ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:719/892)

Czekoladowe Mini Serniczki Oreo 143

ciasteczkowym Oreo spodzie i pokruszonymi ciasteczkami na wierzchu. Bardzo Wam polecam. A szczególnie tym, którzy jeszcze nigdy mini serniczków nie robili.     Składniki na około 15 serniczków:   200 ml śmietany kremówki 36% 200 g ciemnej czekolady (min. 50% kakao) 5 łyżek mleka 3 jajka 100 g cukru 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao około

Made By Mom And Son
Muffinki z masą krówkową 188

składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia, płaska łyżeczka cynamonu 4 łyżki cukru Składniki na masę krówkową : 200 g śmietany kremówki 4 łyżki masła 20 dag cukru trzcinowego  Te składniki połączyć w rondelku i podgrzewać, aż uzyskamy gęstą, jednolitą masę - przestudzić Przygotowanie muffinek : Składniki sypkie połączyć Dodać do nich jajko

Proste Potrawy
Makowiec - świąteczny przekładaniec 228

Skladniki :na masę makową 80 ml mleka 20 dag cukru 10 dag masła 40 dag maku 1 łyzeczka cynamonu 1 jajko 2 łyzeczki śmietany kremówki 5 łyzek brandy, ja miałam zwykłą wódkę kilka kropel zapachu pomarańczowego, garść kandyzowanej skórki pomarańczowej 10 dag rodzynek -wcześniej namoczonych składniki na ciasto: 13 dag tłustego , białego sera 5 łyżek oleju 25 dag mąki

Proste Potrawy
Karpatka 194

wrabiania jajek na pewnym etapie ciasto przypomina "kluchy")wykładamy  do formy z papierem do pieczenia- rozsmarowujemy cienko Ta ilość starcza na upieczenia jednego placka. Składniki : 250 g śmietany kremówki (ewentualnie 30 %) 250  g serka marcaspone cukier puder do smaku - (około 3 łyżek) pół tabliczki czekolady Przygotowanie kremu: Do serka dodajemy śmietanę i razem ucieramy razem 1/2 objętości kremu

Proste Potrawy
Kopiec kreta 170

szklanki mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2  łyżki  kakao   ½ szklanki wody Składniki na krem:   ½ l śmietany kremówki   2 śmietan fix 3 łyżki cukru pudru    1 tabliczka czekolady gorzkiej- u mnie pół  3 banany    sok z 1 cytryny

Proste Potrawy
Pavlova z malinami 151

pół godziny.  Składniki: 6 jajek150 g cukru pudru 150 g cukru drobnego do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Śmietana: 300 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietanę ubić, a pod koniec ubijania dodać cukier. Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy cukry, łyżkę po łyżce na przemian, do całkowitego roztarcia cukru

Delicious Titbits
Piersi z kurczaka w aromatycznym sosie 185

drobiu Sos: 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z jabłek 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka skórki otartej z cytryny 3 łyżki płynnego miodu płaska łyżeczka mielonego imbiru szklanka śmietany kremówki Wykonanie:Opłukane, osuszone piersi z kurczaka nacieramy dość obficie przyprawą do drobiu z mieszaną z dużą szczyptą soli i pieprzu  i odkładamy na 10 minut w chłodne miejsce.Przygotowujemy

Gorący kąsek
Biszkopt przekładany 148

połączenie. Jednak w zależności od doboru składników może smakować bardzo różnie. Proponuję biszkopt przełożony kremem budyniowym i galaretką agrestową z pomarańczami, posypany cukrem pudrem. Banalnie proste, a efekt - pyszna kremówka. Biszkopt:8 dużych jajek9 łyżek cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia9 łyżek mąki krupczatki2 łyżki octu2 łyżki olejuJajka z cukrem zmiksować na bardzo puszystą masę, dodać ocet i olej i jeszcze

Praktyczna pl
Piegusek biszkoptowy z kremem 224

Piegusek biszkoptowy z kremem to prosta, leniwa kremówka zamiast karpatki. Biszkopt z odrobiną suchego maku i krem karpatkowy. Bardzo prosto i szybko. 6 jajek7 łyżek cukru6 łyżek mąki krupczatki1 łyżka suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka wody1 łyżka olejuJajka z cukrem zmiksować na bardzo puszysty krem. Pod koniec miksowania dodać olej i wodę. Delikatnie połączyć z mąką zmieszaną

Praktyczna pl
Serniczki na Zimno 141

biegnę do pracy a później kilkugodzinna męcząca przyjemność tj siłownia ;) Składniki:4 duże jabłka250 gram sera na serniki 200 gram śmietany 18% lub śmietana kremówka 2 opakowania ŚmietanFixu pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny owoce do dekoracji  Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody  Ser miksujemy z cukrem pudrem przez 5 minut

NaKońcuJęzyka
Pychota Inaczej 8179

malin (mogą mrożone)   2 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiać do lekkiego przestudzenia. Następnie wsypujemy maliny, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce zgęstnienia.   Krem:   500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru   Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera i ubijamy końcówką do ubijania białek na puszysty krem. Należy uważać, gdyż zbyt

Made By Mom And Son
Najlepsze na świecie gofry! 347

mleka 1,5% tł.  2 łyżki gazowanej wody mineralnej 1 szczypta soli 5 łyżek oleju  2 łyżeczki aromatu waniliowego lub esencji waniliowej  świeże maliny szklanka śmietany kremówki i cukier do smaku kokos do posypania Przygotowanie:  Do dużej miski dodajemy jajka, mleko, mąkę, gazowaną wodę mineralną, sól, olej, aromat waniliowy, miksujemy mikserem wszystkie składniki

Moja smaczna kuchnia
Antonówka i węgierka w solonym karmelu 228

słodko-słony. A do tego nasze polskie najlepsze owoce: jabłuszko i śliwka - delektujcie się!  Będzie szybko, tanio i słodko!  Solony karmel:  - 200g cukru kryształu - 130ml śmietany kremówki 30% tłuszczu do ubijania - 100g masła prawdziwego 82% tłuszczu - łyżeczka soli z Wieliczki Dodatkowo: - 1 jabłko odmiany antonówka - 1 śliwka węgierka  - maliny, świeża mięta 1. Do garnuszka wsypujemy cukier

Sajkofanka smaku
Muffinki "Leśny mech" 976

babeczek. Polecam! :) Składniki: Ciasto: 225g mrożonego szpinaku  125g cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady  Dodatkowo: coś do dekoracji wierzchu, może to być posypka cukrowa, ziarenka granatu itd. Szpinak rozmrażamy, odciskamy

Czerwona Porzeczka
Tarta z figami i kremem migdałowym 129

mąki pszennej (półtora szklanki) 50 g mielonych migdałów (pół szklanki)* 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Migdałowy krem budyniowy: 4 duże lub 5 mniejszych fig 300 ml śmietany kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko 3 łyżki + 1 łyżeczka cukru pudru 50 g mielonych migdałów (pół szklanki) 1 łyżka amaretto (można zastąpić kroplą olejku migdałowego) Ze wszystkich podanych składników zagniatamy gładkie

Poezja smaku