ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:710/1443)

Owsiane placki z gorzką czekoladą. 79

każdym kęsie aż można się rozmarzyć. Jeśli jesteśmy miłośnikami czekolady i mamy ochotę na małe słodkości to te placki okażą się strzałem w dziesiątkę. Te puszyste i gęste czekoladowe placki idealnie komponują się z filiżanką kawy . Mleko owsiane charakteryzuje się delikatnym smakiem o wodnistej konsystencji, jednak jest bardzo sycące. Bogate jest w błonnik i kwas foliowy. Napój ten świetnie nadaje(...)minut. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na placki. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, erytryol, wlewamy mleko, wanilię i dodajemy jajko. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Wyciągamy tackę z lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy ciasto na placki, na środku umieszczamy jeden krążek czekolady i przykrywamy go taką samą ilością ciasta. Kiedy ciasto zacznie bulgotać placek jest

Zdrowy Styl Joanny
Najlepszy piernik błyskawiczny 97

Zapraszam na szybką i tanią wersję piernika. Ciasto jest pyszne, wilgotne i miękkie od razu po upieczeniu. Przełożone powidłami i oblane polewą czekoladową wręcz rozpływa się w ustach. Pozostaje mięciutkie i wilgotne nawet na trzeci dzień po upieczeniu (zapewne nawet dłużej, ale nigdy nie udało nam się tego sprawdzić – zawsze znika błyskawicznie). Jeśli na ostatnią chwilę szukacie pysznego ciasta

e-PrzepisyKulinarne
Babka czekoladowo-pomarańczowa 149

Święta wielkanocne się zbliżają wielkimi krokami, a wtedy na stolach królują przeróżne babki. Moja propozycja na ten czas to babka czekoladowa pachnąca pomarańczą. Pyszne, delikatna i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
SERNIK Z CIEPŁYMI LODAMI NA CHRUPIĄCYM SPODZIE 485

takich lodów w innych sklepach (to raczej produkt na wymarciu), ja swoje kupiłam w Lidlu (są tam chyba od zawsze...). Przepis dostałam od Dobrej Znajomej. Choć na rodzinnych imprezach ciasto pojawia się już od kilku dobrych lat, to ja osobiście sięgam do tej wersji przepisu po raz pierwszy. Choć może nie są to zdrowe składniki, to niekiedy warto zaszaleć. Wszak(...)mniejsze kawałki, rozpuścić w gorącej kremówce, dokładnie rozmieszać, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę i cukier puder i całość zamieszać. Odstawić do przestudzenia. Lekko tężejącą masą czekoladową polać nasz sernik. Przechowywać w lodówce. Jak dla mnie to ciasto najlepiej smakuje właśnie zimne, prosto z lodówki. Wówczas jest po prostu genialne, idealne połączenie smaków i konsystencja... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Torcik gruszkowy z kajmakiem 223

krem. Na wierzch masy przesiać mąkę i delikatnie wymieszać na gładką masę. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Wysmarować ją tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Przygotowane ciasto przełożyć do torownicy. Piec w temperaturze 160°C na funkcji termoobieg przez około 40-45 minut. Odstawić do ostygnięcia najlepiej na całą noc. W szklance zaparzyć herbatę, dodać 3 łyżki(...)wymieszać z cukrem waniliowym. 150 g śmietanki ubić, dodać serek i delikatnie wymieszać. Częścią masy posmarować boki tortu, a resztę kremu odłożyć do ozdobienia wierzchu. Następnie boki obłożyć płatkami czekoladowymi (fot.3). Pozostałe gruszki odsączyć i pokroić w plasterki. Poukładać je na wierzchu tortu jak na zdjęciu (fot.4), zostawiając troszkę miejsca od krawędzi tortu na zrobienie rozetek. Następnie gruszki posmarować rozpuszczoną

Świat Ciasta
Bounty -ciasto, które zachwyci 202

Ciasto nie tylko pięknie wyglądające, ale przede wszystkim wyśmienicie smakujące. Wiórki kokosowe z masą budyniową połączone z ciemnym biszkoptem. Nie można się oprzeć, dlatego szybko znika z talerza.      SKŁADNIKI Na biszkopt: 7 jaj  28 dag cukru  16 dag mąki pszennej   4 dag kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 3 szklanki mleka(...)rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Przekładamy ciasto. Biszkopt kroimy na połowę na jedna część wykładamy 1/2 masy kokosowej. Przykrywamy drugim. na wierzch wylewamy pozostałą część masy. Całość zalewamy polewą czekoladową. Możemy gotowa lub robimy swoją. u mnie wypróbowana polewa czekoladowa, która jest szklista i się nie kruszy

W kuchennym oknie Ewy
Orzechowe rurki bez pieczenia 334

jajko i dokładnie wyrabiamy, aż do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Ciasto formujemy w kulę i wałkujemy na cienki prostokąt pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Następnie kroimy na pasy nieco krótsze niż długość foremki do rurek, a dalej na mniejsze kawałki (takie, by ciasto obtoczyło foremkę jedną warstwą). Foremki smarujemy olejem (ciasto również można delikatnie natłuścić). Przygotowanymi porcjami obtaczamy(...)szklance z gorącą wodą. Najżmudniejszą częścią przygotowania rurek było dla mnie owinięcie samych foremek ciastem, a następnie zdjęcie gotowej rurki z foremki. Aby ułatwić sobie pracę, pamiętaj, aby ciasto nie wystawało poza foremkę, tak by można było łatwo złapać ją w palce. Jeśli po wałkowaniu, ciasto rozerwie Ci się, niczym się nie przejmuj, na tym etapie łatwo skleić

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka czekoladowe nadziewane Nutellą 86

Ciasteczka czekoladowe w kształcie serduszek to świetny pomysł na Walentynki . Ciasteczka są kruche i nadziane po brzegi Nutellą. Pycha! Chociaż Nutella jest dość rzadka to w trakcie pieczenia nie wypływa i serduszka zachowują kształt. Polecam Składniki (na około 25 serduszek): 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 170 g miękkiego masła 2 łyżki ciemnego kakao 2 płaskie łyżeczko(...)biała czekolada (do dekoracji) różowy pył jadalny (ewentualnie) Przygotowanie: Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier puder i wymieszać. Dodać jajko i miękkie masło. Wyrobić elastyczne ciasto, owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć i rozwałkować na około 3-4 mm podsypując mąką. Wykrawać serduszka tak, aby były do pary. Na serduszko nałożyć około

Oryginalny smak
Urodzinowy tort owocowy 699

tortownicy. Formę wcześniej wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno), boków nie smarujcie- po wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem.  Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy lub cztery części.   Biszkopt bardzo wam urośnie, możecie zabezpieczyć boki(...)wymieszać i wsypać pokruszoną czekoladę. Mieszać aż się czekolada rozpuści. Żelatynę podgrzać delikatnie ( nie gotować ) aż się rozpuści, dodać do masy czekoladowej dobrze wymieszać. Przetrzeć przez sitko. Schłodzić do temperatury 30 - 34 stopni. Porządnie schodzone ciasto (lub włóżcie do zamrażarki na 10 minut) oblać schłodzoną czekoladą. Oblewać zaczynamy od środka zataczając krąg. Składanie tortu.  Tort najlepiej składać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bezglutenowa tarta czekoladowo-karmelowa 174

gorzkiej czekolady (użyłam surowej) 180 ml śmietanki 30% 30 g masła Przygotowujemy ciasto. Masło miksujemy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy mąkę, jajko i mielone migdały. Zagniatamy na gładkie ciast i schładzamy je w lodówce przez 20 minut. Następnie rozwałkowujemy je i wykładamy nim formę na tartę(o średnicy 30cm). Schładzamy jeszcze 15 minut, po czym pieczemy(...)rozpuści się i będzie złocisty, zdejmujemy go z ognia i dodajemy do niego śmietankę, cały czas mieszając. Ponownie ustawiamy na ogień i mieszammy, aż masa […] Artykuł Bezglutenowa tarta czekoladowo-karmelowa pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
MOJE WARSZTATY FIT SŁODKOŚCI W AKADEMII SWEET DECOR ( 19.02 ) 78

jaglane • bezglutenowe i wegańskie brownie z masłem orzechowym • słodkie chlebki owsiano-bananowe • tarty inspirowane batonami ( m.in. – tarta karmelowo-czekoladowa – tarta kokosowa – tarta orzechowa ) a także FIT wypieki (ze zdrowszymi zamiennikami) inspirowane ukochanymi batonami! UWAGA Zarówno w formie ciast, jak i batonów! • FIT Snickers • FIT Bounty • FIT Liony • FIT Princessa • FIT Pieguski • FIT Oreo • i wiele wiele innych

Ostra na Słodko
MOJE SWARSZTATY FIT SŁODKOŚCI W AKADEMII SWEET DECOR ( 27.11 ) 84

jaglane • bezglutenowe i wegańskie brownie z masłem orzechowym • słodkie chlebki owsiano-bananowe • tarty inspirowane batonami ( m.in. – tarta karmelowo-czekoladowa – tarta kokosowa – tarta orzechowa ) a także FIT wypieki (ze zdrowszymi zamiennikami) inspirowane ukochanymi batonami! UWAGA Zarówno w formie ciast, jak i batonów! • FIT Snickers • FIT Bounty • FIT Liony • FIT Princessa • FIT Pieguski • FIT Oreo • i wiele wiele innych

Ostra na Słodko
Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory 2018 206

się tak rozrosła, ale pachnie tak obłędnie, że nie da się inaczej jak się cieszyć. U mnie rozrosła się mięta czekoladowa ( gdy potrzesz jej listek to rozchodzi się zapach czekoladek After8 :) ). Ponoć najlepsza jest do słodkich potraw, takich jak ciasta. My obecnie mało ciast jemy, więc przerobiłam ją na wytrawnie i już wiem, że kolejne słoiczki powstaną. Pesto pietruszkowo

Kuchnia na wzgórzu
Ciasto czekoladowe z musem brzoskwiniowym 183

stopni C piekarniku 25 - 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Łatwiej będzie złożyć warstwy ciasta. gdy spód włoży się do formy w której był pieczony i masę budyniową rozsmaruje się tak by dochodziła do brzegów formy

Kuchcik gotuje
Sernik dyniowo – piernikowy 131

Pachnący Świętami sernik dyniowy z przyprawą do piernika i skórką pomarańczową na spodzie z herbatników z dodatkiem imbiru. Wierzch to czekoladowe ganache. Całość komponuje się idealnie! Sernik jest aksamitny i przepyszny. Jeśli lubicie piernikowe klimaty zapewniam, że ciasto szybko zniknie Polecam Składniki: Spód: 180 g herbatników 70 g masła 2 łyżeczki suszonego imbiru Masa serowa: 800 g mielonego twarogu(...)wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i polać sernik. Schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sernik czekoladowo piernikowy Sernik dyniowo-pomarańczowy Piernik z suszonymi śliwkam i (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak