. Przepis jest bardzo wydajny, z niewielkiej ilości składników możecie zrobić całą dużą blachę pysznego, pulchnego ciasta.  Bardzo Wam je polecam, ponieważ smakuje wspaniale, jest delikatne, z chrupiącą kruszonką. Można(...)zrobić z innymi owocami np z malinami, jagodami itp.  Zapraszam też na film z przygotowaniem ciasta  SKŁADNIKI Proporcje na blaszkę ok 25x35cm *używam zawsze szklanki o pojemności 250ml* CIASTO  -300ml jogurtu naturalnego -3 szkl mąki pszennej tortowe -3/4 szkl oleju rzepakowego -3 łyżeczki proszku do pieczenia -3 jajka -niepełna szkl cukru KRUSZONKA -10 łyżek roztopionego masła

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowe ciasto z cukinią 333

Czas przerobić je na pyszne kakaowe ciasto :)  Dla osób o średnim wyczuciu smaku, cukinia jest niewyczuwalna... rzekłabym, że wyczuwalny jest świąteczny piernik ;) Próbujcie... zasmakujcie... i poczujcie święta ;) Kakaowe ciasto z cukinią   Składniki: 6 jajek 2 szklanki cukru  1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao 3 łyżeczki cynamonu 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka(...)waniliowym. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Ucieramy wszystko mikserem. Na końcu dodajemy olej i startą cukinię (odciśniętą!) i jeszcze raz wszystko miksujemy. Dużą blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną blachę wlewamy ciasto i pieczemy 50 - 55 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem

Lawendowe Niebo
Waniliowo - cukrowe ciasteczka róże 110

róże nadaje się kilka rodzajów ciasta. Tym razem zrobiłyśmy je z mamą mocno waniliwo - cukrowe.    Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru ( jeśli nie lubimy bardzo słodkiego cukier można zmniejszyć)  łyżeczka ekstraktu waniliowego (używamy swojego) 1/4 łyżeczki soli(...)Przygotowanie: Mąke i proszek do pieczenia mieszamy razem. Zimne masło kroimy w kostkę i ucieramy z cukrem, Do masła dodajemy jajka i eksrakt waniliowy. Kiedy masło osiagnie kremową konsystencję stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na niskich obrotach, do połączenia się składników. Ciasto na pół godziny wkładamy do lodówki. Gotowe ciasto wałkujemy i wycinamy z niego szklanką

Lili w kuchni
niebiański sernik z jabłkami 661

łyżki kwaśnej śmietany dodatkowo: 1000 g jabłek (niezbyt soczystych) 1 łyżka cynamonu wykonanie: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy zmielony ser, śmietanę oraz budyń. Z dwóch białek ubijamy pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Jabłka kroimy w cząstki, układamy na podpieczonym cieście, posypujemy cynamonem i zalewamy masą serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno jak arbuz (na szpinakowym spodzie z czekoladowymi pestkami) 140

arbuz. Ma zielony spód, masę serową, czekoladowe pestki, i galaretkę truskawkową.  Ciasto jest pyszne, orzeźwiające, idealne na upalne dni. Zapraszam SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm CIASTO -400g mrożonego szpinaku rozdrobnionego -1 szkl mąki krupczatki  szkl 250ml -1 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżki mleka -1 szkl oleju -2 łyżeczki proszku do pieczenia -4 jajka(...)galaretki truskawkowe -4,5 szkl wrzątku -czekolada deserowa kilka kostek Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, następnie dodajemy dokładnie odciśnięty z soku szpinak, mąkę pszenną i krupczatkę, proszek do pieczenia, olej oraz mleko i wszystko razem miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni-do suchego patyczka. Ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Chałka. 174

waniliowym, studzimy. Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy letnie mleko, mieszamy i odkładamy na 10-15 minut. Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i kolejno po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy do sporej miski, dodajemy sól, drożdże, masełko i wyrabiamy gładkie ciasto (ręcznie lub mikserem z hakiem) około 5 minut. Gdy ciasto jest elastyczne i odchodzi od brzegów naczynia oprószamy mąką

Rozpustne gotowanie