ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:699/892)

Shrek 534

łyżki cukru.Gdy sok zacznie się gotować wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy do czasu aż masa zgęstnieje.Tak przygotowany gorący budyń wylewamy na zimny biszkopt.Masa śmietanowa:0,5 l śmietany kremówki 30 %2 łyżki cukru ( dodałam 1 łyżkę )1 galaretka agrestowa2 śmietan - fixy duże opakowanie delicji Wykonanie:Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno.Dodajemy zimną galaretkę ( rozpuszczona w 1 i 1/4 szkl

Słodkości i nie tylko
Sernik z pigwą 195

Cheesecake with quince Składniki.0,8 kg sers twarogowego6 jaj1 szkl. cukru pudru300 ml kremówki3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka skórki otartej z cytryny1 garść rodzynek12

Kulinarny karnet Christophera
Kopiec kreta 7925

KOSTKA MARGARYNY 1,5 SZKL CUKRU 1 CUKIER WANILIOWY 5 JAJEK 2 KOPIASTE SZKL MĄKI 1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU 1/2 SZKL WODY 3 ŁYŻKI MASA : 0,5 L KREMÓWKI 30 % 4 ŁYŻKI CUKRU 2 CUKRY WANILIOWE 2 GALARETKI AGRESTOWE 1 SZKL PRZEGOTOWANEJ WODY 5/6 BANANÓW 1/2 TABLICZKI GORZKIEJ CZEKOLADY Sposób przygotowania 1 Margarynę , wodę , cukier , cukier waniliowy i kakao rozpuścić

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada 359

ROLADA ŚMIETANOWO - GALARETKOWA  Składniki SKŁADNIKI NA BISZKOPT KAKAOWY;**************************************************5 JAJEK1 SZKL. CUKRU2 ŁYŻKI KAKAO2 ŁYŻKI OLEJU1 ŁYŻECZKA PROSZKU1 SZKL. MĄKIMASA ŚMIETANOWA;******************************0,5 L KREMÓWKI 30 %3 ŁYŻKI CUKRU 1 CUKIER WANILIOWY1 GALARETKA NIEBIESKA 1 GALARETKA ŻÓŁTA1 GALARETKA POMARAŃCZOWA Sposób przygotowania 1.Białka oddzielić od żółtek, 2.Białka ubić z cukrem , dodać żółtka , olej , delikatnie wymieszać , dodać mąkę

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka Oreo 161

mąki 125 gr masła 80 gr cukru pudru 6 dag kakao 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku 2 jajka 2 białe czekolady 1 cukier waniliowy 2 łyżki śmietany kremówki Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiać z proszkiem , dodać cukier waniliowy , cukier puder, kakao,masło i jajka, zagnieść ciasto , zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. 2. Blaszkę wyłożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z Grześkami 348

CUKREM , DODAĆ OLEJ , MĄKĘ I PROSZEK . DELIKATNIE WYMIESZAĆ. PIEC W TEMPERATURZE 180 STOPNI NA ZŁOTY KOLOR. PO UPIECZENIU I OSTUDZENIU BISZKOPT PRZECIĄĆ NA PÓŁ. MASA ; *********************** 250 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 2 GALARETKI CZERWONE 0,5 L WODY GALARETKI ROZPUŚCIĆ W PRZEGOTOWANEJ WODZIE , ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO STĘŻENIA . ŚMIETANĘ UBIĆ DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ . DELIKATNIE WYMIESZAĆ.CIASTO Z GRZEŚKÓW : *************************** 6 BIAŁEK 2 ŁYŻKI CUKRU

Sama słodycz i szczypta chili
Murzynkowa rozkosz 134

szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku 2 łyżeczki kakao 5 jajek 1 łyżka oleju 1 łyżka wody 1 cukier waniliowy Masa ; 0,5 l śmietany kremówki 30 % 2 galaretki malinowe 3 łyżeczki żelatyny 3 galaretki czerwone 16 murzynków Blaszka 30/30 Wykonanie; Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, dodać kakao , olej , cukier waniliowy i mąkę z proszkiem

Sama słodycz i szczypta chili
PRZEDSZKOLAK MARZĄCY O ZMARSZCZKACH I LECZNICZA MOC BOKSERA. 160

danie mi wymarzonego brata toczyła się na wielu płaszczyznach. Lata wizyt u lekarzy, pobytów w szpitalach, naszej (matki i córki) rozłąki, smutne odwiedziny w oddalonej klinice, wynagradzane najpyszniejszymi kremówkami pod słońcem (cud i wielkie szczęście, że wtedy mogłyśmy je jeść)!Moja mama już wtedy znała mnie dobrze. Wiedziała, że na nasz ból, spowodowany brakiem kolejnego członka naszej rodziny, jest tylko

Wypisz Wymaluj
PASCHA - bakaliowy sernik na zimno. 154

przepis czeka...SKŁADNIKI:- 1 kg sera 3-krotnie mielonego,- opakowanie serka mascarpone,- laska wanilii,- 6 żółtek,- 40 dag cukru pudru,- 3 łyżki żelatyny,- 6 łyżek masła,- pół szklanki śmietanki kremówki (my dajemy więcej),- bakalie (do wyboru). My dałyśmy na bogato: orzechy mielone, płatki migdałowe, ananas kandyzowany, papaja kandyzowana, skórka pomarańczowa, jagody goi, rodzynki. Owoców dajemy sporo. Orzechów nie żałujemy

Wypisz Wymaluj
Tort czarno-biały z pumpernikla 165

Black and white cake with pumpernickelSkładniki.40 dag pumpernikla5 jaj8 łyżek cukruKrem.2 cytryny8 łyżek cukru3 łyżeczki mąki ziemniaczanej1/3 szkl. wody500 ml śmietany kremówkiPoncz.3/4 szklanki soku

Kulinarny karnet Christophera
CIASTO PIASTOWSKIE CZYLI SZARLOTKA NA ORKISZOWYM BISZKOPCIE, Z BITĄ ŚMIETANĄ 464

cytrynoweObydwie galaretki rozpuścić w 0,5l gorącej wody, odstawić do wystudzenia.Przestudzone, prawie tężejące już galaretki mieszamy z musem jabłkowym (najlepiej schłodzonym, wówczas szybciej nam zgęstnieje).Składniki masy śmietanowej:- 700ml kremówki 30%- 2-3 łyżeczki mielonego ksylitolu lub pudru- 3 op.śmietan-fix- 1 kostka gorzkiej czekoladyNa wystudzonym biszkopcie wykładamy warstwę tężejącej masy jabłkowej, wyrównujemy.Na jabłka wykładamy warstwę śmietany ubitej

Smaczne Zdrowe
STROGANOW 287

pieczarek- 2 papryki czerwone- 2 średnie cebule- 2 łyżki mąki pszennej- 0.5l bulionu- 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów bez skórki we własnej zalewie- 1/3 szklanki śmietany kremówki- oliwa lub olej do smażenia- 1 łyżeczka ostrej papryki- 1 łyżeczka słodkiej papryki- sól- pieprz- majeranek- łyżeczka octu winnegoWykonanie:Wołowinę kroimy w plastry grubości 1 cm, a następnie w paski

Walijskie Pichcenie
BEZY ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 212

jest temperatura suszenia bezów. Bezy suszy się w temp.90-140st, ok 2-3h, przy uchylonych delikatnie drzwiczkach piekarnika.Składniki na bezy:3 schłodzone białka150 g drobnego cukruszczypta soliPrzybranie:śmietana kremówka 36%galaretka malinowa rozpuszczona w połowie przewidzianej na opakowaniu wodydowolne owoceWykonanie:Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier. Idealnie ubite białka z cukrem mamy wtedy, kiedy

Walijskie Pichcenie
CUSTARD CZYLI GALARETKI Z ANGIELSKIM SOSEM WANILIOWYM 217

niestety mamy tez lenia do jakiś większych działań kuchennych proponuje zaserwować sobie i domownikom prosty i stary jak świat deser: galaretkę :)  Możemy podać ją z owocami, ubitą śmietaną kremówką lub jej  chudszym zamiennikiem tzw "śnieżką" Ponieważ akurat nie miałam pod ręką żadnych owoców do wzbogacenia deseru, zrobiłam szybki i banalnie prosty angielski sos waniliowy czyli tzw. custard

Walijskie Pichcenie