ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:706/1376)

Królewiec lub Hetmańskie 208

pysznej klasyki - w moim domu to ciasto nazywa się Hetmańskie ale wydaje mi się, że jednak bardziej popularna jego nazwa to Królewiec. Samo ciasto zapewne jest wszystkim doskonale znane, 2 miodowe placki, biszkopt, masa budyniowa i czekoladowa polewa. Proste, efektowne, eleganckie i smaczne, jego wykonanie zajmuje chwilę czasu, ale jeśli chcesz zaskoczyć gości czymś pysznym naprawdę warto. Za nim przejdziemy(...)łyżki masy i smaruje cieniutko jeszcze wierzch ostatniego placka. Polewa : 1 tabliczka czekolady 4-5 łyżek mleka Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka i polewamy nią nasze ciasto. Smacznego

Cynamonowe szczęście
CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI 130

Ciasto z dodatkiem buraka , to ciasto pyszne, wilgotne, po prostu do wypróbowania! Polecam gorąco...Bo smak jest obłędny! Składniki -250 g buraków -2 łyżki oliwy -200 g czekolady 70% 180 g masła -5 jaj -150 g cukru brązowego -2 łyżki miodu wielokwiatowego  MIODY POLSKIE -130 g mąki pszennej pełnoziarnistej -pół szklanki kakao naturalnego  SKWORCU -1 czubata łyżeczka proszku(...)miksując z burakami. Następnie dodaj masę miodowo -czekoladową. Żółtka ubij na sztywno z cukrem i dużą drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj z masą czekoladowo – buraczaną. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, sól.  Wymieszaj ,aż ciasto będzie jednolite ,ale puszyste. Przełóż do długiej około 40 cm keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piecz w nagrzanym do 170 stopni

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowy krem z awokado, Nam-a 97

Teraz można upolować awokado za 3 zł lub nawet mniej, więc do sklepów:). Taki krem jest również pysznym i zdrowym dodatkiem do ciast i deserów. Nie muszę chyba dodawać, że awokado to superżywność, i że ten czekoladowy krem można jeść właściwie bez wyrzutów sumienia… Składniki: 1 duże dojrzałe (miękkie awokado) 1-2 łyżki ciemnego kakao (kto woli, może dać więcej(...)Long Phung lub Saigonu . Główne danie ze zdjęcia kosztuje ok. 11 zł (naprawdę duża porcja, nie da rady zjeść całej), jednak czegoś mu brakuje… Za to banany w cieście z miodem pyszne – 4 zł.  Szeroki wybór egzotycznych napojów w puszkach, ale lepiej najpierw przeczytać ich skład i zastanowić się, czy na pewno warto pić, coś co nie zepsuje się

Qlinarnie i Qlinarnie
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 116

preferencje czekoladą, którą razem uwielbiamy.  Efekt był taki, że ogromna porcja zniknęła zaledwie w dwa dni! Od tamtej pory ciasto to robiłam mnóstwo razy i myślę, że nigdy nam się nie znudzi. Śmietankowy, lekki i bardzo delikatny krem czekoladowy, który rozpływa się w ustach idealnie komponuje się wiśniami oraz galaretką! Dlatego całość jest po prostu... obłędna w smaku. Uwierzcie

Di gotuje
Kolorowy poplątaniec 115

galaretki i różnym smaku  1 polewa czekoladowa  cukier puder 3 jajka 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki cukru 1/2 szklanki soku pomarańczowego Wykonanie 1 . Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu ,(biorąc o 1/3 wody mniej).       WAŻNE  - każdy kolor w innej miseczce. 2 . Ciasto - Do miski wbić same żółtka , wsypać cukier i miksować(...)należy je miksować na najwolniejszych obrotach , do chwili aż zamienią sie w piane .Odstawić do dalszego gęstnienia. 6 . Ostudzone ciasto polać sokiem pomarańczowym , następnie nakładamy galaretki pomagając sobie rękawem cukierniczym.Kolory muszą być kładzione na przemian .  7 . Przygotować polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu i polać wierzch deseru .( polewa powinna wpłynąć w wolną przestrzeń między galaretkami jeśli taka powstała. Następnie

Eli Gotowanie
Mleczne gofry z bitą śmietaną, truskawkami i kilka słów o gofrownicy Dezal 52

kratki, co za tym idzie grubością gofra. Jedne mają płytsze wgłębienia, drugie głębsze. Na jednych i drugich gofry wychodzą fenomenalne. Piecze równo i nie ma problemów z wyjęciem upieczonego ciasta.  Osobiście posiadam model   301.5 LW   w kolorze czarnym który posiada średnią kratkę, prezentuje się elegancko w mojej kuchni. Na stronie producenta są dostępne  również inne kolory(...)gęste gładkie ciasto. Osobno ubić na sztywno białka, dodać do ciasta i delikatnie wmieszać szpatułką, tak aby nie utracić konsystencji piany. Zimną gofrownicę tylko przed pierwszym pieczeniem lekko natłuścić pędzelkiem, rozgrzać i nalewać porcjami ciasto i smażyć   około 3,5 minuty gofry. Ciepłe, lekko odparowane na kratce kuchennej dekorować bitą śmietaną i owocami, polać płynną czekoladową polewą i podawać

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z serem i owocami 140

szklanki mleka 2% 1-2 łyżki syropu klonowego lub erytrolu owoce u mnie maliny i borówka amerykańska polewa czekoladowa 1. Do misy miksera wlewam mleko, wodę i wbijam jajka. Miksuję do połączenia się składników. Teraz stopniowo dodaję mąkę tak aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Na patelni rozgrzewam odrobinkę oleju rzepakowego i smażę naleśniki.  2. Do miseczki przekładam serek, dodaję(...)żeby naleśniki trochę przestudzić, bo jak na gorące nałożymy serek to zmieni konsystencję. Na środek naleśnika nakładamy wzdłuż serek, na niego dajemy owoce i zawijamy. Na wierzch dajemy polewę czekoladową i owoce. Smacznego

kruche babeczki
Czekoladowe ciastka 87

Czas czytania: 2 min O jakie ciastka najczęściej proszą Was bliscy? Ja chyba najczęściej słyszę prośbę o upieczenie czekoladowych ciasteczek. Zatem zapraszam dziś na czekoladowe ciastka z dodatkiem płatków owsianych, orzechów laskowych oraz czekolady. Ciasteczka to efekt wspólnej pracy z moją średnią córką, która uwielbia słodkie eksperymenty, a czekolada to jej drugi imię 😉 Eksperyment wyszedł fantastyczne, ciastka bardzo wszystkim smakowały(...)pomocy robota kuchennego, który szybko i dokładnie miesza ciasto wyręczając mnie w tym 🙂 Porcjowanie ciasta również ułatwiam sobie i do tego celu używam łyżki do lodów, która odmierza takie same porcje, co ma znaczenie przy pieczeniu. Dzięki temu wszystkie ciasteczka upieką się w tym samym czasie. Zapraszamy i życzymy smacznego! Print Czekoladowe ciastka .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

SprawdzonaKuchnia.pl
Miodownik z orzechami 433

różnej ilości (od 2 do 8), krem grysikowy lub karpatkowy (przepis na ten drugi znajdziesz tutaj ) oraz polewa czekoladowa albo warstwa orzechowa. Mój miodownik ma 4 blaty przełożone masą z kaszy manny, a jego górę zwieńcza orzechowo-miodowa warstwa. Jest to ciasto, które lubi leżakować. Po upieczeniu blaty twardnieją, można je przetrzymać dobę w lodówce, choć zaczną mięknąć tak naprawdę

Smakołyki Bereniki
kukułka 157

masa będzie gęsta i puszysta dodać mieszankę z mąką i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem i piec około 40 minut w 180*C. Po wystudzeniu (najlepiej upiec dzień wcześniej) przekroić na dwa blaty. Dolny blat nasączyć połową wystudzonej kawy.  Warstwa czekoladowa: Biszkopty połamać. Kawę zaparzyć wrzątkiem i trochę przestudzić. Czekolady połamać i umieścić w misce(...)wódkę, odstawić na chwilę aby ciastka wpiły masę czekoladową.  Krem kukułkowy: Mleko zagotować, wrzucić cukierki i odstawić na chwilę. Następnie zmiksować za pomocą blendera lub końcówki do kruszenia lodu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane cukierki i żelatynę. Krem podzielić na połowę.  Składanie ciasta: Na dolny biszkopt wyłożyć połowę kremu kukułkowego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomarańczowa babka na białkach 193

szklanki mleka ok 150 ml 6 dużych białek (prawie szklanka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka otarta z połówki pomarańczy 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej polewa czekoladowa Masło i mleko przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijać i powoli dolewać mleko. Dodać otartą skórkę z pomarańczy(...)sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać je w ciasto. Foremkę na babkę natłuścić i posypać mąką. Przełożyć ciasto, foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut. Po wystudzeniu babkę udekorować polewą czekoladową i pozostałą kandyzowaną skórką

Monia miesza i gotuje
Sernik z Polewą Czekoladowo – Orzechową 66

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z polewą czekoladowo – orzechową to idealny deser, niezależnie od okazji. Bo kto z nas nie uwielbia sernika? Ten serowy wypiek to

Przepiski.pl
Pierniko-brownie z batatów 106

Pieczenie: Temperatura - 180º C - grzanie góra dół z wiatrakiem Czas - ok. 45 minut (do suchego patyczka)   Po tym czasie ciasto wystawiamy i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie możemy przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu Dodatki: kolorowe posypki, skórka pomarańczowa lub inne ulubione dodatki W małym rondelku(...)się nie przypaliła. Wystudzoną polewę wylewamy na wystudzone pierniko-brownie i posypujemy ulubionymi dodatkami. Ja użyłam kandyzowanej skórki pomarańczowej, ale możecie użyć też posypek lub zostawić samą polewę.   Ciasto oddzielamy nożykiem od formy po całkowitym wystudzeniu i zastygnięciu polewy, przekładamy je na paterę - jest gotowe do jedzenia! Znika w zastraszającym tempie, bo jest mega pyszne - smacznego

Cooking Monster
Kawowa babka z polewą czekoladową 122

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim

Pink Envelope
Tarta z truskawkami i kremem czekoladowym i bitą śmietaną 133

Sezon na truskawki trwa zdecydowanie za krótko i jeśli ktoś mi mówi, że już się truskawkami przejadł, to nijak nie potrafię w to uwierzyć. Wszystkim można

bistro mama