ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:438/881)

Bezglutenowy mazurek kajmakowy 157

przygotowania masy. Masa na początku będzie dość płynna, ale stężeje trochę po ostudzeniu. Jako, że jak już wcześniej wspominałam we wpisie o babce kasztanowej nie jestem najlepsza w dekorowaniu ciast, postanowiłam mazurka po prostu posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Wegański mazurek kajmakowy Mazurka można przygotować w opcji wegańskiej, należy wtedy zastąpić żółtko zamiennikiem jajka np. siemieniem lnianym rozmieszanym z wodą. Jeśli(...)cukru kokosowego szczypta kardamonu Przygotowanie 1 Mąki mieszam ze sobą w misce. 2 Dodaję olej kokosowy i ucieram palcami na kruszonkę. 3 Do mieszanki dodaję jogurt i mieszam do połączenia składników aż przestanie się lepić do ręki. 4 Z ciasta formuję gruby wałek, owijam folią i wkładam na 20 minut do lodówki. 5 W między czasie podprażam na patelni płatki

Book of spells
Rolada kokosowa 414

momentu rozpuszczenia się margaryny a następnie dodajemy pokruszone herbatniki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką. 250 g margaryny ucieramy, dodajemy cukier puder, wiórki kokosowe, sok pomarańczowy i miksujemy do momentu połączenia się składników. Papier do pieczenia smarujemy delikatnie margaryną, nakładamy ciasto i rozwałkowujemy je. Na ciasto nakładamy masę kokosową i delikatnie ją rozsmarowujemy. Delikatnie zwijamy ciasto w roladę.     Roladę

paapilotkaa
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 229

Uwielbiam ciasta, przy których nie brudzę zbyt dużo naczyń kuchennych. No i wszelkie przepisy, które szczycą się prostotą odmierzania składników. Łatwe do przyrządzenia nawet w wykonaniu młodszej latorośli :) Poniższe ciasto zawiera dwa w jednym - łatwe dozowanie składników i w efekcie mało zmywania po pieczeniu . Do jego przygotowania użyłam dokładnie 3 sztuk kuchennego asortymentu: łyżki, miski i trzepaczek wraz z mikserem(...)mikserem do momentu, gdy cukier się z grubsza rozetrze i całość zmieni kolor na bardziej kremowy.   Do ucieranej masy dodawać stopniowo jajka, na przemian z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia - przesianie mąki przez sito napowietrza ją i wspomaga wyrastanie ciasta. Wyrobić wszystko mikserem przez kilka minut na gładką masę.  Na końcu dorzucić 3 garście porzeczek i wymieszać

Grunt to przepis!
Błyskawiczne, pulchne ciasto z rabarbarem i chrupiącą kruszonką+FILM 342

Cześć, dziś przychodzę do Was z przepisem na ciasto z kategorii tych najłatwiejszych i najszybszych do zrobienia-czyli tym co każdy lubi :) Ciasto jogurtowe z rabarbarem zrobicie w kilka chwil. Przepis jest bardzo wydajny, z niewielkiej ilości składników możecie zrobić całą dużą blachę pysznego, pulchnego ciasta.  Bardzo Wam je polecam, ponieważ smakuje wspaniale, jest delikatne, z chrupiącą kruszonką. Można(...)zrobić z innymi owocami np z malinami, jagodami itp.  Zapraszam też na film z przygotowaniem ciasta  SKŁADNIKI Proporcje na blaszkę ok 25x35cm *używam zawsze szklanki o pojemności 250ml* CIASTO  -300ml jogurtu naturalnego -3 szkl mąki pszennej tortowe -3/4 szkl oleju rzepakowego -3 łyżeczki proszku do pieczenia -3 jajka -niepełna szkl cukru KRUSZONKA -10 łyżek roztopionego masła

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowe ciasto z cukinią 327

Czas przerobić je na pyszne kakaowe ciasto :)  Dla osób o średnim wyczuciu smaku, cukinia jest niewyczuwalna... rzekłabym, że wyczuwalny jest świąteczny piernik ;) Próbujcie... zasmakujcie... i poczujcie święta ;) Kakaowe ciasto z cukinią   Składniki: 6 jajek 2 szklanki cukru  1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao 3 łyżeczki cynamonu 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka(...)waniliowym. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Ucieramy wszystko mikserem. Na końcu dodajemy olej i startą cukinię (odciśniętą!) i jeszcze raz wszystko miksujemy. Dużą blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną blachę wlewamy ciasto i pieczemy 50 - 55 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem

Lawendowe Niebo
Waniliowo - cukrowe ciasteczka róże 102

róże nadaje się kilka rodzajów ciasta. Tym razem zrobiłyśmy je z mamą mocno waniliwo - cukrowe.    Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru ( jeśli nie lubimy bardzo słodkiego cukier można zmniejszyć)  łyżeczka ekstraktu waniliowego (używamy swojego) 1/4 łyżeczki soli(...)Przygotowanie: Mąke i proszek do pieczenia mieszamy razem. Zimne masło kroimy w kostkę i ucieramy z cukrem, Do masła dodajemy jajka i eksrakt waniliowy. Kiedy masło osiagnie kremową konsystencję stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na niskich obrotach, do połączenia się składników. Ciasto na pół godziny wkładamy do lodówki. Gotowe ciasto wałkujemy i wycinamy z niego szklanką

Lili w kuchni
niebiański sernik z jabłkami 644

łyżki kwaśnej śmietany dodatkowo: 1000 g jabłek (niezbyt soczystych) 1 łyżka cynamonu wykonanie: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy zmielony ser, śmietanę oraz budyń. Z dwóch białek ubijamy pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Jabłka kroimy w cząstki, układamy na podpieczonym cieście, posypujemy cynamonem i zalewamy masą serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno jak arbuz (na szpinakowym spodzie z czekoladowymi pestkami) 127

arbuz. Ma zielony spód, masę serową, czekoladowe pestki, i galaretkę truskawkową.  Ciasto jest pyszne, orzeźwiające, idealne na upalne dni. Zapraszam SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm CIASTO -400g mrożonego szpinaku rozdrobnionego -1 szkl mąki krupczatki  szkl 250ml -1 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżki mleka -1 szkl oleju -2 łyżeczki proszku do pieczenia -4 jajka(...)galaretki truskawkowe -4,5 szkl wrzątku -czekolada deserowa kilka kostek Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, następnie dodajemy dokładnie odciśnięty z soku szpinak, mąkę pszenną i krupczatkę, proszek do pieczenia, olej oraz mleko i wszystko razem miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni-do suchego patyczka. Ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Chałka. 162

waniliowym, studzimy. Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy letnie mleko, mieszamy i odkładamy na 10-15 minut. Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i kolejno po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy do sporej miski, dodajemy sól, drożdże, masełko i wyrabiamy gładkie ciasto (ręcznie lub mikserem z hakiem) około 5 minut. Gdy ciasto jest elastyczne i odchodzi od brzegów naczynia oprószamy mąką

Rozpustne gotowanie
Placek cytrynowy 180

miksujemy jeszcze chwilkę. Na sam koniec dodajemy przesiane z proszkiem do pieczenia obie mąki, lekko mieszamy szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25-30 minut. Miękkie masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy skórkę otartą z 1 cytryny i sok wyciśnięty z wszystkich cytryn oraz(...)dużo większą ilością mąki (150 g mąki pszennej, 150 g mąki ziemniaczanej, 230 g cukru i 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia). Szczerze mówiąc nie miałam odwagi przygotować ciasta z tych proporcji, a Mama już dokładnie nie pamiętała, czy biszkopt piekła z tego, czy innego przepisu. Mój biszkopt wyszedł bardzo delikatny, choć trochę się kruszył (czyżby to ta mąka ziemniaczana

Smaki Na Talerzu
Sernik z rosą 347

całości dodajemy żółtka (białka odkładamy do piany) I wyrabiamy ciasto, nie za długo, ciasto musi być delikatne, elastyczne i gładkie. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. następnie ciasto wałkujemy i wkładamy do blaszki, nakłuwamy widelcem. Teraz przechodzimy do przygotowania masy serowej. MASA : -1,5 kg sera białego -tłustego lub półtłustego -0,5 szkl oleju -1 szkl(...)cukru -2 jajka całe  -2 żółtka (białka do piany) Ser mielimy. Jajka i żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Następnie dodajemy olej, budyń miksujemy  Na końcu dodajemy mleko.  Masę dokładnie miksujemy i wylewamy na ciasto. Pieczemy około 50 min w temp 170 stopni. PIANA: -0,5 szkl cukru -6 białek Białka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne pączki na piwie 88

miejsce do wyrośnięcia *** *** Mało roztapiamy i odkładamy do przestudzenia. Do miski wbijamy jajko i dodajemy żółtka oraz cukier, ucieramy. Wsypujemy mąkę i sól. Dodajemy piwo i rozczyn, mieszamy i wyrabiamy przez około 10 minut – najlepiej to robić robotem z hakiem. Ciasto będzie dość luźne *** *** Następnie dodajemy roztopione masło i wyrabiamy jeszcze do momentu, aż masa będzie jednolita *** *** Ciasto przykrywamy

Blog z Apetytem
Torcik orzechowo - czekoladowy 144

ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko ostudzamy. Masło ucieramy na puch. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Następnie dodajemy partiami wystudzoną masę orzechową. Na końcu wlewamy wódkę i wszystko mieszamy. Krem może się wydawać nieco rzadki ale po odpowiednim czasie leżakowania w lodówce staje się zwarty. Gdy ciasto wystygnie wyjmujemy je z formy i kroimy na 2 blaty, które następnie przekładamy

My simple kitchen
Ciasto Mocca 168

smak czekolady Goplana i te bakalie w masie... mniam!!! -TRUDNOŚĆ: średnie        -CZAS: powyżej 60 min        -PORCJE: 20 Ciasto Mocca BISZKOPTY 9 jajek 9 łyżek mąki 9 łyżek cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao MASA 1 tabliczka Czekolady gorzkiej z bakaliami Goplana 500 ml śmietany(...)niej cukier puder i śmietan fixy. Dodajemy przestudzoną kawę z żelatyną i roztopioną czekoladę Goplanę. Ucieramy. Połowę masy wykładamy na 1 biszkopta. Kolejno dzielimy masę i przekładamy kolejne części. Wszystkie składniki na polewę wkładamy do garnka i roztapiamy na palniku. Wykładamy polewę na ciasto. Odkładamy w zimne miejsce na ok. 1 godzinę. Smacznego

Gotuję Testuję
Ciasto czekoladowe z cukinią 142

razy pod rząd. Po pierwsze - w tym roku wyjątkowo obrodziła u mnie cukinia i korzystam z niej ile się da, po drugie - mojemu M tak bardzo posmakowało to ciasto, że mógłby je jeść na okrągło :) Skusiłam się na nie, gdy zobaczyłam je u Marzenki ( klik ) wprowadzając jednak drobne modyfikacje do przepisu. I gorąco Wam je polecam bo jest przepyszne :) Długo(...)studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jajka i mieszamy. Następnie, nie przerywając ucierania, dokładamy rozpuszczoną czekoladę i wsypujemy mąkę z kakao oraz z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą a ciasto będzie miało gładką konsystencję. Na samym końcu dodajemy startą cukinię oraz orzechy i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy

My simple kitchen