ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:445/881)

Szybkie ciasto kokosowe 160

wpadają niespodziewani goście i szybko chcecie zrobić pyszne ciasto to jest idealne.  Kokosowe nie za słodkie, delikatne w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty.  Nie musicie oczywiście czekać na gości ;)  zróbcie je zawsze jak macie ochotę na szybkie kokosowe ciacho ;) Składniki: Wiórki kokosowe 200 g Mąka 250 g Masło 100 g Mleko(...)Cukier 100 g Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Jajko 2 szt Masło ucieramy z cukrem a następnie dodajemy jajka, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mleko, mieszamy. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto jest dosyć rzadkie, tak ma być. Przelewamy do  wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki

W kuchennej krainie
Ciasto 3 bit 193

mleka  180-200 g masła  2 jajka 2 - 3 łyżki cukru pudru  szczypta soli  Przygotowanie: Pojemnik bądź formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy herbatnikami, na wierzch nakładamy masę kajmakową (podgrzaną) Na wierzchu masy układamy ponownie warstwę herbatników.  400 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy i żółtka, wlewamy do gotującego(...)budyniu i mieszamy do połączenia. Odstawiamy budyń pod przykryciem (folią spożywczą) do ostygnięcia. Masło ucieramy dodając budyń. Uzyskaną masę budyniową wykładamy na herbatniki. Masę przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem. Gotową śmietanę wykładamy na wierzch ciasta.  Oprószamy gorzką stratą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny (ja zostawiam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Piernikowe kolorowe gwiazdki 340

świąteczny stół lub do  udekorowania naszej choinki albo bożonarodzeniowych stroików.  Gwiazdki będą też miłym podarunkiem dla kogoś bliskiego. Do zrobienia piernikowych gwiazdek użyłam ciasta przepisu na  choinki z piernika . Bardzo fajnie mi się  z nim pracowało, dobrze się wałkowało i nie przyklejało do blatu. Do zrobienia gwiazdek(...)temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę, kakao, sodę, przyprawę i sól, mieszamy. W drugiej misce ucieramy masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy miód, miksujemy, dodajemy jajko i znowu miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki i miksujemy do uzyskania elastycznego ciasta. Z ciasta formujemy kulę, którą lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki, najlepiej na całą

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki z białym serem i pomarańczami czyli tanie danie! 385

klonowy, cynamon i całość podgrzewam na wolnym ogniu aby część soku odparowała. Żółtko ucieram z cukrem i cukrem waniliowym a następnie dodaję biały ser ciągle ucierając. Na końcu dodaję jogurt, wyfiletowaną połowę pomarańczy oraz otartą skórkę i łączę w całość mikserem na niskich obrotach. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładam farsz i składam w trójkąt.  Kiedy

Magiczna kuchnia Darii
Ciasto z rabarbarem 127

waniliowy3/4 szklanki olejuolejek waniliowy4 łodygi rabarbaruSposób wykonania:1. Jajka, ocet, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch, aż jajka zaczną bieleć.2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy porcjami do masy jajecznej i miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy olej i olejek waniliowy.3. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (34x26cm).4. Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki

Kuchnia domowa Ani
Torta cremosa di ricotta – kremowe ciasto z ricotty FIT 90

obiadu, dlatego zawsze mam ją w lodówce. Całe ciasto to zaledwie ok. 1035kcal, B: 50,4g, T: 48,1g, W: 97,2g. Składniki na formę o śr. 24 cm: – 500g ricotty – 120g erytrolu/cukru – 100ml mleka – 100g mąki żytniej 720 – 1 jajko – ekstrakt waniliowy Ricottę ucieramy z erytrolem. Następnie dodajemy mleko i jajko, ponownie miksujemy

Be Fit Be Strong
Prosty jabłecznik z cynamonem 204

wierzchu, mieszamy tak aby cynamon pokrył jabłka. W misce dokładnie ucieramy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej miksując dodajemy po jednym jajku. Odkładamy mikser i wsypujemy stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia (mąkę warto wcześniej przesiać), mieszając całość łyżką do połączenia składników. Na koniec do ciasta dodajemy nasze jabłka, mieszamy łyżką. Ciasto wyjdzie dość gęste. Ciasto przekładamy łyżka

Słodkie okruszki
Ciasto gruszkowio- imbirowe na mące ryżowej ( ciasto bezglutenowe) 151

Kolejne ciasto bezglutenowe na mące ryżowej (użyłam Bezgluten). Ciasto jest lekko pikantne.  2 szklanki mąki ryżowej 4 jaja szklanka oleju cukier waniliowy  2 łyżki startego imbiru pół szklanki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia gruszka pocięta w kosteczkę  pół łyżeczki cynamonu  Jaja ucieram z ksylitolem, dodaję mąkę, proszek do pieczenia, wanilię, imbir i cynamon

AZgotuj!
Pijak 145

ciasto się piecze bierzemy się za przygotowanie masy do naszego ciasta. Rozpoczynamy od przyrządzenia budyniu: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i mleko wkładamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu, aż nie uzyskamy zbitej, jednolitej masy. Pamiętamy by budyń często mieszać, inaczej się przypali. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie margarynę ucieramy, czyli łączymy mikserem na wolnych obrotach z cukrem (margarynę najlepiej rozdrobnic

Kolizje Smaków
Dyniowy orzechowiec z kremem kokosowym 142

buteleczka olejku waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórek kokosowych Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką, kremową masę. Dodajemy stopniowo serek śmietankowy, cały czas ubijając. Na koniec wlewamy olejek waniliowy i wsypujemy wiórki kokosowe, po czym miksujemy jeszcze przez kilka minut. Masa gotowa :) Gdy ciasto upiecze się, zostawiamy do przestygnięcia i dzielimy na 3 warstwy. Warstwy przekładamy kremową

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Babka ajerkoniakowa 95

zachęca do pieczenia. Dlaczego babka ajerkoniakowa, no bo przecież jajka w święta po podstawa. Nie martwcie się alkoholem, on w trakcie pieczenia wyparuje, a pozostanie tylko pyszny smak w cieście. Do polewy też nie musicie dodawać ajerkoniaku, wystarczy dodatkowa łyżeczka soku z cytryny, aby lekko rozrzedzić lukier. Składniki (na średniej wielkości babkę): 1/2 szklanki ajerkoniaku 100g masła 1/2 szklanku cukru(...)polecam użyć ręcznika papierowego i wysmarować dokładnie blaszkę.   Do miski wkładamy masło, wsypujemy cukier i ucieramy mikserem do połączenia – u mnie pieczenie tej babki wyszło spontanicznie i nie ukrywam, że użyłam masła prosto z lodówki, nie miało to wpływu na konsystencję ciasta, miksowałam jedynie chwilę dłużej niż przy miękkim.   Miksując, dodajemy po jednym jajku, miksujemy do połączenia

Smaczna Strona
Sernik z jabłkami 389

pieczenia; Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać margarynę i siekać nożem, następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200 o C przez(...)wlewać powoli śmietanę. Białka ubić na sztywną pianę. Do utartej masy dodawać po łyżce sera i ucierać. Dodać proszek budyniowy, ubite białka i delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na upieczony, ostudzony spód ciasta. Na jabłka wyłożyć masę serową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze

In my kitchen
Sernik gotowany na biszkopcie z truskawkami 198

ciasto do piekarnika, piec 35 minut w 175 stop.  Upieczone i ostudzone ciasto, przekroić na połowę.  Masa serowa:  Ser zemleć w maszynce 2 razy.  Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować.  Do utartego masła, dodawać po łyżce sera, cały czas ucierać.  Białka ubić na sztywno, dodać do sera, delikatnie wymieszać.  Przełożyć masę(...)częścią biszkoptu i wyłożyć resztę masy, odstawić do zastygnięcia. Galaretki rozmieszać w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć, ułożyć na masie serowej, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki , najlepiej na całą noc. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Marchewkowo-jabłkowe ciasto z gruszkami (bez glutenu) 179

Przyszła jesień i nie ma nic przyjemniejszego jak w wolnej chwili usiąść pod kocem, z kubkiem ulubionej kawy i kawałkiem pachnącego ciasta na talerzu —>KLIK :) 1 1/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0/5 szklanki mąki kasztanowej 0/5 szklanki mąki gryczanej 0/5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych bg 2 łyżki surowego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 szklanki cukru palmowego(...)jajka 0/5 szklanki soku pomarańczowego 3 łyżki powidła jabłkowego bez cukru duża gruszka Jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dodając olej, sok i powidło. Dodajemy suche składniki i mieszamy do powstania gładkiej masy. Dodajemy startą marchewke i mieszamy. Gruszkę kroimy w kosteczkę. Czesć dodajemy do ciasta, mieszamy i wylewamy do formy (o wymiarze 22cmx33cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Resztą posypujemy wierzch

Mienta blog
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 155

minut, aż się ciasto zezłoci. masa serowa 5 żółtek 5 + 2 białka (pozostałość z ciasta kruchego) 1,25 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 kg twarogu białego (zmieliłam blenderem) 3 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka mleka 3/4 szklanki oleju Żółtka ucieram z połową cukru i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę.  Drugą część cukru wykorzystuję do białek(...)bardzo delikatnie z ubitymi białkami. ponadto : 4 dorodne gruszki lukier do dekoracji (najlepiej królewski) Gruszki kroję w ósemki, obierając je uprzednio ze skórki. Przygotowaną masę serową wykładam na podpieczone ciasto, gruszki wciskam w masę. Posypuję kruszonką i wstawiam ponownie do piekarnika. Piekę ok. 45-60 minut, do tzw. "suchego patyczka".  Studzę chwilę w piecu, po czym wykładam poza niego

W kuchni Karmel-itki