ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:712/892)

Mega baton bounty. 132

cukier waniliowy Wsypujemy wiórki do miski. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2-3 tabliczki czekolady ( w zależności ile chcemy jej mieć). Ja pomieszałam gorzką i mleczną. Do osobnego garnka wlewamy kremówkę, dodajemy cukier, masło i zapach. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się składników. Gorące wlewamy do wiórek i  mieszamy. Blaszki ( u mnie jednorazowe 500 ml) wykładamy folią spożywczą i wykładamy mieszaninę

Malinowe Pocałunki
Kokosowa panna cotta z musem ananasowym na kakaowym biszkopcie 151

Uwierzcie mi na słowo, że jest boskie. Robiłam to z tego co akurat miałam w domu ;)  i liczę, że niczego nie pominęłam. Składniki na masę: 400 ml śmietany kremówki 30% 600 ml mleczka kokosowego  pół laski wanilii lub cukier waniliowy   5 łyżeczek żelatyny Mus ananasowy:  1 galaretka ananasowa  1 łyżka żelatyny  puszka ananasów

Malinowe Pocałunki
Gruszkowa zupa z makaronem 141

bardzo smakuje. I czasami pojawia się na stole dla odmiany lub po prostu z braku czasu. Polecam spróbować. Składniki: 500 g pokrojonych gruszek 1l wody 200ml śmietany kremówki kilka goździków odrobina cynamonu  cukier cukier waniliowy kardamon ulubiony makaron Wykonanie:Pokrojone gruszki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z ulubionymi dodatkami np kardamon, goździki.Doprawiamy do smaku cukrem, cukrem waniliowym

Malinowe Pocałunki
Drożdżowe racuszki z sosem czekoladowym i owocami 136

łyżeczki cukru 50 g masła 2 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 35 g drożdży olej do smażenia ulubione owoce Sos czekoladowy Tabliczka ulubionej czekolady 50 ml mleka, lub śmietanki kremówki  Rozkruszamy drożdże do kubeczka i zalewamy ok 1/4 szkl ciepłego, ale nie gorącego mleka. Wsypujemy łyżeczkę cukru. Odstawiamy na kilkanaście min. tak, aby drożdże zaczęły nam rosnąć

Malinowe Pocałunki
Rewelacyjny tort brzoskwiniowy z bitą smietaną i mascarpone. 435

mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru Biszkopt ciemny: 5 dużych jajek 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szk kakao 1/2 szkl cukru Masa: ok 1200 ml śmietany kremówki 30 % 500 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru małe opakowanie cukru waniliowego Mus brzoskwiniowy: 2 puszki brzoskwiń 2 łyżki żelatyny Wykonanie:Biszkopt jasny.Białka ubijamy

Malinowe Pocałunki
Tarta bez pieczenia z bitą śmietaną, mascarpone, świeżymi figami i karmelowym sosem z wina czerwonego. 196

kremowego środka,  maślanego spodu, gorzkiej czekolady, świeżych fig i pysznego sosu winnego. Smak nie do opisania, do spróbowania. Składniki: 250 g herbatników 200 g masła 400 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru łyżka cukru waniliowego lub odrobina wanilii mielonej tabliczka gorzkiej czekolady świeże figi 250 ml wina czerwonego Celebro  miód

Malinowe Pocałunki
Szparagi w dojrzewającym boczku, podane na sosie beurre blanc z jajkami po benedyktyńsku. 170

jajek 75 ml octu z białego wina 75 ml wytrawnego białego wina pokrojona szalotka, lub mała cebula ząbek czosnku kawałek rozmarynu sól i pieprz 100 ml śmietany kremówki 30-36% (musi być rzadka, mi gęsta 36 się zważyła) ok 100g masła w kawałkach   No więc zaczynamy. Wino łączymy z octem. Dokładamy pokrojoną w kawałki cebulę, czosnek i małą

Malinowe Pocałunki
Domowa Ricoota 157

litr mleka nie UHT. Ja użyłam mleka z Piątnicy 3,2 % świeżego.  małe opakowanie 200 ml śmietany 36 % sok wyciśnięty z 1 cytryny W garnku mieszamy mleko z kremówką. Wstawiamy na gaz i czekamy, aż uzyska temperaturę ok 80-90 stopni. Jeżeli nie posiadamy termometru  wystarczy obserwować naszą miksturę i odstawić garnek w momencie pojawienia się maleńkich bąbelków

Malinowe Pocałunki
Świetny tort owca - idealny na urodziny dziecka. 459

mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru Biszkopt ciemny: 5 dużych jajek 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szk kakao 1/2 szkl cukru Masa: ok 1200 ml śmietany kremówki 30 % 500 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru małe opakowanie cukru waniliowego  owoce: borówka amerykańska, truskawki maliny  Nasączenie: ok 1 l przegotowanej ostudzonej wody

Malinowe Pocałunki
Wiosenny fiołkowy tort. 166

Lekki jak obłoczek, przywołujący wiosnę.  Idealny na świąteczny stół. Polecam gorąco. Składniki: 5 jaj Farmio 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru 1l śmietany kremówki 30-36% 2 białe czekolady likier fiołkowy sok z cytryny ok 700 ml zimnej przegotowanej wody cukier  barwnik spożywczy świeże fiołki Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy

Malinowe Pocałunki
Fiołkowe babeczki. 151

oczyszczonej 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka mleka 1/3 szklanki + 2 łyżeczki oleju 1 jajko Farmio 3/4 szklanki posiekanej czekolady  1/2 szkl plus dekoracja fiołków 1/2 l śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie barwnik spożywczy fioletowy. 1 łyżeczka żelatyny spożywczej. Wykonanie: W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie suche, przesiane składniki. W drugiej umieszczamy jajko, mleko

Malinowe Pocałunki
Czekoladki bazyliowe. 132

Smak bazylii nie jest dominujący, czekolada dopełnia go w każdym calu. Tego trzeba spróbować!  Bo zachwalać czekolady chyba nie trzeba ;). Składniki: 225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki świeża bazylia (kilka listków, w zależności od upodobań) biała czekolada Wykonanie.:Do pojemniczka wkładamy posiekaną bazylię i wlewamy śmietankę. Mocno podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Wyjmujemy bazylię i zalewamy nią

Malinowe Pocałunki
Miętowe czekoladki i frufle. 143

czekoladowe, kolorowe usta.  Są delikatne, kremowe, po prostu przepyszne i swojej roboty. Do tego kawa i można się rozmarzyć. Składniki: 200 g czekolady deserowej 160 ml śmietany kremówki 30% świeża mięta garść płatki czekoladowe do dekoracji czekolada w ulubionym smaku (do czekoladek)  Wykonanie:200g czekolady siekamy, śmietanę podgrzewamy z delikatnie posiekanymi liskami mięty i tuż przed jej zagotowaniem

Malinowe Pocałunki
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 164

znikała mi w rękach córki.  Składniki: Biszkopt: 5 jaj  3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 0,5 l śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 ciemne czekolady wiśnie z likieru/nalewki wiśniówka/likier wiśniowy/nalewka ok 300 ml wody 125 g masła (w temp. pokojowej) 400 - 450 g cukru pudru 1 łyżka gorącej

Malinowe Pocałunki
Tarta jabłkowa na zimno z olejem rzepakowym. 264

waniliowy  3-4 duże jabłka ( jabłka grójeckie ChOG) 2 galaretki cytrynowe  ulubiona przyprawa do jabłek (np: cynamon, kardamon, anyż, gotowe przyprawy w młynkach...)  200 ml śmietany kremówki  2 łyżeczki cukru  płatki migdałów Wykonanie:Składniki na ciasto (mąkę, cukier, olej, wodę, cukier waniliowy) szybko zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć gotowe w folię i schłodzić w lodówce

Malinowe Pocałunki