doskonale zapakowane. Polecam Wam zakupy w sklepie DlaSmaku.pl Składniki: 200 g ciasta (u mnie biszkopt, ale mogą być też babeczki, babka lub inne ciasto) 2-3 łyżki mascarpone (ilość zależy od ciasta, dodajemy stopniowo) 1 łyżka soku z limonki około 200 g białej czekolady – użyłam dropsy czekoladowe ze sklepu DlaSmaku.pl Dodatkowo: ulubione ozdoby – u mnie motylki, kwiatuszki, różne
Słodkie okruszkiNiewiele znam osób, które zdecydowanie mówią, że nie lubią czekolady. Czekolada zarówno wzmacnia stan euforii, jak i działa uspokajająco. Jesienią jest idealną pocieszycielką, byleby nie przesadzić
bistro mamakształcie babki. Jak kto woli. Prosty przepis, który przyda się na święta. To ciasto możecie zrobić na ostatnią chwilę, a co ważne, jego przygotowanie nie zajmie wiele czasu. Można też upiec ciasto w prostokątnej blaszce i przełożyć powidłami, do tego polewa czekoladowa i pyszny piernik gotowy. Pamiętajcie tylko, że w płaskiej blaszce pieczemy krócej(...)czekolady mlecznej 50 g. śmietanki 30 % Wykonanie: Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie. Wymieszać. Następnie wbić jajka, dodać miód, olej i mleko. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać czekoladę połamaną
Agusiowe smakołykigłową. Pozwoliłam sobie więc na dwa dni totalnego nicnierobienia i wraz z rozluźnieniem i wyhamowaniem przyła ochota na ciasto, które będzie równie pyszne, co niespieszne i przytulne :) Tak powstał mięciutki i bardzo puszysty chlebek bananowy z czekoladowymi piegami, którym pedzę się z Wami podzielić, bo jest absolutnie przepyszny! :D Delikatny, idealnie słodki, mięciutki i z wypieczoną skórką, która idealnie równoważy(...)grubsze kromki, gdy jeszcze paruje i jeść lekko ciepły, kiedy czekoladowe piegi są przyjemnie płynne i rozkosznie muskają słodyczą wargi przy każdym kęsie, rozpływając się na podniebieniu. Taki chlebek można też zjeść na śniadanie lub podwieczorek z masłem orzechowym i dżemem - wspaniałe połączenie odkryte pewnego poranka. Do tego całe ciasto zrobicie przy pomocy jednej miski i widelca! Proste, całkiem szybkie
Kuchnia w Słońcu Skąpanapostaci choinki, umieszczonej w środku ciasta :) Po upieczeniu babka jest mięciutka, wilgotna i przepełniona świątecznym aromatem, dzięki użytej podczas pieczenia - przyprawie do piernika. Serdecznie polecam! Składniki na ciasto jasne: 2 szklanki cukru 250 g masła 1/2 szklanki wody 4 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na ciasto ciemne: 125 g masła 3 jaja 2 szklanki(...)szklanki cukru 1 szklanka mleka 3 łyżki powideł węgierkowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 5 łyżeczek kakao Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 50 ml śmietany kremówki 30% Zaczynamy od ciasta jasnego. Do niewielkiego rondelka przełożyć cukier, masło i wodę. Wszystko razem roztopić. Nie gotować! Odstawić do przestudzenia. Dodać żółtka, wymieszać za pomocą miksera. Dodać
Świat Ciastaskładniki: 120 g herbatników (użyłam 60 g herbatników i 60 g biszkopta) 100 g masła w temperaturze pokojowej 60 g cukru pudru lub do smaku 2
Domowy Smak JedzeniaCiasto kokosowe bounty to bardzo smaczny deser, inspirowany każdemu dobrze znanym batonikiem bounty. Ciasto jest bardzo wilgotne, delikatne i mocno kokosowe. Wierzch udekorowany jest polewą czekoladową tak jak w przypadku batonika. Kokosowe bounty to wypiek, który idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Jest bardzo łatwe do zrobienia, a swoim smakiem zachwyci każdego
Alle Dobre!czekoladowy, znakomity dodatek do deserów, owoców, sałatek owocowych lub jako polewa do ciasta. Podstawowa wersja to czekolada, śmietana i miód. Można go przygotować z każdego rodzaju czekolady i aromatyzować innymi dodatkami: przyprawami, ziołami, alkoholem, syropami smakowymi, pikantną papryczką, skórkami cytrusów itp.Czas przygotowania:15 minut Ciemny sos czekoladowy:100 g gorzkiej czekolady,150 ml śmietany kremówki,1/2 laski wanilii
SzczyptaSmaQszklanka wody gazowanej jajko cukier cynamonowy Nadzienie: serek homogenizowany naturalny 0% tł. mus malinowy lub truskawkowy masa kajmakowa Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać, gdyby cisto wyszło za rzadkie dodajemy maki a jesli za gęste wody...Smażymy czekoladowe naleśniki... Naleśniki smarujemy serkiem i musem...jeśli nie mamy gotowego musu...maliny bądź truskawki wrzucamy do blendera i miksujemy
NaKońcuJęzykaCzekoladowe desery cieszą się dużą popularnością. Warto zrobić samemu wyjątkowe ciasto, domowe Lava Cake jak z Pizzy Hut. Wyróżnia się pyszną, rozpływającą się czekoladą w środku. Print Przepis na domowe ciasto Lava Cake jak z Pizzy Hut Danie Desery Tagi pizza hut Czas przygotowania 45 minutes Porcje 9 porcji Author Magdalena Składniki 150 g masła 8 łyżek(...)gładką masę cukier i jajka z odrobiną soli zmiksować do uzyskania gładkiej masy dodać mąkę jeszcze trochę miksować foremki do muffinek posmarować masłem i posypać bułką tartą (9 foremek) czekoladową masę wlać do foremek rozgrzać piekarnik do 200 stopni włożyć foremki do piekarnika piec około 8 minut wyjąć i odstawić na 3 minuty wyciągnąć z foremki obkroić boki Notatki
ale PysznieWierzch polałam lukrem kakaowym. Można polać zwykłym lukrem, lub posypać cukrem pudrem. Uważam jednak, że ten lukier w połączeniu z czereśniami sprawia, że ciasto lepiej smakuje. Osobiście bardzo go lubię, smakuje jak polewa czekoladowa, a robi się dużo szybciej. Piekłam w tortownicy 24 cm. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)szklankę mąki, zmiksować. Następnie wlać mleko i wsypać drugą szklankę mąki, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Zmiksować. Na koniec wlać olej i ponownie zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przelać do tortownicy nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na ciasto poukładać umyte i wydrylowane czereśnie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę. Do miseczki wsypać cukier puder
Agusiowe smakołykiCiasto, które wszyscy znają i kochają, tradycyjny murzynek polany polewą czekoladową. Murzynek Składniki: - 250 g margaryny - 2 szklanki cukru - 1 op. cukru waniliowego - 0,5 szklanki mleka - 4 łyżki kakao i 3 łyżeczki na polewę - 4 jajka - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszki do pieczenia - 100 g masła - 3 łyżki wody Przygotowanie: W garnku roztapiamy margarynę, dodajemy(...)łyżki kakao. Odstawiamy do ostygnięcia. Do letniej masy dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z powstałą masą. Gotowe ciasto wlewamy do dwóch form 14x25 lub jednej większej. Pieczemy przez około 45 minut w 170 stopniach C. Masło, pół szklanki cukru, 3 łyżeczki kakao i 3 łyżki wody gotujemy, cały
Kulinarne życiepozwolić, aby składniki całkowicie się rozpuściły - co jakiś czas mieszać , aby czekolada nie przypaliła się do garnka. Jajka utrzeć w mikserze wraz z cukrem na gładką masę. Następnie dodać czekoladową mieszankę i dobrze zmiksować. Teraz wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i mieszamy wszystkie składniki. Formę - ja użyłam takiej o boku 24cm - wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy(...)małego garnka przekładamy kajmak ( ja użyłam ok. 2/3 puszki) i ciągle mieszamy, aby dobrze sie rozpuścił. Następnie przelewamy masę na jeszcze ciepłe ciasto, kroimy na kawałki i posypujemy pokrojonymi orzechami oraz drobinkami czekoladowymi. Smacznego! Niedługo tez minie rok od kiedy stworzyłam to miejsce w sieci. Dziękuję Wam wszystkim za inspiracje, odwiedziny, komentarze
Chocolate Stop Temptingbardzo proste do przygotowania, wystarczy tylko wymieszać suche i mokre składniki oddzielnie a potem je tylko połączyć. Jak przy przygotowaniu muffinek. Ciasto gruszkowe jest puszyste i wilgotne. Można oczywiście po ostygnięciu posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne. Samo w sobie, takie zwyczajne, bardzo nam smakowało. Zapraszam na chlebek gruszkowy/ciasto gruszkowe Ciasto gruszkowe (Chlebek
UgotujmyTo.pl