ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:726/892)

Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 193

pozostawić bezę do całkowitego ostygnięcia pieca. Teraz krem cytrynowy - najlepszy :) 150 g curdu cytrynowego z nutką pomarańczy → przepis znajdziecie klikając tutaj :) 150 g serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, dodatkowe 3 łyżki curdu, Serek mascarpone wymieszać z curdem. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać curd z mascarpone i delikatnie wymieszać łyżką. Na pierwszy blat wykładamy krem, a na krem

Delicious Titbits
Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami 256

Post Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Sos z kurek ( kurkowy ) 11608

Post Sos z kurek ( kurkowy ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Schab z kurkami (w sosie kurkowym) 214

Post Schab z kurkami (w sosie kurkowym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 222

Post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Indyk w sosie kurkowym 277

Post Indyk w sosie kurkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek 409

Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec 1091

Post Śmietanowiec z kolorową galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kopiec kreta w innej odsłonie 355

pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy  Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie:Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas  jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej

cookpl
Rolada z truskawkami 387

słoneczne dni zagościły u mnie w domu.Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml śmietanka kremówka cukier waniliowy 200 g truskawek Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do ubitego białka kolejno dodajemy (wciąż mieszając) żółtka i przesiane mąki. na końcu dodajemy proszek

cookpl
Ptysie 368

razu postanowiliśmy upiec je następnego dnia. Składniki: Jedna szklanka wody (250 ml) 125 g masła lub margaryny do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 400 ml śmietany kremówki  Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę z masłem lub margaryną. Gdy woda zagotuje się wsypujemy mąkę pszenną cały czas energicznie mieszając. Gotowe ciasto poznamy po jego szklistym wyglądzie

cookpl
Tarta czekoladowa z ricottą 162

Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia, następnie wyjmujemy tartę z tortownicy.Polewa: W kąpieli wodnej mieszamy kremówkę z cukrem i dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszamy aby uniknąć przypalenia czekolady. Ogrzewamy do momentu rozpuszczenia czekolady i pozostawiamy do ostygnięcia i wlewamy do formy z ciasta

Pudełko rozmaitości
Creme brulee 151

jest prostym do wykonania deserem o delikatnej strukturze kremu przykrytego skorupką ze skarmelizowanego cukru. Kto nie próbował koniecznie musi spróbować- polecam. /przepis ze stronki mojewypieki.com/ Składniki: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 laska wanilii 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków  3 łyżki cukru do skarmelizowania (można użyć cukru brązowego) Strąk wanilii kroimy wzdłuż na pół

Pudełko rozmaitości
Potrójnie czekoladowy deser 203

taka porcja na raz jest troszkę przy duża. Z drugiej strony, to kwestia gustu :) Składniki: 60g czekolady gorzkiej 60g czekolady mlecznej 60g czekolady białej 3 opakowania po 200ml śmietany kremówki 9 łyżeczek żelatyny wrzątek  Wykonanie: Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy w rondlu. Dodajemy łyżkę śmietany. W większym garnku zagotowujemy odrobinę wody. Ustawiamy nad nią rondel i rozpuszczamy

Czerwona Porzeczka
Babeczki "Michałki" ;) 1537

masło 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Krem: 300 g cukierków Michałki- u mnie białe 2 śmietany kremówki 36% ( u mnie z Piątnicy 2x 200g) Do dekoracji M&M's Wykonanie:  Krem lepiej przygotować dzień wcześniej, ponieważ powinien chłodzić się w lodówce przez całą noc. Śmietanę

Czerwona Porzeczka