ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:148/508)

Francuskie babeczki z figami 111

cząstki, oraz wsypać trochę orzechów włoskich. Migdały zetrzeć (migdałów nie obieram ze skórki). Jajka ubić z cukrem na pulchną masę, dalej ubijając dodać sok cytrynowy. Masę jajeczna wymieszać z migdałami. Masę wlać do zagłębień z ciastem i figami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na najniższy poziom na 25 – 30 minut aż masa ładnie się zrumieni

królestwo garów
ROLADA Z MALINAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 153

UPIECZENIU PRZEWRACAMY NA ROZŁOŻONĄ ŚCIERECZKĘ,POSYPANĄ LEKKO CUKREM (ŻEBY CIASTO NIE PRZYKLEIŁO SIĘ DO ŚCIERECZKI) ZDEJMUJEMY PAPIER I ZWIJAMY CIASTO RAZEM ZE ŚCIERECZKĄ W ROLADĘ,ZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA UBIJAMY SCHŁODZONĄ ŚMIETANĘ ZE SZCZYPTĄ KWASKU CYTRYNOWEGO,NA SZTYWNO,DODAJEMY CUKIER PUDER WYMIESZANY Z ŚMIETAN FIXAMI,JAK SIĘ ZMIESZA WYŁĄCZAMY(NIE UBIJAJCIE ŚMIETANY ZA DŁUGO BO SIĘ ZWAŻY) CIASTO ROZWIJAMY MOŻEMY LEKKO

Swojskie jedzonko
cytrynowe babeczki do koszyczka 160

więc spokojnie mogę upiec już w środę lub czwartek.  Składniki na jedną średnią i trzy małe babeczki (można też upiec jedną większą) na ciasto: 3 jajka 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki oranżady cytrynowej 1/4 szklanki oleju 1 szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z cytryny na dekorację: 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki wrzątku odrobina różowego(...)trochę cukru, później po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy jajecznej, wlać olej i oranżadę, wymieszać dokładnie ale delikatnie. Foremki wysmarować masłem i wysypać mąką. Przełożyć ciasto (do 3/4 wysokości, bo urośnie) i piec w 180*C do suchego patyczka.  Po upieczeniu odczekać kilka minut i wyjąc babeczki na kratkę.  Cukier puder wymieszać z wrzątkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka piaskowa 132

Jeśli użyjecie lukru lub polewy, ciasto dłużej pozostanie świeże. Ale kto by się tym martwił, skoro jest tak pyszne, że szybko znika ze stołu. Ciasto możemy aromatyzować sokiem z cytryny i dodatkiem startej skórki cytrynowej. Drukuj Babka piaskowa window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 4 jajka 2/3 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej kilka kropel ulubionego aromatu(...)rozpuszczamy masło i pozostawiamy do ostygnięcia. Oba rodzaje mąki przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz i kilka kropel aromatu. Od ciasta odlać ok 1/3 masy, do której dodać kakao i mleko. Zmiksować. Bo nasmarowanej tłuszczem blaszki wlać połowę jasnego ciasta. Na to wylewamy ciastko kakaowe. Jeśli nie mamy zbyt dużo ciasta

Mieszam w Garnku
Ciasto Delicja 154

Ciasto Delicja Składniki: (blacha 36x24) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ( jeżeli chcecie kakaowy spód to zamiast 3 łyżek mąki dajcie kakao) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 0,5 L śmietana  1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe 3 paczki delicji Słoik dżemu jagodowego Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)sztywną pianę dodając stopniowo i nadal miksując: żółtka, cukier, mąkę+proszek do pieczenia, 5 łyżek oleju. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną wcześniej tłuszczem i pieczemy przez 25 minut w temp. 180*C ... odstawiamy biszkopt do ostygnięcia. Ostudzony biszkopt smarujemy dżemem Galaretkę cytrynową rozpuszczamy 3/4 szklanki wrzącej wody odstawiamy do stężenia. Ubijamy śmietankę i do ubitej śmietany nadal miksując wlewamy tężejącą

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą 14591

Ciasto Paź Królowej składające się z czekoladowego spodu, masy budyniowej z ananasem, galaretki i bezy jest niezwykle efektowne i bardzo smaczne. Ciasto nie jest zbyt słodkie ani ciężkie, ale za to orzeźwiające i apetyczne. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą, tworząc udaną kompozycję. Składniki na ciasto Paź Królowej: Brownie: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao(...)Beza: 4 białka 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli   Galaretka: 700 ml wody 2 opakowania galaretki cytrynowej (każda na 0,5 l wody)   Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto czekoladowe. Masło kroimy na kawałki i razem z połamaną na kosteczki czekoladą wkładamy do rondelka, roztapiamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
jabłecznik kisielowy 133

Klasyczny jabłecznik z cytrynową nutą i dużą ilością jabłek. Doskonały do popołudniowej herbatki w środku tygodnia.  *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka  2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek  3 opakowania kisielu cytrynowego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karnawałowe cytrynowe kokardki 102

karnawale warto chociaż raz przygotować jakąś słodkość karnawałową. U mnie są to chruścikowe kokardki. Zrobiłam takie, żeby były pulchne i mięciutkie. Ciasto można bardzo cieniutko rozwałkować i wtedy będą bardzo chrupiące. Moje wyszły idealne z cytrynową nutą i każdemu smakowały, a z pozostałych białek zrobię bezy. Polecam takie kokardki, które i ładnie wyglądają i są pyszne :) Słodkich inspiracji :) Potrzebujemy

Izabelawkuchni
Pączki dyniowe. 93

łyżeczka spirytusu dodatek spirytusu sprawia, że pączki nie nasiąkają tłuszczem podczas smażenia Dodatkowo: 150 g ulubionego dżemu olej lub smalec do smażenia Lukier cytrynowy 0,5 szklanki cukru pudru sok z cytryny Instrukcje Ciasto na pączki: Dynię obieramy, kroimy na kawałki i pieczemy 25 minut w 180 C. Upieczoną dynię blendujemy lub przecieramy przez sitko. Masło rozpuszczamy i odstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam
Mini deserki w słoiczkach i pucharkach – 10 PRZEPISÓW 43

składników! Ten zielony deser Shrek to doskonały wybór dla miłośników owocowych i orzeźwiających smaków. Deserek nie tylko prezentuje się efektownie dzięki… ZOBACZ PRZEPIS DESER CYTRYNOWY z galaretką (wegański) Bardzo lubię wykorzystywać cytrynę do ciast i deserów – dzięki temu uzyskuję pyszne, świeże i bogate w witaminę C przepisy… ZOBACZ PRZEPIS ZOBACZ EBOOK Bądź na bieżąco – odwiedź social

Via Gusto
Pianka wiśniowo-cytrynowa 64

Pianka wiśniowo-cytrynowa – Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach <3 Pianka wiśniowo-cytrynowa – Składniki: Galaretka wiśniowa – 1 opak. Galaretka

Kulinarne Przeboje
Sernik z rodzynkami i skórką z cytronu 221

Smaczny serniczek z rodzynkami i cytrynową nutą. Szybko się go robi, jest idealny na zwykły dzień, na niedzielę i na święta. Składniki: 1 kg sera białego

Kuchnia u Bietki
BABKA Z DODATKIEM GOTOWANYCH CYTRYN 152

miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy  mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz sok cytrynowy. Białka ubijamy na sztywno. Przekładamy do masy cytrynowej i przy użyciu łyżki delikatnie mieszamy je z ciastem. Formę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Przelewamy do niej ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-55 minut (do tzw. suchego

Walijskie Pichcenie
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 311

durante il 2017. Vi auguro quindi un nuovo anno ricco di felicità, prosperità, amore, nella speranza che tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi

La grande e la piccola cuoca
Ciasteczka cytrynowe 122

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło z cukrem utrzeć do powstania jasnej, puszystej masy. Dodać jajko, zmiksować. Dodać skórkę z cytryny i zapach cytrynowy, zmiksować. Na koniec dodać mąkę, zmiksować do połączenia. Ciasto schłodzić w lodówce 2 godziny. Odrywać kawałki ciasta (o wadze do 15 g, nie większe), uformować kulkę, delikatnie spłaszczyć, wierzch obtoczyć w cukrze. Ciastka układamy

kulinarnyswiatdomi
Babka majonezowa z rodzynkami 184

Co roku obok cytrynowej babki piaskowej zawsze pojawia się druga babka – z racji tego, że nie lubię powtarzalności chętnie testuję nowe przepisy. Tym razem na

Pasja Smaku
Bezglutenowa babka piaskowa 136

pieczenia, dodać do masy jajecznej - nie miksować tylko zamieszać do połączenia.  Dodać skórkę cytrynową lub ulubiony aromat.  Rozpuszczone gorące masło wlać do ciasta, dokładnie zamieszać do połączenia - nie miksować. Ciasto wlać do formy- rośnie jak szalone wiec nie powinno zajmować więcej niż

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Cytrynowy sernik z sosem wiśniowym i herbatnikami 147

Rewelacyjny słodko – kwaśny sernik o cytrynowym smaku. Pieczony w kąpieli wodnej bez spodu jest niezwykle delikatny i aksamitny. Aby przełamać smak cytryny wierzch oblany jest słodkim

VioletoweKucharzenie
Deser jagodowy na szybkiego 336

Zostało mi trochę cytrynowego kremu , więc wymyśliłam sobie deser jagodowy. Oczywiście jak deser jagodowy to muszą być jagody. Jest to prosty i szybki deser , a przy

codojedzenia
Sernik na zimno 181

zimno:) SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku (z lidla) 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru kryształu 0,5 l śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka truskawkowa na wierzch ciasta Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy.  Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy śmietanę

Moje Słodkie Piekiełko
Jak zrobić doskonały lukier? 132

LUKIER DO WYPIEKÓW Lukier to nic innego jak polewa na bazie cukru i wody (lub soku) często z dodatkiem aromatów (np. cytrynowego lub pomarańczowego). Od wieków służy on do ozdabiania ciast, tortów, pierniczków, czy pączków. Nie każdy jednak wie jak zrobić taki lukier idealny – biały, słodki, chrupiący po zastygnięciu, ale niezbyt twardy. Poniżej zdradzam przepis na perfekcyjny lukier :) Składniki

Calzonella.com
Ciasteczka z wróżbą 183

gotowa w internecie :) Składniki: 270 g mąki pszennej 90 g cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka wody 1 mała łyżeczka olejku cytrynowego 1 cukier wanilinowy Wykonanie :  Z podanych składników wyrabiamy ciasto niczym na pierogi. Szybko i energicznie.  Uzyskaną masę rozwałkujemy na cienki placek i wycinamy szklanką kółka (jeżeli jest to konieczne podsypujcie lekko mąką ciasto

W Moim Magicznym Domu
Babka cytrynowa 169

Babka ma bardzo intensywny cytrynowy smak i aromat .Polecam na święta Wielkanocne. Składniki: 8 jajek 300 gram maki pszennej 350 gram cukru 1 kostka margaryny sok

Bajeczna Kuchnia
Muffiny marchewkowe 127

Coś słodkiego na Walentynki Składniki na mus marchewka, 500g woda, 150 ml cukier, 1/2 szklanki galaretka cytrynowa, 1 opakowanie sok z 1/2 cytryny Składniki na ciasto jajka, 5 szt cukier, 10 łyżek mąka pszenna, 2 szklanki proszek do pieczenia, 2 łyżeczki płaskie mus marchewkowy, 3-4 łyżki olej, 1/2 szklanki Składniki na krem mleko, 1 szklanka budyń waniliowy, 1 opakowanie

Gotowanie moimi oczami