ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:426/881)

Najprostszy sernik z kruszonką 106

Dziś mam dla Was przepis na najprostszy sernik na świecie, bez żmudnego ucierania czy ubijania ot mieszamy wszystkie składniki i pieczemy. Jest pysznie i prosto, domowo, a do tego całkiem szybko. Ciasto kruche: 200 g mąki pszennej  100 g masła  75 g. cukru 1 jajko 1 łyżka wody Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce

Cynamonowe szczęście
Kruche ciasteczka z dżemem 97

żółtka szczypta soli dżem dobrej jakości Przepis: W średniej misce utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać żółtka i dalej ucierać, Do masy dodać suche składniki: mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną, skórkę z cytryny i sól, całość wymieszać i zagnieść ciasto, Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, Z ciasta formować niewielkie kulki i rozłożyć je na blasze

tyfranbox
Cukiniowa babka z cytryną i bakaliami 67

radzę nie sugerować się zegarkiem lecz skorzystać z metody tzw. suchego patyczka). Ja piekłam 15 min dłużej. 5 Upieczone ciasto pozostawiamy kilka minut w formie po czym delikatnie przenosimy na kratę do studzenia. 6 Wszystkie składniki do lukru ucieramy do momentu otrzymania białej konsystencji (ilość soku lub cukru w razie potrzeby możemy zwiększyć). Babkę dekorujemy kiedy jest jeszcze letnia

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasteczka czekoladowe z cynamonem i chili 130

cukru  1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Łączymy składniki suche oprócz cukru: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, chili i sól. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy jajka i ekstrakt waniliowy. Do masy dodajemy wymieszane składniki suche. Ciasto b ędzie bardzo gęste i lepkie,dlatego odstawiamy je na 1-2 godz. do lodówki. Po tym czasie z ciasta

Bon appetit mon amie
Mazurek wielkanocny 201

słony karmel :) ale nie dużo Do zrobienia ptasich gniazd z czekolady: 2-3 tabliczki czekolady gorzkiej Przygotowanie: SPÓD: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę i mieszamy. Zagniatamy na jednolitą kulę ciasta. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Prostokątną formę (u mnie 20 x 30 cm) wykładamy papierem

Gotuj z Mąką
XXL ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 109

150g gorzkiej czekolady min.70% zawartości kakao Zwykłe masło utrzeć z cukrem. Dodać orzechowe i dokładnie zmiksować. Dodać jajka i dalej ucierać. Następnie dodać ekstrakt, mąkę i sodę. Dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną na większe kawałki czekolady. Dokładnie rozprowadzić czekoladę w cieście. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Formować kulki i układać je na blaszce w dość szerokich odstępach*. Rozpłaszczyć

CookYourself
KRUCHE CIASTECZKA Z SUSZONYMI OWOCAMI W 20 MINUT 115

jajko, nieduża garść suszonej żurawiny, 8 suszonych moreli, 8 suszonych śliwek. Przygotowanie: Morele i śliwki kroję na mniejsze kawałki. Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto. Na koniec wrzucam owoce, dokładnie mieszam. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem

JejKuchnia
Błyskawiczne rogi serowe z powidłami śliwkowymi i rumem. 416

cukru lub do smaku  kilka łyżek  powideł śliwkowych z rumem Orzech cukier puder do oprószenia rożków    Ciasto francuskie kroimy na pasy i wycinamy z nich równe kwadraty mogą być mniejsze lub większe jak wolicie. Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym żółtkami i budyniem, białka ubijamy i delikatnie mieszamy z serem. Na jednej połowie kwadratu wykładam

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsza babka gotowana 141

cytryny Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym  na puszystą masę. Dodajemy chłodną, rozpuszczoną margarynę  i nadal ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki  i proszek do pieczenia.  Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo, delikatnie dodajemy do ciasta. Na koniec wlewamy alkohol i sok z cytryny. Ciasto przekładamy do formy (forma do babek gotowanych) wysmarowanej margaryną

Pyszności Słodkości
KORZENNE CIASTECZKA GWIAZDKI 113

łyżeczki cynamonu pół łyżeczki czarnego pieprzu pół łyżeczki mielonego imbiru  pół łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: 1. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem, do momentu aż powstanie puszysta masa. 2. Dodaje jajko, cynamon, pieprz, imbir, gałkę muszkatołową. 3. Ciasto mieszam szypułką, a następnie ugniatam rekami. 4. Formuję kulkę, zawijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na 30 minut. 5. Schłodzone

Kukuleczki
Ciastka makowe z buraczkowym lukrem czyli poWeekendowe Lakocie odc.138 174

Przepis z listopadowej KUCHNI 2016. Ciastka makowe z buraczkowym lukrem ciasto: 250 g miękkiego masła 130 g cukru 1/4 łyżeczki soli pół łyżeczki skórki otartej z cytryny 300 g mąki 2 łyżki maku lukier: 1 mały upieczony burak 2 łyżki soku z cytryny 120 g cukru pudru Masło ucieramy z cukrem, skórką cytryny i solą. Dodajemy mak i mąkę. Zagniatamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Słonecznikowiec 225

zamienić na masę krówkową. Nie ma potrzeby podsmażania go z ziarnami słonecznika. Wystarczy ciepłą masę krówkową rozsmarować na wierzchu ciasta i całość posypać  podprażonymi oraz karmelizowanymi ziarna słonecznika.  Przygotowywanie biszkoptu Biszkopt przed i po upieczeniu Prażenie ziaren słonecznika Ucieranie budyniu z miękkim masłem

Ugotować
Pierogi leniwe tradycyjne 191

przygotowaniu. Ten przepis na pierogi jest mojej mamy, która rozdrabniała twaróg widelcem, ubijała osobno białka z odrobiną soli, a potem ucierała w makutrze żółtka z twarogiem. Mieszała te składniki z mąką, na końcu dodawała ubite białka, robiła wałek z ciasta i kroiła na romby i gotowała w lekko osolonej wodzie. Na blogu są już przepisy na pierogi leniwe z bułką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Maślane Ciasteczka 114

mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masło wyjmuje kilka godzin przed pichceniem. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodać jajka oraz ekstrakt i ubijać. Na koniec dodać mąkę całość wyrabiać. Ciasto włożyć do lodówki na min 30 min. Następnie rozwałkować ja wałkuje tak ok 0.5 cm . Wykrawam za pomocą foremek kształty

Gotowanie Patki
Ciasteczka z zajączkiem 181

masła  100 g cukru pudru 250 g mąki tortowej 80 g budyniu waniliowego Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę i budyń (proszek).  Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy w lodówce (1 godzinę).  Zimne ciasto rozwałkowujemy, foremką wycinamy kółeczka  i odciskamy pieczątką wzorek z zajączkiem. Ciastka układamy

Pyszności Słodkości