ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:420/881)

Pączkowiec twarogowy z rodzynkami 121

szklanki rodzynek + 1 łyżka mąki aromat Sposób przygotowania: Jaja z ksylitolem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat. Mieszamy. Kolejno dodajemy rozgnieciony twaróg. Dokładnie mieszamy, konsystencja powinna być bardzo gęsta. Rodzynki mieszamy w mące, dodajemy do masy. Mieszamy bardzo dokładnie łyżką. Surowe ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach

Truskawkowa Fiesta
Ciasto orzechowe z wiśniami – kuchnia podkarpacka 183

pieczenia. Studzimy. W ten sam sposób z pozostałych składników pieczemy drugie ciasto. Budynie wsypujemy do 1 szklanki mleka i mieszamy. Jeśli są bez cukru, dodajemy 4 łyżki cukru. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotowujemy, a następnie wlewamy do nich mieszankę budyniową. Zagotowujemy ciągle mieszając. Budyń studzimy, a następnie ucieramy go z miękkim masłem. Na koniec dodajemy alkohol i cukier puder. Masę

Trzeci talerz
Ciasto makowe z orzechami i jabłkami 254

orzechy włoskie - 190 g cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie : Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, o dużych otworach. Białka jaj oddzielić od żółtek. Margarynę pokroić na kawałki przełożyć do miski, dodać cukier puder, zmiksować. Do utartej margaryny dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierać dodawać mak , wymieszać  Następnie dodać jabłka , kaszę manną ,  proszek do pieczenia

Kuchnia Danusi
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 244

brzoskwiń w syropie; Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i nadal ucierać. Następnie dodać ser i budyń, wszystko wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Masę wylać do formy na przygotowany wcześniej spód z ciasta. Na wierzch masy serowej wyłożyć brzoskwinie pokrojone w talarki średniej grubości. Beza: 5 białek

In my kitchen
Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe 295

cukru 1 łyżka syropu klonowego lub miodu Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy serek i miod. Ucieramy na puszysty krem. Krem dzielimy na pół. Połowę rozsmarowujemy na pierwszym blacie. Przykrywamy drugim. Resztę kremu rozsmarowujemy na wierzch. Posypujemy dodatkowo posiekanymi orzechami. Źródło: bbcgoodfood.com The post Pyszne Ciasto Jabłkowo – Orzechowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
SĘKACZ- REGIONALNE CIASTO PODLASIA. PRZEPIS I FILMIK 143

wałku, jeśli jej nie posiadamy pozostaje nam piekarnik lub prodiż. Tak, tak.W ten sposób też możemy się cieszyć jego smakiem, z tym że nie uzyskamy charakterystycznego stożkowego, pokrytego sękami ciasta, a jedynie jego namiastkę, zachowując oczywiście ten sam tradycyjny smak, ale przybierając kształt formy w jakiej go upieczemy.  Dziś pokażę Wam migawki tego jak sękacz powstaje u mnie(...)Polska  MLEKOVITA 0,5 l śmietanki 30% Wypasiona  MLEKOVITA  Wykonanie: Źółtka oddzielamy od białek.Ucieramy z cukrem cukrem waniliowym i masłem na pulchną masę mikserem. Dodajemy mąkę, śmietany, wszystko miksujemy. Ubijamy pianę z 30 jajek , dokładnie łączymy z pozostałym ciastem. Znów dokładnie mieszamy dłonią.  Wałek do wypieku sękacza(drewniany, z jednej strony musi być węższy), smarujemy

Z Majeczką w kuchni
Wuzetka czy Tiramisu? czyli ciasto marchewkowe z pomarańczowo – śmietankowym wnętrzem, na styl amerykański. American Carrot Tira 176

zrobić ciasta o takim samym składzie :) Muszę przyznać, że bardzo spodobały mi się te marchewkowe wypieki i kto wie, może wkrótce zaskoczę Was kolejnym sposobem na marchewkowe ciasto :) Ciasto marchewkowe: 2 szklanki marchewki, startej na drobnych oczkach ¾ kostki margaryny 1 ½ szklanki cukru 1 duży cukier waniliowy  4 jajka  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 2 szklanki(...)waniliowy i jajka. Całość ucieramy, a następnie dodajemy do niej proszek do pieczenia, sodę, mąkę i ponownie ucieramy. Na koniec dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę i jeszcze raz mieszamy.  Gotową masę wylewamy do średniej wielkości blaszki wyłożonej pergaminem.  Ciasto wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C , około 50 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy

Smakowy Raj
Fale Dunaju – ciasto 61

Cześć! Wracam swoimi wypiekami do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor ciasta tworzą wzór przypominający właśnie fale. Ciacho jest pyszne i mimo swojej popularności już dawno temu nie straciło na świetnym smaku! Składniki: * 6 jajek rozm L * 1 szklanka cukru * 1 cukier wanilinowy(...)kostkę. Utarłam masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę i dodawałam po jednym jajku nie przerywając ucierania. Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszałam na jednolitą masę. Podzieliłam ją na dwie części. Do jednej miski z połową ciasta dodałam przesiane kakao i wodę. Wymieszałam. Białe ciasto wylałam do blaszki 21×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia

Pieprzyć z Fantazją
Fale Dunaju - ciasto 107

Cześć! Wracam swoimi wypiekami  do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor ciasta tworzą wzór przypominający właśnie fale. Ciacho jest pyszne i mimo swojej popularności już dawno temu nie straciło na świetnym smaku! Składniki: * 6 jajek rozm L * 1 szklanka cukru  * 1 cukier wanilinowy(...)kostkę. Utarłam masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę i dodawałam po jednym jajku nie przerywając ucierania. Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszałam na jednolitą masę. Podzieliłam ją na dwie części.  Do jednej miski z połową ciasta dodałam przesiane kakao i wodę. Wymieszałam.  Białe ciasto wylałam do blaszki 21x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia

Pieprzyć z Fantazją
Sernik czekoladowo-kokosowy 87

ciasta wałek podzielić go na dwie części, każda zawinąć w folię spożywczą. Ciasto odłożyć do zamrażalnika na przynajmniej 3 godziny, aby porządnie stwardniało. Przygotowanie masy serowej Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej! Do miski włożyć miękkie masło,  dodać cukier puder, ucierać przez kilka minut na puszystą masę. Następnie dodać w czterech porcjach twaróg jednocześnie miksując. Teraz

SprawdzonaKuchnia.pl
ciasto marmurkowe 176

polewa czekoladowa tłuszcz do foremki np. kasza manna do foremki wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie stopniowo wlewamy olej oraz śmietanę. Dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do ciasta i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Z gotowego ciasta oddzielamy 1/3 do której dodajemy kakao, mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Mięciutkie pierniczki z lukrem, czekoladą... 484

Atmosfera świąteczna, jaką już w dużych marketach daje się zauważyć  spowodowała, że i u mnie zaczyna pachnieć świętami.  Ciasto dojrzewające na piernik staropolski już „leżakuje” w lodówce, ciasto na pierniczki również, więc żeby piernikowy smak poczuć przed świętami upiekłam te pyszne, mięciutki pierniczki z dodatkiem ugotowanych ziemniaków, które udekorowałam lukrem, polewą czekoladową i obsypałam kolorową posypką. Pierniczki(...)suche składniki wymieszałam. Do misy miksera przełożyłam mieszankę miodową i wsypałam suche składniki. Utarłam mikserem, dodałam jajko i dalej ucierałam do uzyskania gładkiej masy. Jeśli okaże się, że masa jest zbyt rzadka, można dosypać mąkę. Ja dosypałam 2 łyżki. Gotowe ciasto dzieliłam na małe porcje, przekładałam na deskę i wałkowałam na grubość około  0,5 cm.  Z ciasta

Kuchnia u Krysi
Metrowiec 231

mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem. Polewa czekoladowa: 125 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyć w naczyniu, mieszając ogrzewać na małym ogniu. Powstałą polewę wystudzić. Wystudzone ciasta pokroić w kromki o grubości ok. 1,5 cm. Smarować je kremem

Praktyczna pl
Miodownik królewski 67

niedzielnej kawusi proponuję pyszne ciasto Miodownik królewski. Ciasto w miarę szybko się przygotuje. Może być doskonałą propozycją na zbliżające się święta. Do przygotowania ciasta użyłam miodu wielokwiatowego, który otrzymałam od Pasieki Miodowe Wzgórze . SKŁADNIKI: Ciasto miodowe: 500g mąki, 200g masła, 2 jajka, 2 łyżki miodu Wielokwiatowego z Miodowe Wzgórze , ½ szklanki cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru(...)margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, 3 łyżki wody, Dodatkowo: 1 słoiczek powideł śliwkowych, płatki migdałowe do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto miodowe: Mąkę przesiewam. Łączę z masłem. Dodaję miód, cukier, jajka oraz sodę oczyszczoną. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na trzy równe części. Każdą z części rozwałkowuję i wykładam na blaszkę (wymiary 24x24cm). Piekę około 15 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto marchewkowe 243

rodzynek 3 łyżki migdałów w płatkach łyżka cynamonu 1 opakowanie cukru waniliowego Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem. Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodkę, cynamon i cukier waniliowy. Ciągle mieszając powoli wlewamy olej. Następnie dorzucamy startą marchewkę oraz rodzynki i migdały. Dokładnie mieszamy i przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy ok 50 min. w piekarniku nagrzanym

Anielskie Smaki