ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:721/892)

Antonówka i węgierka w solonym karmelu 219

słodko-słony. A do tego nasze polskie najlepsze owoce: jabłuszko i śliwka - delektujcie się!  Będzie szybko, tanio i słodko!  Solony karmel:  - 200g cukru kryształu - 130ml śmietany kremówki 30% tłuszczu do ubijania - 100g masła prawdziwego 82% tłuszczu - łyżeczka soli z Wieliczki Dodatkowo: - 1 jabłko odmiany antonówka - 1 śliwka węgierka  - maliny, świeża mięta 1. Do garnuszka wsypujemy cukier

Sajkofanka smaku
Muffinki "Leśny mech" 967

babeczek. Polecam! :) Składniki: Ciasto: 225g mrożonego szpinaku  125g cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady  Dodatkowo: coś do dekoracji wierzchu, może to być posypka cukrowa, ziarenka granatu itd. Szpinak rozmrażamy, odciskamy

Czerwona Porzeczka
Tarta z figami i kremem migdałowym 119

mąki pszennej (półtora szklanki) 50 g mielonych migdałów (pół szklanki)* 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Migdałowy krem budyniowy: 4 duże lub 5 mniejszych fig 300 ml śmietany kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko 3 łyżki + 1 łyżeczka cukru pudru 50 g mielonych migdałów (pół szklanki) 1 łyżka amaretto (można zastąpić kroplą olejku migdałowego) Ze wszystkich podanych składników zagniatamy gładkie

Poezja smaku
SERNIK NA ZIMNO ŚLIWKOWO KOKOSOWY 186

śliwek węgierek, złagodzona bitą śmietaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Masa śliwkowa 20 sztuk śliwek 250 g sera białego 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa 250 ml śmietany kremówki  3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia sposób przyrządzenia Biszkopt Oddzielić

RAROSSA
Panna Cotta 107

Znany, klasyczny włoski deser na bazie śmietanki, który podaje się z owocowym musem - najczęściej truskawkowym. Nie wymaga pieczenia i jest szybki w przygotowaniu :) Składniki: 300 ml śmietany kremówki 30 % 200 ml mleka 3,2 % 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 70 g cukru łyżka żelatyny sos: szklanka truskawek świeżych lub mrożonych

wyzwania kuchenne
Mini Pavlova 305

borówką amerykańską. Składniki na 4-5 porcji: 4 białka szczypta soli szklanka drobnego cukru łyżeczka skrobi ziemniaczanej łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny 250 ml śmietany kremówki łyżka cukru pudru owoce Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodawać po łyżce cukier. Ubijać tak długo

wyzwania kuchenne
BABKA NA OLEJU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 303

patyczkiem. Po ok.20 minutach babki naciąć przez środek, wtedy równo wyrastają. Lekko przestudzić i wyjąć z form.Można posypać mielonym ksylitolem lub polukrować (jeszcze letnie) pudrem trzcinowym z kremówką i kilkoma kroplami olejku migdałowego ( lub innego). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Drożdżowe z czekoladą i owocami 156

owocom soczyste;) Ja użyłam czereśni i resztki truskawek, jakie jeszcze znalazłam w ogródku, ale możecie użyć dowolnych owoców, a nawet dać ich troszkę więcej- około 800g. Podałam z ubitą kremówką... InspiracjaCiasto:750g mąki pszennej, 100g masła lub margaryny, 2 łyżki kakao,szczypta soli, 2 jajka, 130g cukru, 100g mlecznej czekolady, 100g gorzkiej czekolady, 310ml mleka, 40g świeżych drożdży,300g świeżych

Z miłości do słodkości
Trifle z truskawkami po włosku 216

pucharków ułożyć po łyżce truskawek. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz nasiona z 1/2 laski wanilii. Na owoce ułożyć po 2 łyżki ubitej kremówki. Nałożyć po kawałku ciasta, skropić likierem, nałożyć kolejną porcję truskawek, przykryć warstwą śmietanki. Ułożyć kolejny kawałek ciasta, skropić likierem, przykryć pozostałymi owocami i resztą śmietanki. Posypać startą czekoladą

Z miłości do słodkości
Dyniowe muffiny z kremem Toblerone 203

cukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią pół łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki oliwy Krem: pół szklanki kremówki opakowanie mascarpone (250g) opakowanie Toblerone      Rozkręcanie bałaganu zaczynamy od przygotowania dyni - ja tym razem użyłam całej dyni Hokkaido, bo jest mała, urocza i tylko taka była akurat

sama złodycz
Ciasto makowe z żurawiną i kremem z białej czekolady 125

kremu zaczynamy od rozpuszczenia białej czekolady w kąpieli wodnej, bo będziemy musieli i tak poczekać aż wystygnie, zanim połączymy ją ze śmietanką. Przed ubijaniem pamiętajcie, żeby włożyć kartonik z kremówką do lodówki, eliminujemy wtedy ryzyko zważenia się. Zimną śmietankę ubijamy więc na wolnych obrotach, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy jeszcze chwilę.      Wystudzone ciasto przecinamy na pół, górą

sama złodycz
Ciasto Marchewkowo – Jabłkowe z Kremem 132

już gotowe. Pod koniec pieczenia ciasto możemy przykryć folią. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Ostygnięte ciasto przekrawamy na pół.     Krem:   400 g serka kremowego (typu Philadelphia) 250 g śmietany kremówki 36% 100 g cukru pudru   Serek, śmietanę i cukier puder umieszczamy w misie miksera i ubijamy do uzyskania pustego gęstego kremu. Nie ubijamy zbyt długo, gdyż krem mógłby nam się

Made By Mom And Son
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 196

dekoracji.Truskawki kroimy w ćwiartki,kiwi - w plasterki.Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno.Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki.Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje
Pomarańcze nadziewane musem 151

Pyszny deser dla miłośników pomarańczy i słodkości :) SKŁADNIKI4 pomarańcze1 łyżka soku z cytryny1/2 łyżeczki aromatu waniliowego1/2 szklanki cukru (lub mniej jeśli pomarańcze są słodkie)2 białka2

Moje Kuchenne Rewelacje
Tiramisu z truskawkami 161

   Pyszny deser z truskawkami - moja wariacja na temat tiramisu :)                

Moje Kuchenne Rewelacje