ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:404/881)

Mleczna kanapka 428

Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Do utartego masła wlewać powoli zimne mleko z cukrem i ucierać jeszcze chwilkę. Gdy masa maślana będzie jednolita dodać 2 szklanki mleka w proszku. Wszystko miksować do dokładnego połączenia składników. Masę wyłożyć na jeden blat ciasta, przykryć drugim, lekko dociskając. Wstawić do lodówki,by masa stężała. Ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ciasto grysikowe z truskawkami 277

litr mleka 1 szklanka kaszy manny 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (21x26) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka

babka w formie
Dyniowo-cynamonowe bułeczki 145

kostkę i pieczemy w 200 stopniach przez ok 20 min, kiedy zmięknie miksujemy na pure 2. Ciasto -  3/4 szklanki mleka lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże i 1 łyżeczkę cukru, mieszamy i odstawiamy na ok 10 minut 3. W misce miksera ucieramy na jednolitą masę pure z dyni, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki roztopionego masła, 3 jajka i 1 łyżeczkę soli(...)pozostałymi składnikami, następnie dodajemy mieszaninę dyniową, oraz mąkę w dwóch partiach, miksujemy mikserem wyposażonym w hak do czasu aż masa stanie się jednolita, ale dość klejąca 5. Przekładamy ciasto do natłuszczonej miski, przykrywamy folią i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 1 i 1/2 godziny 6. Nadzienie - 1/2 szklanki masła rozpuszczamy w rondelku, trzymamy na ogniu aż masło zacznie się

Słodki Kompromis
Ciasto Puszek Toffi z Krówką 277

dużo zachodu, ładnie się prezentuje, polecam! W ponczu zamiast kawy możemy użyć herbaty. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Puszek Toffi z Krówką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 1/2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem(...)cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. 5. Do jajecznej masy przesiać wcześniej przygotowaną mąkę z kakao i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około

Mała Cukierenka
Tort orzechowy (bez mąki) 225

sztywno i delikatnie łączymy masą orzechową. Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 55-60 minut. KREM: 200g masła 1 jajko   1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki ciemnego kakao Masło ucieramy w malakserze/mikserze. W rondelku podgrzewamy mleko z cukrem i jajkiem. Ciągle mieszamy, aż krem zgęstnieje

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik pod pierzynką w kratkę 130

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego sok z 1/2 cytryny Żółtka  ucieramy z pudrem. Dodajemy ser, mąkę, budyń i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą składników. Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE:   1 CZĘŚĆ CIASTA KRUCHEGO MASA SEROWA   KRATKA Z CIASTA KRUCHEGO   PIECZEMY:   65 (piekarnik z termoobiegiem

Domowe ciasta
Piernik bezglutenowy 111

gdyż zwróciłam uwagę na mąkę, z której jest pieczony. Byłam ciekawa co otrzymam. Upiekłam ciasto, które piernikiem jest tylko poprzez użyte przyprawy. Nazwałabym je biszkoptem. Jest smaczne. Tylko czy to piernik... czy biszkopt korzenny.... Ale dla osób bezglutenowych... Miód rozpuścić na letniej kuchni, następnie ucierać go aż zrobi się „biały”. Potem wlać rozbite żółtka i dalej ucierać, wsypując po trochę

królestwo garów
Sernik na kruchym spodzie 43

ulubionych! Sernik to bardzo popularne ciasto. Wyróżniamy sernik pieczony, sernik na zimno, sernik gotowany, a nawet sernik bez sera! Bazę ciasta stanowią: jajka, cukier, masło, mąka pszenna, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz twaróg. Niekiedy używane są gotowane ziemniaki zamiast mąki. Często masie serowej towarzyszy kruche ciasto na spodzie. Po dokładnym wymieszaniu składników ciasto jest pieczone w temp ok. 180C(...)jajko i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, włożyć do formy i nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i piec przez ok. 15-20 minut. Roztopić masło. Białka ubić. Do żółtek dodać cukier, sok z cytryny i olejek waniliowy. Zrobić z żółtek kogel mogel i dodawać porcjami zmielony ser, budyń w proszku i 3/4 szklanki mleka. Ucierać masę

Olcia gotuje!
Jubileuszowe ciasto 225

lśniąca. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie delikatnie wymieszać (nie za długo, mieszać tylko do momentu połączenia się składników). Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa(...)cukru pudru; 300 g masła; Mleko zagotować, a następnie sparzyć nim orzechy. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać kolejno jaja, ucierać. Na końcu dodać przestudzone orzechy. Do smaku można dodać troszkę spirytusu. Dodatkowo: 1 mały słoik powideł śliwkowych; Przełożenie ciasta: Sernik - połowa powideł - masa orzechowa - biszkopt - masa jabłkowa - biszkopt - masa orzechowa - druga połowa powideł - sernik - polewa. Uwagi: 1. Pamiętaj

In my kitchen
Tort kawowo-bananowy 230

kieliszka likieru kawowego - 3 banany Przygotowanie: Mąkę mieszamy z migdałami. Białka ubijamy na sztywną pianę z połową cukru. Żółtka ucieramy z resztą cukru, masłem i 2 łyżkami ciepłej wody. Dodajemy mąkę z migdałami oraz pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 cześci i pieczemy w tortownicy około 30 minut w temperaturze 180 C. W miedzyczasie przygotowujemy masę

Zainspirowana w kuchni
Ranna rosa 311

Proponujemy tu ciasto efektowne, proste w wykonaniu , a oto przecież chodzi, w smaku doskonałe, te kokosowo-serowe kulki wspaniale kontrastują smakiem i wyglądem z ciastem bazowym, czekoladowym Składniki: 2 szklanki mąki, 2/3 szklanki cukru, 3 jaja, 1 białko, 200 g masła, 150 g śmietany 18%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 3 łyżki mleka Kulki kokosowe: 1 żółtko(...)śmietanowa: 400 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, Ponadto  kakao do posypania Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem, miksując dodajemy po jednym jajku oraz białko. Podczas miksowania dodajemy  na zmianę  śmietanę oraz  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao, a do drugiej części mleko, mieszamy ze sobą składniki

kgwjanczewo
Babeczki waniliowe z bogatym budyniowym wnętrzem 136

lekko ciepłe. Podobno to nie jest zdrowe, no cóż każda osoba ma swoje ulubione smaki, a ja uwielbiam jeść świeże ciasto :) Polecam moje kruche babeczki z budyniem waniliowym :)  Ciasto kruche na babeczki: 60g margaryny ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1 łyżka śmietany 2 szklanki mąki ( + ½ do podsypania) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 450ml mleka(...)szklanki cukru pudru ok.3 łyżki mleka lub soku z cytryny Kropelki: 40g czekolady 20ml mleka Miękką margarynę ucieramy łyżką lub szpatułką z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jajka i śmietanę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wyrabiamy ciasto ręcznie, po czym wkładamy do lodówki na około godzinę. Odlewamy pół szklanki mleka, w którym mieszamy budyń i żółtka

Smakowy Raj
szarlotka sypana 146

smaczną szarlotkę. Do jej przygotowania nie potrzeba jajek. Nie ma potrzeby ucierania, zagniatania, wałkowania, podsmażania jabłek itp. Składniki suche mieszamy i przekładamy startymi jabłkami, posypujemy masłem, pieczemy i już:) Po prostu świetna! Dwie uwagi: tylko użycie prawdziwego, dobrej jakości masła daje gwarancję uzyskania wspaniałego maślanego smaku ciasta i pysznej, chrupiącej skorupki na wierzchu; ciasto musi porządnie ostygnąć przed krojeniem, inaczej

6niebo
CIASTO Z ARONIĄ, GRUSZKAMI I KRUSZONKĄ. 179

miski wsypujemy mąką, dodajemy cukier, masło oraz ekstrakt waniliowy.  Nie zagniatamy ciasta, tylko  łączymy tak składniki aby powstała kruszonka. Odstawiamy. Jak zrobić kruszonkę  możecie zobaczyć w filmiku . 2.  Do misy miksera  przekładamy jajka, cukier i ucieramy na puszystą masę. 3.  Teraz będziemy mieszać składniki szpatułką  a suche składniki powinne być przesiane przez sito(...)foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy powierzchnię. 5.  Na masę wykładamy równomiernie aronię, a na nią gruszki pokrojone w plastry. 6.  Gruszki posypujemy kruszonką. 7.  Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół w 180*C około 50 minut do suchego patyczka. Uwagi: - ciasto możemy posypać cukrem pudrem, ale nie przesadźcie bo będzie

RITA food channel
domowe ciasteczka owsiane 688

wykonanie: Płatki owsiane mielimy najlepiej robocie z dużą mocą i mieszamy z mąką, migdałami oraz sodą. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, miód oraz kefir i miksujemy do połączenia się składników. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy szpatułki wyrabiamy ciasto. Z gotowego ciasta mokrymi dłońmi odrywamy po kawałeczku ciasta, formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce

Domowy Smak Jedzenia