ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:704/892)

Rolada z truskawkami 389

słoneczne dni zagościły u mnie w domu.Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml śmietanka kremówka cukier waniliowy 200 g truskawek Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do ubitego białka kolejno dodajemy (wciąż mieszając) żółtka i przesiane mąki. na końcu dodajemy proszek

cookpl
Ptysie 375

razu postanowiliśmy upiec je następnego dnia. Składniki: Jedna szklanka wody (250 ml) 125 g masła lub margaryny do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 400 ml śmietany kremówki  Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę z masłem lub margaryną. Gdy woda zagotuje się wsypujemy mąkę pszenną cały czas energicznie mieszając. Gotowe ciasto poznamy po jego szklistym wyglądzie

cookpl
Tarta czekoladowa z ricottą 167

Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia, następnie wyjmujemy tartę z tortownicy.Polewa: W kąpieli wodnej mieszamy kremówkę z cukrem i dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszamy aby uniknąć przypalenia czekolady. Ogrzewamy do momentu rozpuszczenia czekolady i pozostawiamy do ostygnięcia i wlewamy do formy z ciasta

Pudełko rozmaitości
Creme brulee 159

jest prostym do wykonania deserem o delikatnej strukturze kremu przykrytego skorupką ze skarmelizowanego cukru. Kto nie próbował koniecznie musi spróbować- polecam. /przepis ze stronki mojewypieki.com/ Składniki: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 laska wanilii 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków  3 łyżki cukru do skarmelizowania (można użyć cukru brązowego) Strąk wanilii kroimy wzdłuż na pół

Pudełko rozmaitości
Potrójnie czekoladowy deser 207

taka porcja na raz jest troszkę przy duża. Z drugiej strony, to kwestia gustu :) Składniki: 60g czekolady gorzkiej 60g czekolady mlecznej 60g czekolady białej 3 opakowania po 200ml śmietany kremówki 9 łyżeczek żelatyny wrzątek  Wykonanie: Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy w rondlu. Dodajemy łyżkę śmietany. W większym garnku zagotowujemy odrobinę wody. Ustawiamy nad nią rondel i rozpuszczamy

Czerwona Porzeczka
Babeczki "Michałki" ;) 1542

masło 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Krem: 300 g cukierków Michałki- u mnie białe 2 śmietany kremówki 36% ( u mnie z Piątnicy 2x 200g) Do dekoracji M&M's Wykonanie:  Krem lepiej przygotować dzień wcześniej, ponieważ powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc. Śmietanę

Czerwona Porzeczka
Kremówka/napoleonka z kremem budyniowo-śmietankowym 162

kremówka - z kremem waniliowo-budyniowym.  W Łodzi również są oba ciastka, ale nazywa się je już w odwrotny sposób.  Natomiast w Krakowie za kremówką uznaje się ciastko z kremem budyniowym, ponieważ napoleonka zawiera krem zrobiony na bazie białek. Ja pochodzę z Białegostoku i przyznam, że od dzieciństwa uwielbiałam napoleonki. Hmm... a z jakim kremem? Szczerze

Di gotuje
ciasto "kubuś" z delicjami i pianką 234

masę budyniową: 750 ml soku marchewkowego z brzoskwinią 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru kostka masła na piankę: 400 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 2 łyżki cukru pudru duża paczka ciastek typu delicje o smaku brzoskwiniowym na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru  1 opakowanie śmietan-fixu wiórki z czekolady  Upiec biszkopt(...)szklanki wody i przestudzić. Kremówkę (400 ml) ubić na sztywno z cukrem pudrem a następnie wlać galaretkę. Zmiksować krótko i wyłożyć na ciasto. Od razu w piankę powtykać ciastka. Pozostałą kremówkę również ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na piankę. Wierzch posypać czekoladowymi wiórkami. Wstawić do lodówki. Ciasto  najlepiej kroi się następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka ponczowe 146

Pyszne ciastka ponczowe podawane z sezonowymi owocami Ciastka ponczowe Składniki: Ciasto: - 250 g mąki - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 80 g cukru - sól - 80 g masła - 1 szklanka mleka - 2 jajka Syrop: - 1 szklanka wody - 100 g cukru - skórka z cytryny - 6 łyżek rumu Dekoracja: - 200 ml kremówki - 1 łyżka cukru pudru - sezonowe owoce np. truskawki Przygotowanie: Masło podgrzewamy(...)stopni. Po upieczeniu wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. Wodę z cukrem i skórką z cytryny gotujemy 5 minut, odstawiamy do ostygnięcia i dolewamy rum. Polewamy wystudzone ciastka syropem. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dekorujemy nią ciastka wraz z owocami. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Walentynkowy jabłkowo korzenny deserek 195

sobie warstwa kruchych ciastek zmiksowanych z masłem, potem gruba warstwa  masy karmelowej z puszki. Na karmel pół litra ubitej kremówki i to nie wszystko!!! Na śmietanę położono grubą warstwę ganage  (stopiona czekolada z dodatkiem kremówki). Po schłodzeniu i zdjęciu ringu torcik wygladał obłędnie. Już chciałam się zabrać za przygotowanie tego smakołyku (miałam wszystkie składniki), kiedy  odruchowo(...)korzenny deserek 500 ml rozparowanych jabłek 5 łyżek startyego piernika lub ciastek korzennych cynamon do smaku 250 ml kremówki 4 płatki czekoladowe Zetrzyj piernika lub pokrusz ciastka korzenne. Ubij kremówkę. Do pucharków nakładaj jabłka przesypując piernikiem i cynamonem. Na końcu  nałóż warstwę bitej śmietany, posyp korzennymi okruchami i wetknij płatki czakoladowe

Gotuj Sam!
Sernik z mascarpone i białą czekoladą 276

będzie. Sernik z mascarpone i białą czekoladą Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 80 g ciastek digestive 45 g mielonych migdałów 40 g masła masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 150 ml śmietany kremówki(...)jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii frużelina porzeczkowa: 150 g czerwonych porzeczek 3 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki (38%) Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z migdałami. Masło rozpuścić, przestudzić. Wymieszać z ciastkami. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na dnie ciasteczka, przyduszając dłonią lub spodem łyżki. Podpiec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gorąca czekolada z ciasteczkami Oreo 261

porcje: 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 3 płaskie łyżki ciemnego kakao bez cukru 5 zmielonych ciastek Oreo Dodatkowo: 200g śmietanki kremówki – ubitej na sztywno do ozdoby czekolady 3-5 ciastek Oreo   1. Mleko i śmietankę wlać do rondelka z grubym dnem. Dodać kakao i zagotować. 2. Zdjąć(...)czekoladę i mieszać, aż czekolada się roztopi. Dodać zmielone ciastka i wymieszać. 3. Czekoladę zamieszać i rozlać do trzech szklaneczek. Ubitą na sztywno Śmietanką kremówką ozdobić czekoladę w szklaneczkach. Na wierzchu poukładać połamane ciastka. Od razu podawać.   Smacznego

Mała Cukierenka
Sernik limonkowo-miętowy mojito 201

drobnego cukru 3 limonki (otarta skórka i sok) 1 łyżka mąki pszennej 25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych 30 ml rumu 200 ml śmietanki kremówki   1. Ciastka rozdrobnić w blenderze lub wałkiem (zobacz np. tutaj ) i wymieszać z roztopionym masłem a następnie wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 25 cm (w oryginalnym przepisie rozmiar tortownicy

UgotujmyTo.pl
Ciasto „Składanka jagodowa” 102

Oj, lubię takie ciasta jak to Jest smaczne, nieprzesłodzone, ładnie wygląda i dobrze się kroi. Najsmaczniejsze jest na drugi i kolejny dzień, kiedy masa budyniowa nabiera

Smaki Na Talerzu
Tarta biało-czerwona 256

Składniki: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 100 g masła krem: 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru

czarrna od kuchni