proszek. Masło rozpuszczamy na piecu i wlewamy je do pokruszonych herbatników. Mieszamy składniki i przekładamy je do formy. Dokładnie przyciskamy aby masa herbatnikowa stworzyła jednolity spód. W osobnym naczyniu kremówkę ubijamy z cukrem i delikatnie dodajemy na zmianę twaróg i jogurt naturalny. Gdy wszystkie składniki będą wymieszane w osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody i delikatnie dodawać
ciastkarnia na kruchym spodzietabliczka gorzkiej czekolady 225 g masła 3 jajka 250 g cukru pudru szczypta soli masa: tabliczka białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny serek philadelphia 1,5 szklanki śmietany kremówki 30% poleca: półtabliczki czekolady deserowej 50 g masła Wykonanie: Ciasto: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej razem z masłem i cukrem aż powstanie jednolita masa. Białka ubijamy mikserem
ciastkarnia na kruchym spodziecotte i dzięki temu uzyskałam migdałowy jedwabisty deser. ( jest on dużo rzadszy od mojego ukochanego włoskiego deseru ale równie smaczny) Składniki na cztery porcje łyżeczka żelatyny 250 ml śmietany kremówki 80 g cukru pudru 250 ml mleka aromat migdałowy garść płatków migdałowych pół tabliczki czekolady deserowej Wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu
ciastkarnia na kruchym spodziemówić o jakimkolwiek funkcjonowaniu, jedynie kierunek prysznic, lodówka, klimatyzacja. O by w tym roku lato było mniej zwariowane. Składniki na dwa pucharki: 250 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru łyżeczka żelatyny Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy kilka do dekoracji. Miksujemy je blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy
ciastkarnia na kruchym spodzieSkładniki (dla dwóch osób): ok. 200g makaronu tagliatelle 100g kurek 100g śmietany kremówki (1 opakowanie) 1 cebula 1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego) garść świeżej posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz 1. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy kurki i smażymy, aż puszczą soki. 2.Dodajemy kurczaka, sól i świeżo mielony pieprz
My Culinary Artminuty). 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (bez termoobiegu). Papilotki wkładamy do formy muffinkowej i napełniamy je do 2/3 wysokości. Pieczemy 20-25 minut. Możemy ozdobić bitą śmietaną (śmietanka kremówka, śmietan-fix, cukier wanilinowy - wszystko razem ubijamy na sztywną pianę). Gotowe ! :) Wskazówka: Żeby uzyskać kakaowe babeczki, wystarczy dodać 2 łyżki kakao pod koniec miksowania
My Culinary Artbiałej fasoli 2 łyżki soku z cytryny 5-6 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 4-8 łyżek kwasu z buraków 4 łyżki przecieru pomidorowego (ja nie dodałam) śmietanka kremówka sól, pieprz cukier (1-2 łyżeczki) + do podania (opcjonalnie): jajko na twardo 1. Fasolę moczymy przez noc, następnie gotujemy do miękkości i odsączamy. Mięso i grzyby zalewamy zimną wodą, dodajemy
My Culinary Art120g drobnego cukru 2 łyżki kakao szczypta soli 100g zimnego masła 1 zimne jajko Masa: 200g białej czekolady 10g żelatyny odrobina zimnej wody 250ml słodzonego mleka skondensowanego 125ml śmietany kremówki kilka kostek mlecznej i gorzkiej czekoladyCZAS PRZYGOTOWANIA: 240 MIN(w tym czas tężenia masy w lodówce)POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Na początek przygotujemy spód. Wszystkie suche składniki dokładnie ze sobą
My Culinary Artniewielkim ogniu cały czas mieszając, żeby odparował nadmiar wody. Gdy zacznie gęstnieć, szybko wkładamy garnek do zimnej wody i mieszamy aż do ostygnięcia. Dodajemy matchę i dokładnie mieszamy. 3. Kremówkę ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z matchową masą. Przelewamy do naczynia do mrożenia i wstawiamy do zamrażarki na ok. 4 godziny. Lody należy raz na pół godziny wyjąć i dokładnie
Tajskie smakiprzygotowaniu i niezwykle smaczne. Świetnym dodatkiem do niego będą młode ziemniaki lub biały ryż. Składniki: 4 piersi z kurczaka Około 100gram wędzonego boczku Pęczek białych szparagów 250ml śmietany kremówki 100ml gorącej wody Olej do smażenia Sól, pieprz Piersi z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Na wypukłej stronie wykonujemy kilka równoległych podłużnych nacięć. Doprawiamy piersi solą, pieprzem i słodką papryką. Boczek
Kolizje Smakówkażdy będzie w innym kolorze) 8 jajek 2-3 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka cukru z wanilią barwniki Krem: 800 g śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1/3 szklanka wrzątku 1 szklanka herbaty* Robienie tortu zaczynamy od przygotowania biszkoptów. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo
Kolizje SmakówPieczemy 17 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Teraz zabieramy się za krem. Rozpuszczamy żelatynę w ciepłej przygotowanej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie śmietanę kremówkę ubijam wraz z cukrem pudrem ( dodawanym stopniowo) i cukrem waniliowym na sztywno. Następnie dodaję kakao, mieszam. Na sam koniec dodaję ostudzoną żelatyną. Powoli mieszam wszystkie składniki. Upieczony i przestudzony
Kolizje Smakówbardzo smaczne! Ja robiłam babeczki od rana, a zanim przyszli gości połowa zdążyła zniknąć w tajemniczych okolicznościach. Szczerze polecam zwłaszcza na przyjęcia z udziałem mluchów :) Składniki: 1 szklanka śmietany kremówki 150g czekolady ( 1,5 tabliczki) 100g masła (1/2 kostki) 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 banany 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru
Kolizje Smakówmalutkich ptysi. Składniki: Ptysie: Pół kostki masła 1 i ¾ szklanki mąki pszennej 6 jajek Łyżka proszku do pieczenia Cukier puder do oprószenia Krem ananasowo-śmietanowy 2 szklanki śmietanki kremówki Ananasy pokrojone w kostkę Łyżeczka zagęstnika do śmietany 2 łyżeczki cukru pudru W małym rondelku zagotowujemy szklankę wody. Dodajemy do niej odmierzone masło. Następnie sypiemy na wrzątek mąkę, najlepiej przesianą przez
Kolizje Smakówzajadać. Wychodzi niemalże zawsze, a smak.. hmm mniam! Czas przygotowania: 10 minut + 65 minut pieczenia Ilość porcji: Cała foremka Składniki: Szklanka mąki ziemniaczanej Szklanka mąki pszennej Szklanka śmietanki kremówki Szklanka cukru pudru 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka Kilka kropki esencji waniliowej Tłuszcz i bułka tarta do posypania formy Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady oraz garść
Kolizje Smaków