Ciasto szpinakowe według Eli
Ciasto szpinakowe według Eli
CIASTO: Szpinak mrożony rozdrobniony - 450 g mąka pszenna - 2 szklanki jajka - 3 szt cukier - 1 i 1/3 szkl olej - 1 i 1/3 szkl proszek do pieczenia - 3 łyżeczki MASA: śmietana 36% - 500 ml cukier puder - 3 łyżki serek mascarpone - 250g DODATKOWO: dżem z owocami wiśni Jajka całe ucieramy z cukrem, gdy powiększą objętość wlewamy powoli olej cały czas ucierając mikserem, na końcu stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy szpatułką. Teraz dodajemy rozmrożony i odsączony... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni
Autor
kamila2402
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, szpinak, wiśnia, ciasto ucierane
Inne przepisy z Camilla w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję