ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:709/1509)

Blok czekoladowy 106

Jeden z deserowych symboli epoki PRL-u :). Ten przepis na tradycyjny blok czekoladowy jest w mojej rodzinie od lat. Jest to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto które zawsze wychodzi. Prawdziwy smak i wspomnienia z dzieciństwa :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 margaryny 500 gram mleka w proszku 4 czubate łyżki kakao 16 łyżek wody 2 szklanki cukru 300 gram

Blog kulinarny S9.PL
Brownies z kaszy jaglanej 221

kolejną „ Zdrową Środę ” przygotowałam brownies z kaszą jaglaną, słodzone miodem, bez cukru. Poleciła mi je moja bratowa :) i dziękuję. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste. W smaku nie za słodkie, bardzo wilgotne, czekoladowe. Płatki migdałowe i orzechy przypieką się z wierzchu i będą przyjemnie chrupały. Bardzo polecam…. (inspiracja ze strony kaszomania ) Brownies z kaszy jaglanej Składniki: Ciasto

Mała Cukierenka
Brownies z kaszy jaglanej 217

kolejną „ Zdrową Środę ” przygotowałam brownies z kaszą jaglaną, słodzone miodem, bez cukru. Poleciła mi je moja bratowa :) i dziękuję. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste. W smaku nie za słodkie, bardzo wilgotne, czekoladowe. Płatki migdałowe i orzechy przypieką się z wierzchu i będą przyjemnie chrupały. Bardzo polecam…. (inspiracja ze strony kaszomania )     Brownies z kaszy jaglanej Składniki

Mała Cukierenka
Ciasto z mikrofalówki - opłaca się? 182

mikrofalówce nawet w przerwie w pracy i zjeść coś słodkiego. Koszt - ok. 2zł. Ale czy takie ciasta w mikrofali faktycznie się upieką? Coś tam wychodzi i jeśli naprawdę nie mamy nic innego słodkiego to będzie całkiem ok. W moim przepisie czekoladowym zawsze(...)wyjęciu z mikrofali zmniejszało swoją objętość. Z Delektą jest podobnie, najlepszy efekt był z piernikiem. Miałam 4 smaki "Łatwych ciach" Delecty: - karmelowy - czekoladowy - piernik - jasne z kawałkami czekolady Na kartonie miałam wskazówkę żeby dodać banana do surowego ciasta i tak podgrzać. Zrobiłam tak z jasnym i.. no smakowało jak surowe bo przecież bananowa paćka się nie upiecze. Jak wrażenia

W kuchni bez szafek
Mikołajowe brownie 352

dekorację można zrobić z dowolnych innych czerwonych drobnych owoców, ja widziałam dziś w sklepie czereśnie, które też by się nadały. Składniki na ciasto Składniki na lukier (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) + truskawki do dekoracji, krem czekoladowy (u mnie Nutella) Do miski przekładamy połamaną na kawałki czekoladę, masło i kakao. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. kładziemy miskę na garnek(...)mąkę i mieszamy trzepaczką lub miksujemy na wolnych obrotach. Łączymy ze sobą masę jajeczną z przestudzoną masą czekoladową. Do masy dodajemy pokrojone na kawałki orzechy i dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremki (moja ma 20×22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciasto będzie miało mniej więcej taką samą wysokość jak surowa masa przelana na blaszkę. Pieczemy około

Ciastkozercy
Wieniec czekoladowy z orzechami 164

drożdżowy wieniec nie jest klasycznym ciastem na Wielkanoc, ale myślę ze spokojnie może nim być i świetnie się prezentować wśród świątecznych babek i mazurków. Jest prosty w wykonaniu, mocno czekoladowy, lekko chrupiący i zaspokaja każdy głód,a ze szklanka mleka lub kakao smakuje wybornie. Kawałek tego drożdżowego wieńca wybornie smakuje jako idealne zakończenie dnia. Polecam. Przepis z książeczki

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pączki z konfiturą różaną i białą czekoladą 127

masła extra 100g świeżych drożdży 150g cukru 1 jajko całe 8 żółtek 9ml aromatu waniliowego 3 łyżki spirytusu Polewa czekoladowa: 400g czekolady mlecznej 4 łyżki masła 7 łyżek śmietany 30% Dodatkowo: 450g konfitury różanej 150g skórki pomarańczowej Wykonanie: 1. Ciasto na pączki: Mleko podgrzać, dodać cukier, masło i całość mieszać aż składniki się rozpuszczą. Jajka i żółtka przełożyć do dużej(...)spirytus. Całość zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto, aż zacznie odchodzić od rąk. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm. Następnie za pomocą obręczy o średnicy 7 cm wyciąć koła i pozostawić do wyrośnięcia. Postępować tak aż do wykorzystania całego ciasta. Tak przygotowane i wyrośnięte pączki wrzucać partiami na gorący

Szalona Kuchnia Eweliny
BABKA MAKOWA 136

godzinki przed przyrządzaniem na blat. W tej sposób zmniejszamy ryzyko „zwarzenia” się ciasta. BABKA MAKOWA 1 szkl suchego maku 4 jajka 30 dag mąki 25 dag cukru 1 szkl mleka 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy POLEWA CZEKOLADOWA 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki masła kilka łyżek mleka(...)natłuszczonej i wysypanej kaszą manną blaszki z kominkiem i piec przez 40-50 minut w temperaturze 175 st. Wszystkie składniki polewy rozpuścić w misce nad parą i polać wystudzone ciasto. Artykuł BABKA MAKOWA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto z jabłkami, orzechami i cynamonem / Ciasto Wiewiórka 155

minut i gotowe. Od weekendu piękę je już drugi raz, a dziś dopiero wtorek;) Wiewiórka jest ciastem dość wilgotnym, najeżonym bakaliami i jabłkami. Ciasto kwalifikuje się do kategorii tych zwykłych, natomiast udekorowane polewą czekoladową i orzchami pekan od razu staje się bardziej „odświętne”.   Składniki: 4 jaja 2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklnaki oleju 1 łyżeczka proszku(...)koniec dodajemy kawałki jabłek, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. W moim przypadku to tortownica o średnicy 23 cm. Ciasto pieczemy około 60 minut. ( przed wyjęciem z pieca sprawdzamy patyczkiem czy jest już upieczone)     Artykuł Ciasto z jabłkami, orzechami i cynamonem / Ciasto Wiewiórka pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Brownie 2 75

Ponownie wymieszać.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.  Boki wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 35-40 minut. Wierzch można udekorować cukrem pudrem, lub polewą czekoladową

Agusiowe smakołyki
torcik z truskawkami i bezami 424

sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Dodawałam po łyżce serek mascarpone. Bezy pokruszyłam i dodałam do masy. Wymieszałam. Upieczone ciasto przekroiłam na dwie części. Posmarowałam masą dolną część i powciskałam kawałki truskawek. Przykryłam drugą częścią i polałam polewą czekoladową. Masło, wodę, czekoladę i  cukry roztopiłam i dodałam kakao. Wymieszałam na jednolitą masę i lekko przestudzoną polałam ciasto. Torcik można

Pieprzyć z Fantazją
Długo dojrzewający piernik staropolski 81

Ciasto na piernik staropolski można także schować do lodówki. Na 10 dni przed świętami piernikowe ciasto podzielić na 3 równe części, najprościej jest zważyć całe ciasto, a potem przygotować kulki o odpowiedniej wadze. Pierwszą część chwilę zagnieść, po czym równomiernie rozwałkować na blacie podsypanym mąką, starając się nadać ciastu kształt odpowiadający formie do pieczenia (my użyliśmy 30/30cm). Rozwałkowane ciasto piernikowe(...)chłodne miejsce, aby skruszał i nabrał wilgoci. Dobrze jest ciasto dodatkowo docisnąć ciężką deską, aby warstwy lepiej się skleiły, a ciasto było równe. Na 1-2 dni przed świętami Bożego Narodzenia piernik odwinąć, odciąć boki, następnie przekroić na 3 równe części. Przygotować polewę czekoladową: Do garnka wlać śmietankę kremówkę, podgrzać ją i zestawić z ognia. Dodać do niej pokruszoną gorzką

niecodziennikpary
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 136

składniki. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Dodajemy maliny i 2 łyżki groszków czekoladowych. Ponownie delikatnie mieszamy, do połączenia. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki. Formujemy 13 kulek, układamy w odstępach, na formie wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy delikatnie. Wciskamy w ciasteczka pozostałe groszki czekoladowe

Made By Mom And Son
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 158

składniki. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Dodajemy maliny i 2 łyżki groszków czekoladowych. Ponownie delikatnie mieszamy, do połączenia. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki. Formujemy 13 kulek, układamy w odstępach, na formie wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy delikatnie. Wciskamy w ciasteczka pozostałe groszki czekoladowe

Made By Mom And Son
Ciasto bananowe z nutą cytrynową- lemon banana bread 213

dobre się u nas zadomowił. W zależnosci od składników, jakich użyjemy i metody wyrabiania, możemy uzyskać różne smakowo i strukturowo ciasto. Chyba najbardzej rozpowszechniona jest wersja z przyprawami korzennymi, choć równie pyszna jest z orzechamni, łezkami czekoladowymi czy aromatyzowana owocami cytrusowymi. Szczególnie zależało mi na puszystym wypieku, więc przygotowałam je jak babkę i dodałam otartą skórkę z cytryny. Ciasto bananowe

Mia Cucina Sofieta
Włoskie ciasto migdałowe 241

coś dobrego co poprawi mi nastrój. Szybki rzut oka na składniki i zwycięzcą zostało ciasto migdałowe. W orginalnej wersji to lekkie ciasto migdałowe posypano cukrem pudrem… ale, że pogoda naprawdę jest taka kiepska, postanowiłam polać je kremem czekoladowym i stostowanymi płatkami migdałowymi… na samą myśl o takiej uczcie polepszył mi się nastrój… a po spróbowaniu… pogoda

UgotujmyTo.pl
Umiem mówić po duńsku, czyli o tym, jak zdałam egzamin. I ciasto uświetniające to podniosłe wydarzenie 150

innym razem.Po odniesionym sukcesie przygotowałam dla nauczyciela i szkolnych kolegów mały poczęstunek. Były babeczki, o których opowiem innym razem, i ciasto, które zachwyciło mnie w każdym calu.Najpierw chciałam upiec brownie, ale że babeczki były mocno czekoladowe stwierdziłam, że to już by było za dużo szczęścia na raz... Jak zwykle z pomocą przyszedł mi blog Moje wypieki i ciasto ze świeżą

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania