ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:721/1509)

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 86

Idealny, kremowy sernik na czekoladowym spodzie ze słodkimi brzoskwiniami oraz kakaową kruszonką. Oryginalny przepis można znaleźć na stronie Kwestia Smaku, tutaj zostawiam link:  Tarta sernikowa . Oczywiście ja nieco pozmieniałam przepis. Przede wszystkim użyłam mąkę pełnoziarnistą, a zamiast cukru dałam ksylitol. Trochę inaczej wykonałam również masę serową. Serniczek wyszedł naprawdę przepyszny. Sprawdza się idealnie na święta, imprezy czy po prostu(...)weekendowy deser. Składniki: Ciasto: 180 g mąki pszenne pełnoziarnistej 4 łyżki kakao 70 g ksylitolu 120 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego 100 g serka waniliowego 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1 jajko 4 sztuki świeżych brzoskwiń lub 1 duża puszka Wykonanie: Ciasto i kruszonka : Mąkę wsypać

Healthy food explorer
Marysieńka 147

Marysieńka To bardzo znane i lubiane ciasto pochodzi ze słynnych przepisów siostry Anastazji. Kakaowy biszkopt przełożony orzechową bezą oraz pysznym kremem budyniowym i zwieńczony polewą czekoladową. Niebo w ustach!       Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru – drobnego do wypieków 1/3 szklanki kakao 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Beza orzechowa: 5 białek(...)żółtek 500ml mleka 200g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 250g miękkiego masła Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady ok 50 ml mleka Dodatkowo: 1/3 szklanki zaparzonej kawy lub herbaty lub likieru kawowego – do nasączenia blatów ciasta         *** Biszkopt: białka jaj oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno*** *** Gdy piana będzie gęsta

Blog z Apetytem
"Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową (Seromak) 405

jajka 50 g zmielonych orzechów włoskich łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa Czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki kremówki 30% ok. 50 g orzechów włoskich (do posypania wierzchu)   "Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową - Sposób przygotowania: Warstwa Makowa: Mak sparzamy, a następnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem

Słodka Strona
Kudłacz jabłkowy w czekoladzie 52

olejem. Razem wszystko dobrze zmiksować. Jabłka umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem i wyłożyć na nią ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 minut w temp 180stC. Po upieczeniu wystudzić, polać polewą czekoladową i posypać kokosem

Camilla w kuchni
Zielony torcik z truskawkami 143

pieczenia  * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi * wiórki czekoladowe  Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną

Magiczne Życie Marty
Polewa czekoladowa 1221

Domowa polewa czekoladowa z przepisu mojej babci. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju deserów i ciast. Ma dość miękką konsystencję po zgęstnieniu, dzięki czemu łatwo się ją kroi i nie pęka. Składniki Mleko 3 łyżki Cukier puder 2 czubate łyżki Kakao gorzkie 3 łyżki Masło 100g Wykonanie: Do garnka wlać mleko, podgrzać, dodać cukier i […] The post Polewa czekoladowa

Kulinarne Przeboje
Murzynek 426

Słodki weekend czas zacząć... Dla wszystkich, którzy lubią dobre, pachnące ciasto i kubek gorącej herbaty w piątkowy wieczór polecam bardzo prosty w wykonaniu i idealny na babski wieczór - Murzynek ;)   Murzynek   Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki wody 2 szklanki mąki 5 jajek 1 łyżka proszku do pieczenia  Wykonanie: W rondelku rozpuść(...)następnie przełóż do czekoladowej masy i łyżką drewnianą delikatnie wymieszaj całość na gładką masę.  Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej całą czekoladową masę.  Piecz w 180 stopniach 30 minut. Sprawdź wykałaczką czy ciasto jest gotowe.  Przypominam, że ona musi być sucha po wyjęciu :)   I gotowe :) Po upieczeniu trzeba go dobrze schować, bo buszujący w poszukiwaniu

Lawendowe Niebo
Ciasto z dyni 92

wychodzi . Czekoladę i żurawinę można pominąć, ale polecam je dodać . Ciasto z dyni 260 g puree z dyni ((1 szklanka)) 300 g mąki owsianej lub pszennej ((2 szklanki)) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g masła 70 g erytrytolu lub innego słodzidła ((1/3 szklanki)) 40 g płatków czekoladowych lub startej czekolady 30 g żurawiny suszonej 2 łyżeczki cynamonu(...)różnych przepisów. Standardowa szklanka o pojemności 250 ml mieści 260 g puree z dyni. Ciasto Masło rozpuść w rondelku. Mąkę, puree z dyni, proszek do pieczenia, jajko, erytrytol oraz masło wymieszaj razem w misce do uzyskania gęstej masy. Następnie do masy dodaj połowę płatków czekoladowych, żurawinę oraz cynamon. Ponownie wszystko wymieszaj. Gotową masę przełóż do keksówki (ja użyłam o wymiarach

Przepisy na widelcu
Naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami 95

Rewelacyjne naleśniki żytnie z mascarpone, masłem orzechowym i bananami , polane sosem czekoladowym i posypane orzeszkami ziemnymi. Proste składniki tworzą niepowtarzalny smak, do którego z pewnością będziecie wracać. Nie tylko dzieci będą zadowolone z takiego śniadania Bardzo polecam! Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1 szklanka mąki żytniej (niepełna) 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki wody 1 łyżka cukru 2 łyżki roztopionego masła(...)posiekanych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Naleśniki: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 20 minut aby ciasto odpoczęło. Jeśli chcemy grubsze naleśniki, dodajemy trochę mąki więcej. Patelnie teflonową rozgrzewamy (można ją delikatnie natłuścić) i wlewamy porcję ciasta podnosząc i kręcąc patelnią tak, aby ciasto pokryło cienką warstwą dno. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu. Nadzienie: Do miseczki przekładamy serek

Oryginalny smak
TORT Z MUSEM CZEKOLADOWO KAWOWYM 112

Tort z musem czekoladowo kawowym i musem z białej czekolady zrobiłam z okazji urodzi mamy mojego męża. Do każdego musu dodałam żelkę wiśniową, dzięki czemu tort uzyskał dodatkowe centymetry! Polecam żelki w torcie jeśli chcecie trochę podwyższyć tort przy dwóch przełożeniach :). Jeśli nie lubicie kawy, to pomińcie ją w musie, dzięki temu otrzymacie pyszny mus czekoladowy. Torcik zachwycił gości(...)robimy żelki. 2 dzień: Robimy musy czekoladowe i składamy tort (przekładamy biszkopt kremem). 3 dzień: Tynkujemy tort kremem maślanym i nakładamy drip. 4 dzień: Tort z musem czekoladowo kawowym podajemy gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę

Słodki Pomysł
Czarne oponki z węglem aktywnym kokosowym 140

Zainspirowana modnym ostatnio węglem aktywnym kokosowym zrobiłam ciasto drożdżowe z dodatkiem tego składnika. I oto przepis na czarne oponki z sosem czekoladowym z malinami. mąka pszenna jasna 500 g mleko  100 ml żółtka 5 szt. masło 25 g węgiel aktywny kokosowy - 4 łyżeczki drożdże suche 1 opakowanie ksylitol lub cukier trzcinowy jasny  1/2 szklanki spirytus(...)stolnicy. Rozwałkuj na stolnicy ciasto posypanej mąką. Wycinaj oponki. Przykryj ściereczką aby ponownie wyrosły. Rozgrzej 1 litr tłuszczu. Smaż oponki , powinny swobodnie pływać. Wysmażone z jednej strony odwróć za pomocą patyczka na drugą stronę. Wykładaj łyżką cedzakowa na talerz pokryty bibułą, a gdy dobrze osiąkną z tłuszczu i wystygną posyp cukrem lub zrób sos czekoladowy i zamaczaj z jednej strony

AZgotuj!
BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ Z FOREMEK 147

dodawać po 1 jajku i miksować.  Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, miksować stopniowo dolewając mleka do uzyskania gładkiej masy. Ciastem wypełniać foremki do 3/4 wysokości.  Po upieczeniu babeczki polać polewą czekoladową i posypać posypką. Piec 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto z kisielem 28

łyżki oleju i wody, aż do skończenia składników i miksowałam ciasto na niskich obrotach. Gdy ciasto było jednolite podzieliłam je na 3 równe części. Najlepiej rozlać je do trzech jednakowych misek lub słoikow. Do pierwszej porcji ciasta dodałam 3 łyżki mąki pszennej tortowej i dokladnie wymieszałam. Do drugiej części ciasta dodałam kisiel w proszku, a do trzeciej kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)wyłożyłam ciasto ciemne z kakao, na nie wyłożyłam ciasto jasne z mąką a na sam wierzch wylałam ciasto z dodatkiem kisielu. Można ciasto przemieszać w formie widelcem lub patyczkiem do szaszlykow żeby powstały wzory. Ciasto piekłam ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Najlepiej sprawdzić patyczkiem pod koniec pieczenia czy ciasto nie jest surowe. Po upieczeniu ciasto przestudzilam

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania