Paluchy serowe

Paluchy serowe

Paluchy serowe

SKŁADNIKI : • 2 i 1/3 szkl. mąki pszennej • 150 ml mleka • 1/4 kostki drożdży • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy • 40 g masła • 2 żółtka • szczypta soli Masa serowa : • 3/4 kostki twarogu • 1 żółto • łyżka śmietany • 1 łyżka cukru pudru • 1 cukier waniliowy • sok wyciśnięty z połowy cytryny PRZYGOTOWANIE : Drożdże ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy podgrzane mleko, mieszamy, przesiewamy połowę szklanki mąki, wymieszać żeby nie było grudek, miseczkę nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 15-20 minu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.