ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:689/1376)

Leśny mech z malinami 79

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto leśny mech ma piękny zielony kolor, a to zasługa świeżego szpianku, który jest dodany do biszkoptu. Dodatkowo w cieście znajduje się warstwa malin zatopionych w galaretce oraz pyszny krem śmietankowy z białą czekoladą. Całość pięknie prezentuje się na talerzu i smakuje nieziemsko. Jeśli szukacie pomysłu na oryginalne i nietrudne w przygotowaniu ciasto, leśny mech z malinami(...)rozpuścić w niej czekoladę. Odstawić do przestygnięcia, następnie wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego schłodzenia. Schłodzoną śmietankę czekoladową, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Krem wyłożyć na galaretkę i wyrównać. Wierzch posypać pokruszonym ciastem biszkoptowym. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego

Przepiski.pl
Sernik nowojorski 44

przygotowania tego sernika wykorzystują sernik z wiaderka. Jednak jeśli wolicie możecie przygotować go na bazie tradycyjnego, polskiego twarogu, albo serka Philadelphia. Pyszne rozpływające się w ustach, kremowe i delikatne ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Przygotowanie go jest bardzo, bardzo proste, więc każdy z nim sobie poradzi i praktycznie za każdym razem się uda. Kluczem tego sernika jest pieczenie(...)wskazówek. Polecam Wam też pyszny sernik z marakują, albo znajdziemy coś dla miłośników tart. Może zasmakuje Wam moja tarta czekoladowa. Sernik nowojorski składniki na spód Sernik nowojorski składniki na masę serową Polewa składniki Wszystkie składniki do tego ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Sernik nowojorski przepis Do przygotowania tego ciasta wykorzystuję tortownicę o średnicy 24 cm. Tortownicę już na początku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rogaliki z 3 składników 105

deser gotowy :) 250 g mąki pszennej 200 g masła 120 g waniliowego serka homogenizowanego   opcjonalnie owoce/dżem/krem czekoladowy do nadziania opcjonalnie cukier puder do posypania Masło siekamy z mąką. Dodajemy serek i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek. Za pomocą radełka dzielimy na 12 trójkątów (kroimy jak pizzę

Mienta blog
Czekoladowe lizaki ciastkowe 165

które już wcześniej pojawiały się na blogu, można zrobić je z kilku babeczek, kawałków babki lub biszkoptu. Jeśli ciasto jest zbyt suche wystarczy dodać trochę tłustej śmietany lub kremu. Ja swoje lizaki zrobiłam z prostych babeczek czekoladowych.Składniki na babeczki czekoladowePolewa czekoladowa (lub tabliczka czekolady do rozpuszczenia)Kolorowe cukiereczki do ozdobyBabeczki przygotowujemy według przepisu. Kruszymy je na mniejsze kawałki

Ciastkozercy
Piernik z gruszkami 47

Przepis na pyszne ciasto na święta. Piernik z gruszkami i niespodzianką w środku przełożony kremem jogurtowym i musem gruszkowym. Uwieńczeniem ciasta są wystające gruszki, pod którymi ukryta jest niespodzianka w postaci mini pianek marshmallows. Piernik udekorowany jest polewą z mlecznej czekolady i posypką cukrową. Moja kreacja inspirowana jest przepisem od Eweliny . PIERNIK Z GRUSZKAMI SKŁADNIKI: *tortownica 24 cm. GRUSZKI GOTOWANE(...)wystudzoną żelatynę. Miksujemy krótko do połączenia składników (nie miksujemy zbyt długo, bo krem może się zważyć). Wsypujemy łezki czekoladowe i mieszamy szpatułką. 7.  Polewa. Czekoladę wraz z kremówką roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do lekkiego wystudzenia. 8. Składanie ciasta . Do foremki przekładamy dolny blat ciasta piernikowego i nasączamy ponczem. Wykładamy połowę kremu jogurtowego i wyrównujemy powierzchnię. Wylewamy tężejący

Rita creative
Ciasto z budyniem, jabłkami i kruszonką 149

ciasto powinno właściwie nazywać się ciasto Maja. Dlaczego? Otóż powstało w wyniku radosnej twórczości mojej dziewięcioletniej córki. Osobiście nie przyszłoby mi do głowy, żeby połączyć budyń czekoladowy z kruszonką, bo to dla mnie „za dużo szczęścia na raz”, jednak dziecko uznało, że to duet idealny. Teraz, kiedy wiem już jak to ciasto smakuje muszę przyznać […] Artykuł Ciasto

Wiszniówka
Ciasto Delicja 171

nimi przepadam :) Więc uwierzcie, że jak tylko znalazłam ten przepis, to od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Ciasto jest przepyszne. Delikatny, lekki biszkopt, brzoskwinie w aromatycznej galaretce i puszysta pianka czekoladowa... Poezja :) W orginalnym przepisie zmieniłam tylko czekoladę z gorzkiej na mleczną, bo akurat taką wolę - ale to już można dobrać wg uznania. Składniki na biszkopt: 5 jajek(...)galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody Warstwa czekoladowa: 120 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Polewa czekoladowa: 70 ml śmietanki kremówki 30% 70 g mlecznej czekolady Przygotować wszystkie składniki na biszkopt (fot.1) . Obie mąki przesiać do miseczki. Białka oddzielić od żółtek i razem ze szczyptą soli ubić

Świat Ciasta
orzeszki z masą z mleka w proszku 77

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na ciasto: 450 g mąki 70 g cukru pudru 250 g masła 2 jajka 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto bounty z kapustą kiszoną 5759

zwariowałam... i nie mylicie się, to ciasto naprawdę zawiera kapustę kiszoną.  I mimo tego niewiarygodnego dodatku jest przepyszne. Wilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie nie czuć kapusty i nikt kto go jadł nie wpadł na to że w środku jest kapusta kiszona. Zapytacie się to po co dawać tę kapustę? Wydaję mi się, że ma ona wpływ zarówno

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kremowy sernik rumowy z rodzynkami w czekoladzie 353

mąki pszennej rum (do smaku)  opakowanie rodzynek w czekoladzie Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2-3 łyżki śmietany 18% Przygotowanie Spód.Wszystkie składniki wyrobić, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć dno tortownicy o śr. 25 cm wcześniej wysmarowanej masłem(...)około 60 minut. Ostudzić, włożyć na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Polewa czekoladowa. W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać śmietanę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Mleczny sernik ,,Zebra” 107

Sernik jest bardzo delikatny, kremowy i obłędnie czekoladowy. Przygotowanie go zajmuje mało czasu. Cierpliwością w czekaniu na zjedzenie musimy jedynie wykazać się podczas pieczenia, ponieważ tu troszkę czekamy. Ale na taki smak warto! Spód: 300g maślanych herbatników 150 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mleka w proszku 4 jajka(...)oraz 4 łyżki masy jasnej. Masę rozlewamy aż do całkowitego jej wykorzystania.  Na dno piekarnika wstawiamy foremkę z wrzątkiem (około 2-3 szklanek). Zmniejszamy temperaturę do 120*C. Ciasto pieczemy przez 70 minut. Po tym czasie wyjmujemy foremkę z wodą oraz przełączamy na funkcję termoobiegu. Pieczemy jeszcze przez 30-40 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy

VioletoweKucharzenie
Tort Czekoladowo-orzechowy 73

Tort czekoladowo-orzechowy. Bardzo prosty w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się na różne okazje. Pyszne połączenie mocno czekoladowego kremu z puszystym orzechowym biszkoptem. Tort bardzo aromatyczny i kremowy. Mojej rodzinie bardzo zasmakował i na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na orzechowy biszkopt: 150 gram orzechów laskowych 5 dużych jaj L 190 gram mąki pszennej(...)minut. Po u pieczeniu ciasto wyciągamy z piekarnika i odstawaimy do całkowitego ostygnięcia. gdy biszkopt wystygnie wyciągamy go z tortownicy, odklejamy od papieru. Z wierzchu delikatnie ścinamy podpieczoną skórkę a nastęnie biszkopt przekrajamy dwukrotnie tak abyśmy uzyskali 3 blaty ciasta. przygotowanie masy: miękkie masło ucieramy na puch, następnie dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i miksujemy aż powstanie jednolity krem. Kolejno cały

Blog kulinarny S9.PL
PANETTONE BREAD PUDDING - NOWE OBLICZE ZAJĄCZKA :) 171

która trwała do 10 kwietnia.  Chwilę po jego przygotowaniu i podaniu, dotarła do nas jednak wiadomość o tragedii pod Smoleńskiem...  SKŁADNIKI NA 5 PORCJI 1 zając z ciasta panettone :)  (oczywiście można zastąpić brioche lub babką drożdżową) 2 jajka szklanka mleka 3 łyżki likieru Grand Marnier (zastąpiłam domową pomarańczówką i dałam więcej:) 1 łyżka dropsików z gorzkiej czekolady(...)jajka i mleko i dokładnie wymieszać. Panettone podzielić (dosłownie podrzeć) na kawałki i rozłożyć do nasmarowanych masłem foremek. Na górze posypać dropsikami czekoladowymi. Zalać miksturą z jajek i mleka.  Delikatnie ugnieść palcami, tak, aby kawałki ciasta były w całości pokryte mlekiem. Piec w piekarniku ok. 35 minut do momentu, aż urosną i pięknie się zarumienią. Ja po lekkim przestudzeniu

KUCHARNIA
Keks razowy 99

Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180⁰C przez ok. 45 min. 6. Przygotowujemy polewę czekoladową: rozpuszczamy w kąpieli wodnej kostki czekolady i łączymy z mlekiem. 7. Ciasto polewamy przygotowaną polewą. Keks jest bogaty w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - witaminę C (pochodzącą z suszonej żurawiny), która

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ptasie mleczko śmietankowo- czekoladowe 366

taki upał najlepiej poczęstowac się smakołykiem z lodówki. Po mniej więcej 3 godzinach ciasto jest gotowe do spożycia. Bardzo dobre , przypominające w smaku ptasie mleczko i stąd jego nazwa :) Deser nie należy do tych bardzo słodkich o czym może świadczyc fakt , że moje dzieci narzekają na zdecydowanie za małą ilośc cukru ;)   Co z kolei dla innych może byc zaletą(...)ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstały krem dzielimy na 3 części: mieszamy z rozpuszczona czekoladą mieszamy z czekoladą mleczną startą  pozostaje biała Na dno foremki wykładamy białą masę , następnie czekoladową i straciatellę a na samej gorze dociskamy biszkopty. Ptasie mleczko odstawiamy do lodówki , aby deser dobrze się stężał. Przed podaniem wyjmujemy z foremki i usuwamy papier. Smacznego  /żródło - Przyjaciółka

Słodkości i nie tylko