ciasto czekoladowe - 22138 przepisów (strona:701/1476)

Starsza kolejny rok. 182

dolałam oleju. Przesiałam mąkę z proszkiem i dodałam do płynnych składników. Wlałam sok z pomarańczy i dokładnie zmiksowałam. Na końcu delikatnie wmieszałam łyżką płatki czekoladowe.  Foremki (wedle już uznania piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. SMACZNEGO! nie tylko jubilatom

W kuchni Karmel-itki
Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego 334

kostki czekolady, a możemy wyczarować coś smakowitego. Tymczasem ostatnio postanowiłam zrobić coś innego i padło na mini serniczki. Smakują wyjątkowo z domowym czekoladowym karmelem, roztopioną czekoladą, masłem orzechowym lub różnymi dżemami. Musimy jednak uważać kupując ciasta francuskie (o ile nie robimy ich sami), gdyż większość znajdujących się na rynku ciast nafaszerowana jest ogromną ilością chemii. Zjadając przekąski z ciasta francuskiego

Be Fit Be Strong
TORT Z OREO I MALINAMI 131

łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 4 jajka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 1 biała czekolada, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Masa maślana: 1 kostka(...)Ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, oraz pokruszone ciasteczka. Masa maślana: Miękkie masło ucieramy, dodajemy cukier puder, a na końcu mascarpone. Złożenie tortu: Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 jasny krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 ciemny krążek smarujemy  kremem oreo, układamy maliny, 3 krążek ciemny smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim jasnym krążkiem. Wierzch i boki

słodki bratek
Tort z kokosową wkładką i masą budyniową 148

mąki ziemniaczanej 400 g masła (w temperaturze pokojowej) 12 – 14 łyżek cukru 3 łyżki nutelli 1 łyżka adwokatu Dodatkowo: czekoladowa polewa Helio kolorowe bratki Średnica tortownicy 26 cm. Najpierw robimy biszkopt dokładnie według TEGO przepisu . Następnie przygotowujemy ciasto kokosowe. Białka ubijamy na sztywno. Później dodajemy do nich cukier i dokładnie ucieramy aż cukier całkowicie się rozpuści. Na koniec dodajemy(...)pół. Smarujemy ciemną masą (około 1/3 zostawiając trochę do dekoracji). Następnie przykrywamy ciastem kokosowym, które następnie smarujemy jasną masą (tu również około 1/3 zostawiamy do dekoracji). Całość przykrywamy drugą połową biszkoptu. Boki tortu smarujemy ciemną masą i ładnie wyrównujemy, a później górę pokrywamy jasną masą. Polewę czekoladową rozpuszczamy i zostawiamy do wystudzenia. Dekorujemy nią górę tortu. Na koniec ozdabiamy świeżymi

PatiGotuje
ciasto marmurkowe 185

budyń śmietankowy 2 łyżki kakao dodatkowo: polewa czekoladowa tłuszcz do foremki np. kasza manna do foremki wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie stopniowo wlewamy olej oraz śmietanę. Dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do ciasta i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Z gotowego ciasta oddzielamy(...)również mieszamy. Foremkę (keksówkę) smarujemy tłuszczem i obsypujemy np. kaszą manną. Do keksówki wlewamy naprzemiennie 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 45 min. to tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowy lekki sernik i przedszkolne prezenty 162

serka ricotta skórka z 1 cytryny 100 g drobnego cukru+ 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżeczki proszku budyniowego, lub mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa Bita śmietana do ozdoby Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(24cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa serowa: ubijamy żółtka(...)masy i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 170 ° C 35 min. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiach. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy bita śmietaną. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Późne lato z czekoladą i malinami 163

znajdziecie :) Jedyną ciekawostką jest to, że tłuszczem w tym cieście jest majonez. Bez obaw! Jest absolutnie niewyczuwalny w smaku, a nadaje ciastu wilgotnej, kremowej konsystencji; do tego rozpuszczona czekolada i właściwie po upieczeniu,  w środku mamy czekoladowego zakalca....czyli, jak na brownie przystało! :D Do dzieła, niech koniec lata będzie bardzo malinowy! :) Brownie z malinami ( na bazie majonezu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik gotowany 320

wanilią - 6 jaj + 2 żółtka - 4 budynie śmietankowe bez cukru - 200 ml zimnego mleka (do rozpuszczenia proszku budyniowego) - esencja migdałowa Polewa czekoladowa: - 220g czekolady deserowej - 4 – 5 łyżek mleka Dodatkowo: - uprażone płatki migdałowe Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami(...)formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński

mojewypiekiinietylko
ciasto a la cappuccino 36

białek stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 40 – 45 min. w ok 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia(...)składniki przekładamy do rondelka. Wstawiamy na ognień, cały czas mieszamy, aż składniki się połączą i polewa troszkę zgęstnieje. złożenie ciasta: biszkopt – 1/2 część kremu – biszkopty maczane w naparze kawowym – pozostała część kremu – biszkopt – polewa czekoladowa – opcjonalnie posypka cukrowa

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kokosowo- orzechowe 137

jajka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa czekoladowa: 1 szklanka cukru 1/4 szklanki mleka 100 g masła 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Ciasto kruche: Schłodzoną margarynę posiekać. Dodać żółtka, zagnieść z cukrem, mąką i proszkiem. Ciasto wyrobić, włożyć do lodówki na około 30 minut. Masa(...)proszek wymieszać. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Polewa czekoladowa: Masło rozpuścić. Dodać cukier i kakao. Mieszać aż wszystko się połączy. Wlać mleko. Dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać aż czekolada się rozpuści. Zagotować, chwilę pomieszać i zdjąć z ognia. Układanie: Blaszkę natłuścić i obsypać bułką tartą. Dno foremki wylepić ciastem Zimną masę jabłkową wyłożyć na kruchy spód. Masę kokosową

Pysznie & Pięknie
Rogaliki krucho-drożdżowe 14

drożdżowe z marmoladą to słodki wypiek , do przygotowania którego Was zachęcam. Podstawą tych prostych rogalików jest ciasto drożdżowe z dodatkiem sody, cukru pudru, jajka, margaryny oraz śmietany. Po szybkim wyrobieniu składników, zagnieceniu ciasta i potrzymaniu go w lodówce, zająć możemy się formowaniem rogali. Ciasto krucho-drożdżowe cienko wałkujemy, wykrawamy z niego trójkąty i wypełniamy nadzieniem, po czym zwijamy nadając(...)blat kuchenny , zagnieść w kulkę, którą owinąć folią spożywczą. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę i 30 minut. Po wyjęciu z lodówki z ciasta zdjąć folię, a ciasto podzielić na 4 części – na raz pracować nad jedną częścią ciasta, pozostałe części w międzyczasie przetrzymywać w lodówce. Ciasto lekko podsypać mąką, po czym rozwałkować je na placek o wielkości

MeCooks
ciasto a la Wuzetka (W-z) 49

dwóch turach przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy cienkie blaty. * Ja podzieliłam składniki ciasta na trzy równe części i upiekłam trzy osobne blaty biszkopta. składniki na krem(...)Serek mascarpone, śmietankę kremówkę oraz cukier puder razem ubijamy na sztywny krem. składniki na polewę czekoladową: 100 g masła 2 kopiate łyżki kakao 3 łyżki cukru 5 łyżek wody wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka, wstawiamy na ogień, mieszamy, aż się połączą. złożenie ciasta: biszkopt – cienka warstwa powidła śliwkowego – 1/2 cz. kremu – biszkopt – cienka warstwa powidła

Domowy Smak Jedzenia
MILKY WAY 469

mleka w proszku, a teraz żałuję, masa zrobiona z tego mleka jest przepyszna, a ciasto wyśmienite. Wiśnie lekko przełamują słodycz kremu. SKŁADNIKI Ciasto: Pieczemy 2 biszkopty Proporcje na 1 biszkopt: 3 jajka, 1 budyń czekoladowy, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, mąka pszenna, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy 2 szkl. mleka w proszku

słodki bratek
Sernik jagodowy ombre 75

tylko niebieskiego zabarwienia, ale także szerokiego uśmiechu. Jagody to doskonały kompan dla sernika na zimno jako perfekcyjna propozycja dla lubiących prostotę i piękny wygląd ciasta. Składniki na ciasteczkowy spód: 300 gramów ciasteczek maślanych lub czekoladowych 80 gramów roztopionego masła Ciastka kruszymy w blenderze na drobny proszek. Dodajemy roztopione i wystudzone masło i dokładnie zagniatamy. Tortownicę o średnicy około 20 centymetrów(...)nieco mleka) – wymieszać. Wystudzone owoce połączyć z masą twarogową i wylać jako ostatnią warstwę. Gdyby zostało nam nieco soku z jagód – możemy przyozdobić nim górę sernika fantazyjnymi wzorami. Przygotowane ciasto chłodzimy około 4 godzin w lodówce. Jeżeli jesteście fanami sernika zapraszamy Was do odwiedzenia naszej strony www.alesernik.pl , gdzie trwa konkurs „Mistrzowski sernik” dla warszawskich restauratorów i fanów sernika

Oryginalny smak
Keto czarne ciastka na Halloween (Paleo, LowCarb) 125

łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki kwaśnego winianu potasu (cream of tartar) Polewa czekoladowa 50 g gorzkiej czekolady (min. 85% kakao) lub niskowęglowodanowej Sposób przygotowania Ciastka Wszystkie składniki na ciastka umieścić w misie malaksera i malaksować przez kilka minut aż do połączenia składników i uzyskania gładkiego ciasta. Z ciasta uformować kulę i wstawić na min. 30 minut do lodówki. Można też(...)razu na 3 - 4 części, jeśli będziesz je wałkować partiami. Schłodzone ciasto rozwałkowywać i wykrawać ciastka. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 10 - 15 minut, uważając aby ich zanadto nie przesuszyć. Polewa czekoladowa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnuszku na bardzo małym

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania