Kolejne ciasto z cyklu „szybko i smacznie”. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy, na poczęstunek, podwieczorek, czy drugie śniadanie. 180 g mąki (dowolnej, ja użyłam miksu 30 g jaglanej, 70 g ryżowej i 80 g orkiszowej) 150 g ksylitolu lub innego słodziwa 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka siemienia lnianego 1/2 szklanki (70 g) oleju rzepakowego 2 jajka 200 g kefiru 1/2 szklanki jagód (mogą być mrożone) Ksylitol ucieramy z jajkami na gładką masę. Dodajemy olej i kefir, mieszamy. Suche skł... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...