ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:706/1509)

Muffinki z krówkami. 104

Kiedy w domu zalegają krówki, trzeba je wykorzystać. Może muffinki? Czemu nie... Podstawowe ciasto na muffinki, a w środku krówka. Na wierzchu polewa czekoladowa  i również krówki. Tylko drobno pokrojone :) W efekcie babeczki ładnie się prezentują  i całkiem nieźle smakują. Nic tylko robić. Kto chętny?   Z tej porcji składników, wyszło mi 16 babeczek. Składniki: 2 szklanki(...)cukier i proszek do pieczenia wsypać do miski i wymieszać.  Dodać mleko, jajko i roztopione, przestudzone masło.  Wszystko wymieszać łyżką, tak żeby składniki się połączyły. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami.  Do środka każdej babeczki, włożyć pół krówki. Przykryć ciastem,  żeby krówka była w środku.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury

Agusiowe smakołyki
CZEKOLADOWE MUFFINKI 162

święto mają "Muffinki" więc i u mnie nie mogło zabraknąć tych uroczych babeczek :)  Moja propozycja mocno czekoladowa dodatkowo przełożona dżemem z wiśni, ale można przełożyć je również kremem czekoladowym ! Wilgotne w środku, rozpływające się w ustach a w smaku ... przekonajcie się sami !  SKŁADNIKI: 300 g mąki pszennej (najlepiej typ 450) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody(...)kakao. Dodajemy partiami do masy cały czas mieszając. 4. Wlewamy stopniowo mleko. 5. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Dokładnie mieszamy. 6. Wypełniamy ciastem formy do muffinek. Możemy dodatkowo posypać czekoladą (użyłam groszków czekoladowych) 7. Pieczemy ok. 25-30 min w temp

Marcepanowa kuchnia
Tort z michałkami i różami 251

Czekoladowy tort z michałkami, obsypany różami to moja słodka propozycja na Dzień Kobiet :). Tort z michałkami zrobiłam z okazji urodzin mojego męża. Wybór smaków nie był przypadkowy, bo jakie inne kremy lepiej pasowałyby do mężczyzny o imieniu Michał? Miałam pewne obawy związane z dekoracją tortu. Robiłam wcześniej róże z kremu(...)masą jajeczną, używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o  śr 20cm , wyłożonej papierem do pieczenia (dno i boki). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta. Pieczemy ok 35 – 40 min w 160 – 170ºC (bez termoobiegu), do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika i upuszczamy

Słodki Pomysł
Czkoladowa pychotka 199

samym końcu wsypuję przesianą mąkę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Przygotowujemy dwie kokilki, mocno je natłuszczając. Do tak przygotowanych foremek wlewamy masę czekoladową. Zostawiamy ok. 5 mm od góry (by mogło nam wyrosnąć ciasto ;)  Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.  Pozostawiamy niedopieczony środek, tak by nasze ciasto płynęło czekoladą w czasie jedzenia. Prosto z piekarnika stawiamy przed konsumentami

Lawendowe Niebo
Marcepanowe szachownice 198

ponownie układamy na przemiennie paski ciasta. W ten sposób uzyskaliśmy szachownicę 3x3. Ciasto razem z deseczką owinąć folią i wstawić do lodówki ponownie na minimum godzinę.Po tym czasie ciasto pociąć na plasterki o grubości 4-5 mm (fot.2). Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200ºC przez około 12 minut. Wystudzić na kratce.Z masy marcepanowej(...)krawędziach, tak aby w środku powstało szczelne okienko. Następnie środki ciastek wypełnić konfiturą z borówek (fot.3). Wszystkie ciastka z konfiturami przykryć pozostałymi szachownicami, lekko dociskając.Polewę czekoladową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Brzegi ciastek maczać w czekoladzie (fot.4). Ciasteczka odstawić, aby polewa dobrze zastygła. Po tym czasie można je przełożyć do blaszanego pudełka. Przepis bierze udział w akcjach

Świat Ciasta
PALMIERY CZYLI FRANCUSKIE CIASTKA Z MARMOLADĄ 64

Palmiery czyli francuskie ciastka z marmoladą są szybkie i bardzo proste do zrobienia. Wystarczy ciasto francuskie i dowolne nadzienie. Może nim być np cynamon, marmolada, masło orzechowe, masło czekoladowe, powidła śliwkowe... możliwości jest bardzo wiele. Palmiery można upiec jako szybką słodką przekąskę do kawy . Palmiery czyli francuskie ciastka z marmoladą - składniki: * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego * 3-4 łyżki marmolady

Zrób to smacznie
Ciasto „śmietniczek” 60

Ciasto „śmietniczek” czyli deser przygotowany z resztek z lodówki. Wygląda pysznie i tak też smakuje. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt 4 jajka 250 g cukru 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g sera twarogowego półtłustego garść orzechów laskowych garść rodzynek garść rodzynek w czekoladzie garść suszonych śliwek w czekoladzie garść(...)się mleko, chwilę gotujemy, studzimy. Masło ciepłe miksujemy na puch z miodem, po około 10 minutach dodajemy po łyżce grysiku, smarujemy blat ciasta kremem i nakładamy drugi, lekko dociskając, chłodzimy w lodówce około 30 minut. Polewa czekoladowa 5 łyżek śmietany 30-36% tabliczka słodkiej lub gorzkiej czekolady Śmietanę zagotowujemy, wyłączamy gaz, wrzucamy czekoladę i mieszamy aż do rozpuszczenia, chwilę studzimy

Wasze Przepisy
Torcik makowy 179

już za takimi w całości wykonanymi z maku wręcz przepadam. Torcik po upieczeniu jest bardzo wilgotny, ciężki od maku, a polewa czekoladowa wspaniale podkreśla jego smak. Podany gościom zawsze znika jako pierwszy z pośród innych ciast. Tego ciasta nie może zabraknąć na żadnej większej uroczystości w moim domu. Przepis na torcik makowy pochodzi ze starego zeszytu z przepisami, gdy dopiero

Kuchcik gotuje
Proste ciasto dyniowe 211

czasu aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy po wyciągnięciu) w piekarniku nagrzanym do 180°C (170°C z termoobiegiem).Gotowe ciasto dyniowe polewamy lukrem (1 łyżka cytryny rozmieszana z 3/4 szklanki cukru pudru), polewą czekoladową, karmelową, z kremowego serka lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Podany przepis nadaje się także do przygotowania muffinek (pieczemy wtedy ok. 20 minut

Poezja smaku
Babka z kremem i truskawkami 117

śmietany kremówki Smietanę podgrzać , a następnie wymieszać z pokruszoną czekoladą. Dodatkowo 1 szklanka truskawek posypka czekoladowa Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać olej,  przesianą 1 szklankę mąki wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Do drugiej części ciasta dodać 1 czubatą łyżkę mąki(...)następnie jasne Piec około 50 min w 180 stopniach C. Po wystudzeniu przekroić babkę w połowie. Wyjąć łyżką część ciasta i napełnić kremem. Na kremie ułożyć truskawki i przyłożyć drugą częścią babki. Polać polewą i posypać posypką czekoladową

O kuchni z uczuciem
Chatka serowa z truskawkami i polewą czekoladową 202

niespodzianką w środku) robi wrażenie na degustatorach :) Składniki: 800 g twarogu sernikowego 180 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (czubate) 1 laska wanilii kilkanaście sztuk truskawek 24 herbatniki Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej (użyłam 74%) 100 g czekolady mlecznej 3-5 łyżek mleka Wykonanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i dokładnie osuszamy. Twaróg sernikowy ucieramy wraz z cukrem pudrem(...)lekko zmiękną). Czekoladę łamiemy na kawałeczki, przekładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy 3-5 łyżek mleka, aby powstała gęsta, błyszcząca, czekoladowa polewa. Polewę odstawiamy, aby lekko przestygła (ale nie zastygła). Półpłynną czekoladą smarujemy ciasto (najlepiej robić to przy pomocy pędzelka). Chatkę wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

MyCookBook.pl
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 274

Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że słodkości nigdy za wiele , to nie obyło się też bez dodatkowej porcji czekolady!Takie naleśniki posmakują nie tylko dzieciom , ale i dorosłym!Nie tylko posmakują , ale i pięknie będą wyglądać na naszym stole(...)pieczenia – 1 łyżeczka* olej rzepakowy – 30 ml* wiórki kokosowe – 4 łyżkiDODATKOWO:* maliny – ok. 30 dag* cukier puder – 4 łyżki* polewa czekoladowa – 100 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Składniki na naleśniki mieszamy.Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe.Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus )i mieszamy z cukrem pudrem.Na sam środek naleśników

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z gruszką 123

ekstraktu 3 łyżki kakao ¾ szklanki mleka 1 jajko ¼ szklanki oleju około 2 gruszki , przekrojone wzdłuż na pół Polewa czekoladowa 1 czubata łyżka kakao 20g margaryny 3 łyżki cukru pudru Rozgrzej margarynę dodaj kakao i puder,wymieszaj.Polej upieczone ciasto. Zmieszaj w misce  suche składniki, a w drugiej misce mokre składniki. Dodaj mokre  do suchych , zmieszaj. Przełóż(...)ciasto do przygotowanej foremki (podłużna). W ciasto włóż połówki gruszki,skórką od góry, lekko dociśnij (jeśli masz małe gruszki,włóż je w całości pionowo). Piecz w 180 stopniach przez około 50 minut - sprawdź czy jest suchy patyczek. Po upieczeniu nakładaj polewę czekoladową. Smacznego

Kurnikowo
Najlepsze ciasta świąteczne 112

Najlepsze przepisy na ciasta świąteczne. Pyszne serniki, łatwe do zrobienia mazurki oraz babki, które przygotujecie bez dużego wysiłku. Przygotowałam krótki wpis z wybranymi przepisami na ciasta, które świetnie sprawdzą się na świątecznym stole. Nieskomplikowane wykonanie, a do tego rewelacyjny smak(...)powinny zachęcać do zrobienia. Mam nadzieję, że pomogłam i coś wybraliście. U mnie dużym powodzeniem oprócz sernika cieszy się Shrek bez pieczenia Mazurek czekoladowy z bakaliami Mazurek z makiem i bakaliami Babka cytrynowa z majonezem Ciasto z kremem krówkowym Sernik z bezą kokosową Sernik zebra Biszkopt z kremem jogurtowym Ciasto Shrek bez pieczenia

Kuchcik gotuje
Rolada z makiem i budyniem 218

Wystarczy przygotować biszkopt, budyń i całość ze sobą zrolować. Poniższa rolada to słodkie, lekko wilgotne ciasto. Jeżeli macie ochotę na inne rolady lub zawijane ciasta to zachęcam do przygotowania  drożdżowej rolady z jagodami bądź czekoladowego warkocza .  Składniki: biszkopt 1/2 szklanki maku 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki zwykłego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżka proszku(...)powoli dodać olej, mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Całość zmiksować na najniższych obrotach miksera. Formę do pieczenia (40 cm x 20 cm) wyłożyć papierem, następnie wylać ciasto. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15-17 minut w 195ºC (ciasto powinno się lekko zarumienić). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia

Ugotować

Proponowane wyszukiwania