ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:680/1376)

Piernik staropolski z powidłami i suszonymi śliwkami 330

laskę cynamonu i zmiksować masę blenderem. Gęstą i jeszcze gorącą smarować blaty ciasta. Odstawić do zastygnięcia obciążając piernik, np deską do krojenia. Po wystudzeniu ciasto pokroiłam na 3 części i każdą z nich oblałam polewą czekoladową. Polewa. Cukier puder i kakao przesiać przez sitko. Wsypać do garnka, wlać wodę i mieszając zagotować. Dodać masło z czekoladą i na małym ogniu

https:KKuchniaMniam
Przepis #157 Brownie z orzechami (bez mąki, jajek i mleka) 148

gotowe ciastka czy wafelki. Dzisiaj chcę Wam udowodnić, że coś równie pysznego można zrobić samemu w domu w  5 minut (nie licząc pieczenia). Czekoladowe Brownie z orzechami powstało dość spontanicznie (jak większość moich przepisów:)). Ciasto jest wegańskie i  nie zawiera mąki, jajek oraz mleka a także dodatku białego cukru. To Brownie to szybki i prosty deser - lubicie takie

Health-Fit-Life
Ciasto wuzetka 454

rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Gdy polewa lekko przestygnie i zacznie tężeć rozprowadzić na posmarowanym biszkopcie. Gotowe ciasto odłożyć na kilka godzin w zimne miejsce. Jeśli macie jakieś czekoladowe ozdoby można przed podaniem ozdobić jednak nie jest to konieczne

Ala piecze i gotuje
Domowe markizy 123

się taka wspólna praca. Składniki:  2 szklanki mąki 15 dag. margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko krem czekoladowy do przełożenia (u mnie terravita) Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce przez ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy je, rozwałkowujemy na placek grubości ok 0,5 cm i wycinamy ciasteczka

Cynamonowe szczęście
Oponki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi 151

Oliwką łyżeczką.... Taki jest pyszny, że trudno mu się oprzeć :) Szybciutko musiałam go schować aby móc przygotować dla Was jakiś nowy i super czekoladowy przepis :)  Kremy doskonale smakują na waflach, kanapce, jako dodatek do ciast i deserów.  Z racji tego, że karnawał w pełni, mam dla Was dzisiaj propozycję na oponki serowe z cudownym kremem orzechowym i orzechami

Smakołyki Asi
ŚNIEŻNE BABECZKI 113

stopniach ok. 20 min. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy serek, delikatnie mieszamy. Wystudzone babeczki dekorujemy lukrem, ozdabiamy śnieżynkami.   Do ciasta użyłam Polewy i dekoracji Helio (która ma wiele zastosowań) zamiast czekoladowych kropelek

słodki bratek
Najlepsze przepisy października 103

nieustający hit, można z nich robić wszystko i smakują rewelacyjnie w każdym wydaniu. Nawet jako sernik. Miejsce trzecie: Mus czekoladowy Aksamitny, mocno czekoladowy, delikatny i puszysty, przygotowany – uwaga – z batata. Miejsce czwarte: Mini ciasta dyniowe Kolejny przepis z użyciem dyni, ale to moje ulubione jesienne warzywo. „Te ciasta dyniowe to mega prosty i szybki przepis

PaleoLife
Rolada jogurtowa 803

piekarniku 200C około 10-15 minut. Po upieczeniu ciepłe ciasto  wykładamy na bawełnianą  ściereczkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ciasto rozwijamy, smarujemy dżemem i ponownie rolujemy. Można roladę udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego

kgwjanczewo
Herbatki ziołowe POSTI 149

Dzisiaj będzie hebraciany post. Już jakiś czas temu otrzymałam pyszny zestaw herbatek ziołowych POSTI, to właśnie na bazie jednej z nich robiłam miętowo-czekoladowe brownie, dzięki którym wygrałam konkurs, podczas wydarzeń BlogerChefa. Przepis na ciasto możecie znaleźć [ tutaj ]. A relacje z konkursu w osobnym poście [ tutaj ]. W paczce znalazłam rozmaite herbaty oraz uroczą puszkę z miętą. Wybór smaków był naprawdę

Trufelkowo
Sliwkowy fit serniczek 108

środku para. Sernik pieczemy w 180 stopniach z funkcją góra / dół przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nic ciasto przynajmniej na 30 min do przestygnięcia.   Zimny sernik polewamy polewą czekoladową, ozdabiamy suszonymi śliwkami. Najlepiej kroi się po schłodzeniu.  Smacznego

Kuchnia od dwojga
Mazurek orzechowy z lukrem 197

minut. Wyjąć i całkowicie wystudzić.  Śmietanę z cukrem pudrem wymieszać w rondelku i gotować przez 5 minut. Przestudzić i polać lukrem ciasto. Do lukru można dodać łyżkę ciemnego kakao, wtedy wierzch będzie czekoladowy.  Dekorujemy połówkami orzechów włoskich lub złotymi jajeczkami z czekolady

Kulinarne Inspiracje
Babeczki czekoladowe z jeżynami 148

Dostałam zamówienie od mojego brata na czekoladowe babeczki, bo 'dawno nie było' ;) Wczoraj późnym wieczorem kręciłam więc ciasto, bo ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę nie dałam rady odpalić piekarnika w trakcie dnia. Dziś dorobiłam nutellowy krem i udekorowałam babeczki jeżynami, które zrywałam chwilę po 8 rano z dziadkowego ogrodu. PS  jeszcze wczoraj o 23 kilka ciepłych babeczek

Słodkie inspiracje
Ciasto Salceson. 129

kostkę jabłka, wszystko jeszcze raz mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK Z MUSEM POMARAŃCZOWYM ( JAFFA CHEESECAKE) 155

wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 8 - 10 minut, do zarumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć ciasto i wystudzić. *Jeśli nie masz czasu, to możesz użyć ciasteczek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym ( ok. 200 g) np. markizy i połączyć je z masłem (40 g) w malakserze. Następnie taką bazę wyłożyć na dno formy

Calzonella.com
Panpepato. 168

jeśli się nie przyłożymy glazura może się zważyć)      Chłodne ciasto smarujemy dżemem, oblewamy czekoladą i dekorujemy. Gotowe!      Gotowe ciasto można przechowywać około dwóch tygodni, a jeśli zrezygnujemy z polewy czekoladowej nawet dwa miesiące, ale jest tak smaczne, że znika o wiele szybciej

Rozpustne gotowanie