Czekoladki kokosowe a'la bounty 223silikonowe do lodu). Wstawiamy na chwilę do zamrażalnika, aby czekolada zastygła. Czynność powtarzamy, tak aby nie było prześwitów (2-3 warstwy czekolady spokojnie wystarczą). Nadzienie: w rondelku zagotować kremówkę. Dodać do niej wiórki kokosowe. Mieszać do czasu, aż śmietana ich nie wchłonie. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać do kokosu. Wymieszać na jednolitą masę. Nadzienie nakładać do foremek
Fabryka pomysłów
Owocowy deser z bitą śmietaną 220organizmie. Powstaje dosłownie chwilę, a owoce do niego możecie dobrać wg własnego uznania – ja wykorzystałam kiwi, pomarańcz i ciemne winogrona. Jest to też sposób na wykorzystanie zalegającej w lodówce kremówki. Składniki na 2 porcje: Pół pomarańczy 1 kiwi 8-10 winogron ciemnych Polewa/sos czekoladowy/ rozpuszczona czekolada 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 6-7 herbatników Łyżka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki
Fabryka pomysłów
Likier krówkowy :) 229Składniki: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 puszka masy krówkowej 500 ml śmietany kremówki 30% 500 ml wódki Wykonanie:Przygotowujemy kawę w 1/3 szklanki wody. Przekładamy masę krówkową do miski, wlewamy kawę, następnie miksujemy, dodajemy śmietanę i wódkę, jeszcze trochę miksujemy aż składniki się połączą. Przelewamy do butelek i odstawiamy do lodówki na 4 dni. Polecam, pyszności! :)Przepis pochodzi
Czerwona Porzeczka
Krówka 246budyniu o smaku toffi bez cukru (40 g) 3/4 szklanki cukru 4 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki kakao szczypta soli Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: pół puszki masy kajmakowej orzechy ziemne prażone (bez soli) Wykonanie:Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek wsypujemy proszek do pieczenia
Czerwona Porzeczka
Tort Bezowy 435Składniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie: Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego
cookpl
Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 228pozostawić bezę do całkowitego ostygnięcia pieca. Teraz krem cytrynowy - najlepszy :) 150 g curdu cytrynowego z nutką pomarańczy → przepis znajdziecie klikając tutaj :) 150 g serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, dodatkowe 3 łyżki curdu, Serek mascarpone wymieszać z curdem. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać curd z mascarpone i delikatnie wymieszać łyżką. Na pierwszy blat wykładamy krem, a na krem
Delicious Titbits
Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami 300Post Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Sos z kurek ( kurkowy ) 11646Post Sos z kurek ( kurkowy ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Schab z kurkami (w sosie kurkowym) 264Post Schab z kurkami (w sosie kurkowym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 261Post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Indyk w sosie kurkowym 314Post Indyk w sosie kurkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek 465Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec 1125Post Śmietanowiec z kolorową galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Kopiec kreta w innej odsłonie 385pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie:Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej
cookpl
Rolada z truskawkami 421słoneczne dni zagościły u mnie w domu.Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml śmietanka kremówka cukier waniliowy 200 g truskawek Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do ubitego białka kolejno dodajemy (wciąż mieszając) żółtka i przesiane mąki. na końcu dodajemy proszek
cookpl