ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:716/1509)

Sernik gotowany 326

wanilią - 6 jaj + 2 żółtka - 4 budynie śmietankowe bez cukru - 200 ml zimnego mleka (do rozpuszczenia proszku budyniowego) - esencja migdałowa Polewa czekoladowa: - 220g czekolady deserowej - 4 – 5 łyżek mleka Dodatkowo: - uprażone płatki migdałowe Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami(...)formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński

mojewypiekiinietylko
ciasto a la cappuccino 39

białek stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 40 – 45 min. w ok 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia(...)składniki przekładamy do rondelka. Wstawiamy na ognień, cały czas mieszamy, aż składniki się połączą i polewa troszkę zgęstnieje. złożenie ciasta: biszkopt – 1/2 część kremu – biszkopty maczane w naparze kawowym – pozostała część kremu – biszkopt – polewa czekoladowa – opcjonalnie posypka cukrowa

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kokosowo- orzechowe 142

jajka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa czekoladowa: 1 szklanka cukru 1/4 szklanki mleka 100 g masła 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Ciasto kruche: Schłodzoną margarynę posiekać. Dodać żółtka, zagnieść z cukrem, mąką i proszkiem. Ciasto wyrobić, włożyć do lodówki na około 30 minut. Masa(...)proszek wymieszać. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Polewa czekoladowa: Masło rozpuścić. Dodać cukier i kakao. Mieszać aż wszystko się połączy. Wlać mleko. Dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać aż czekolada się rozpuści. Zagotować, chwilę pomieszać i zdjąć z ognia. Układanie: Blaszkę natłuścić i obsypać bułką tartą. Dno foremki wylepić ciastem Zimną masę jabłkową wyłożyć na kruchy spód. Masę kokosową

Pysznie & Pięknie
Rogaliki krucho-drożdżowe 22

drożdżowe z marmoladą to słodki wypiek , do przygotowania którego Was zachęcam. Podstawą tych prostych rogalików jest ciasto drożdżowe z dodatkiem sody, cukru pudru, jajka, margaryny oraz śmietany. Po szybkim wyrobieniu składników, zagnieceniu ciasta i potrzymaniu go w lodówce, zająć możemy się formowaniem rogali. Ciasto krucho-drożdżowe cienko wałkujemy, wykrawamy z niego trójkąty i wypełniamy nadzieniem, po czym zwijamy nadając(...)blat kuchenny , zagnieść w kulkę, którą owinąć folią spożywczą. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę i 30 minut. Po wyjęciu z lodówki z ciasta zdjąć folię, a ciasto podzielić na 4 części – na raz pracować nad jedną częścią ciasta, pozostałe części w międzyczasie przetrzymywać w lodówce. Ciasto lekko podsypać mąką, po czym rozwałkować je na placek o wielkości

MeCooks
ciasto a la Wuzetka (W-z) 53

dwóch turach przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy cienkie blaty. * Ja podzieliłam składniki ciasta na trzy równe części i upiekłam trzy osobne blaty biszkopta. składniki na krem(...)Serek mascarpone, śmietankę kremówkę oraz cukier puder razem ubijamy na sztywny krem. składniki na polewę czekoladową: 100 g masła 2 kopiate łyżki kakao 3 łyżki cukru 5 łyżek wody wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka, wstawiamy na ogień, mieszamy, aż się połączą. złożenie ciasta: biszkopt – cienka warstwa powidła śliwkowego – 1/2 cz. kremu – biszkopt – cienka warstwa powidła

Domowy Smak Jedzenia
MILKY WAY 476

mleka w proszku, a teraz żałuję, masa zrobiona z tego mleka jest przepyszna, a ciasto wyśmienite. Wiśnie lekko przełamują słodycz kremu. SKŁADNIKI Ciasto: Pieczemy 2 biszkopty Proporcje na 1 biszkopt: 3 jajka, 1 budyń czekoladowy, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, mąka pszenna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku

słodki bratek
Sernik jagodowy ombre 81

tylko niebieskiego zabarwienia, ale także szerokiego uśmiechu. Jagody to doskonały kompan dla sernika na zimno jako perfekcyjna propozycja dla lubiących prostotę i piękny wygląd ciasta. Składniki na ciasteczkowy spód: 300 gramów ciasteczek maślanych lub czekoladowych 80 gramów roztopionego masła Ciastka kruszymy w blenderze na drobny proszek. Dodajemy roztopione i wystudzone masło i dokładnie zagniatamy. Tortownicę o średnicy około 20 centymetrów(...)nieco mleka) – wymieszać. Wystudzone owoce połączyć z masą twarogową i wylać jako ostatnią warstwę. Gdyby zostało nam nieco soku z jagód – możemy przyozdobić nim górę sernika fantazyjnymi wzorami. Przygotowane ciasto chłodzimy około 4 godzin w lodówce. Jeżeli jesteście fanami sernika zapraszamy Was do odwiedzenia naszej strony www.alesernik.pl , gdzie trwa konkurs „Mistrzowski sernik” dla warszawskich restauratorów i fanów sernika

Oryginalny smak
Keto czarne ciastka na Halloween (Paleo, LowCarb) 133

łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki kwaśnego winianu potasu (cream of tartar) Polewa czekoladowa 50 g gorzkiej czekolady (min. 85% kakao) lub niskowęglowodanowej Sposób przygotowania Ciastka Wszystkie składniki na ciastka umieścić w misie malaksera i malaksować przez kilka minut aż do połączenia składników i uzyskania gładkiego ciasta. Z ciasta uformować kulę i wstawić na min. 30 minut do lodówki. Można też(...)razu na 3 - 4 części, jeśli będziesz je wałkować partiami. Schłodzone ciasto rozwałkowywać i wykrawać ciastka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 10 - 15 minut, uważając aby ich zanadto nie przesuszyć. Polewa czekoladowa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnuszku na bardzo małym

Modern Cave Girl
Sernik szwarcwaldzki 1791

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z wiśniami. Jest pyszny, nie za słodki z lekką kwasowością wiśni. Takie ciasto możecie zrobić z świeżych lub mrożonych wiśni. Polecam każdemu Post Sernik szwarcwaldzki pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Najpyszniejsze ciasta i desery bez cukru – aż 15 przepisów 115

Country w wersji FIT. Zobacz również przepisy na lekkie ciasta – https://viagusto.pl/lekkie-ciasta-12-najczesciej-odwiedzanych-przepisow/ PRZEPISY – CIASTA I DESERY BEZ CUKRU Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub nazwę danego przepisu. Ciasto daktylowe z nasionami chia (bez cukru) – PRZEPIS Przepis na ciasto bez cukru z nasionami chia. To proste ciasto daktylowe wykonasz nawet jeśli nie masz doświadczenia z wypiekami(...)BROWNIE PODWÓJNIE CZEKOLADOWE z kremem (wegańskie, bezglutenowe) Deser, który dzisiaj dla Was przygotowałam to bardzo prosty przepis, ale robi ogromne wrażenie! Zrobiłam ciasto brownie na bazie fasoli… ZOBACZ PRZEPIS BANANOWE CIASTO wegańskie i bezglutenowe Kruche kukurydziane ciasto, karmel orzechowo-daktylowy, banany, waniliowy krem budyniowy i migdały – właśnie tak przedstawia się dzisiejszy przepis Inspirowałam… ZOBACZ PRZEPIS PIECZONE JABŁKA

Via Gusto
Malinowa zapiekanka z czerstwych bułek 171

żółtka, rodzynki, śmietanę - wymieszać.Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać.Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Jeśli nie używanie w swojej kuchni produktów sojowych, napój czekoladowy zastąpcie mlekiem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto Kukułka 667

ciasto. Pyszne i mięciutkie. W sam raz dla fanów Tiramisu. Polecam. Przepis pochodzi z gazetki "Gotuj krok po kroku" Składniki (20 x 30 cm) Biszkopt: 6 jajek 60 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 proszku do pieczenia 10 łyżek stołowych zimnej wody 2 łyżki ciemnego kakao Polewa czekoladowa(...)może nam się ściąć pod wpływem różnicy temperatur i zamiast masy śmietanowej będzie śmietanowa masa z grudkami. Czas poskładać ciasto. Na pierwszy blat ciasta wykładamy 1/2 masy śmietanowej, następnie układamy biszkopty, wylewamy na biszkopty masę czekoladowo-kawową, wykładamy drugą część masy śmietanowej, przykrywamy górnym blatem. Dociskamy i chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Przed podaniem obsypujemy kakao

W Moim Magicznym Domu
Sernik bez spodu z żurawiną 82

taki do jedzenia łyżecz ką, po prostu rozpływa się w ustach. Śmietankowy smak sernika został przełamany kwaskowatą żurawiną, a to wszystko polane mocno czekoladową polewą. Jeżeli postąpicie według moich instrukcji co do pieczenia i studzenia, ciasto na pewno nie opadnie. 1 kg sera z wiaderka 100 ml śmietanki 30 % 4 jajka 200 g masła  3/4 szklanki cukru 1 budyń

Krylowa Kuchnia
Naleśniki na soku pomarańczowym z serkiem i kolorowymi cukierkami. 159

waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) szczypta proszku do pieczenia Na nadzienie: 40 dag serka waniliowego garść kolorowych cukierków ( u mnie czekoladowe w kolorowym lukrze ) Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie pysznych naleśników: 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto. Odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło. 2. Smażenie: Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej

Izabelawkuchni
Sernik na zimno czeko - keto - śmietankowy 38

Dobrze w weekendowe dni, w lodówce znajdować właśnie to, co dziś polecam. Sernik na zimno, na miękkim orzechowym biszkopcie,  z dwusmakową masą serową - czekoladową i klasyczną - śmietankową.  Przyjemna konsystencja, lekkie i całkiem efektowne ciasto,  którym można umilić kilka weekendowych spotkań.  Przygotowanie ( bez czasu przeznaczonego na upieczenie biszkopta )  jest względnie krótkie i proste, choć kilkuetapowe. Efekt(...)masę na dwie części. Do jednej dolewamy rozpuszczoną  w śmietance czekoladę i ponownie blenderem łączymy na gładki mus. Na przestudzony biszkopt orzechowy w zapiętej obręczą tortownicy wylewamy masę czekoladową, wyrównujemy.  Następnie wylewamy masę jasną, wygładzamy. Wkładamy do lodówki do stężenia.  Wierzch polałam roztopioną w odrobinie śmietanki czekoladą,  można również posypać startymi wiórkami czekoladowymi,  dobrym wykończeniem

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania