Wielkimi krokami zbliża się Halloween. Pomimo, że nie jestem zwolenniczką tego święta to podążając za trendami kulinarnymi trzeba było upiec sławetne ciasteczka Paluchy Wiedźminy. Bardzo kruche i efektowne! Smacznego! Paluchy Wiedźminy Składniki: 250 g miękkiego masła, 3/4 szklanki cukru pudru, opakowanie cukru waniliowego, jajko, 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej, szczypta soli, migdały, przecier pomidorowy. Wykonanie: Migdały obieramy ze skórki (migdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut, po tym c... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...