Muffinki pachnące delikatnie skórką pomarańczową z kawałkami czekolady oblane dodatkowo polewą czekoladową, bez miksera, szybciutkie w wykonaniu – zapraszam na mini pyszności Do ciasta możecie dodać dowolne bakalie, aromaty, owoce, kakao – będzie pysznie, zapewniam! SMACZNEGO:) SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko skóra otarta(...)wyszorowanej i sparzonej wrzątkiem pomarańczy 100 g czekolady połamanej na małe kawałeczki SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 50 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% lub 36% DODATKOWO: do dekoracji wszelakie posypki cukrowe, świeże owoce, bakalie Przepis na 12 muffinek. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki są w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: W większej misce mieszam wszystkie mokre składniki, robię
Zasmakuj Kuchniwykładam papierem do pieczenia i na papierze rozkładam równomiernie ciasto. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-12 minut, aż zacznie leciutko się rumienić. Ciasto wyciągam z piekarnika, przykrywam ściereczką kuchenną, przykrywam dużą deską i obracam papierem do góry. Papier smaruję wodą, wtedy lepiej odejdzie. Ciasto dzielę na pół wzdłuż dłuższego boku i od razu zwijam(...)Teraz składam tort. Rozwijam obydwie części ciasta, smaruję równomiernie kremem budyniowym zostawiając po centymetrze wolnego brzegu z każdej strony. Na kremie rozkładam równomiernie (zróbcie to dokładniej niż ja, bo jak jakoś nie wyszło mi za równo ?) dżem, inny krem lub czekoladę. Najpierw zwijam jeden pas ciasta z kremem, a następnie do końcówki pierwszego ciasta przykładam drugi pas i zwijam
Słodki sentymentwykładam papierem do pieczenia i na papierze rozkładam równomiernie ciasto. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-12 minut, aż zacznie leciutko się rumienić. Ciasto wyciągam z piekarnika, przykrywam ściereczką kuchenną, przykrywam dużą deską i obracam papierem do góry. Papier smaruję wodą, wtedy lepiej odejdzie. Ciasto dzielę na pół wzdłuż dłuższego boku i od razu zwijam(...)Teraz składam tort. Rozwijam obydwie części ciasta, smaruję równomiernie kremem budyniowym zostawiając po centymetrze wolnego brzegu z każdej strony. Na kremie rozkładam równomiernie (zróbcie to dokładniej niż ja, bo jak jakoś nie wyszło mi za równo ) dżem, inny krem lub czekoladę. Najpierw zwijam jeden pas ciasta z kremem, a następnie do końcówki pierwszego ciasta przykładam drugi pas i zwijam
Słodki sentymentSezon na cukinię się powoli kończy. Postanowiłam przygotować jeszcze z niej ciasto i wyszło najlepsze. Mokre w środku i idealnie czekoladowe. Przygotujcie je jeszcze tej jesieni. Szczególnie, że robi się je błyskawicznie. Składniki : * 500g startej na tarce cukinii * pół szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej * 2,5 szklanki mąki pszennej * 0,5 szklanki kakao * łyżeczka proszku do pieczenia(...)oleju * 2 jajka * tabliczka mlecznej czekolady Przygotowanie : Cukinię wymieszać z kawą, dodać jajka i olej . Mąkę wymiesza ć z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać cukinię i posiekaną czekoladę . Wymieszać ciasto , przelać do formy i piec 50 minut w 180 stopniach
Magiczne Życie Martyśmietana lub dowolne nadzienie. Ja tym razem swój biszkopt przełożyłam masą kukułkową oraz dżemem i przyznam, że to połączenie wyszło wyśmienite. Dodatkowo pyszna polewa czekoladowa, troszkę ozdób i jest efekt cieszący oko. Z takiego ciasta możecie również przygotować tort. Ps. Jeśli chcecie inne wymiary biszkoptu to zerknijcie do przepisu na mój Najlepszy biszkopt do ciast i tortów - klik . Z tymże
Di gotujełyżki cukru *krem: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 5 żółtek budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki 2 kostki margaryny dodatkowo: polewa czekoladowa na wierzch Wykonanie: *Kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Dobrze wyrobić, podzielić na 2 części. Upiec w dwóch blaszkach w temp 170 st do zrumienienia. *kokosowe:Białka ubijamy, dodajemy cukier,miksujemy dodajemy wiórki kokosowe
Z Majeczką w kuchniswoje podniebienie :) Składniki: Ciasto 6 jajek 150 g cukru pudru (1 szklanka) 1 cukier wanilinowy 120 g mąki pszennej tortowej 80 g gorzkiego kakao 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa Kokosowa 1 litr mleka 3,2 % 400 g wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 300 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa 200 g czekolady(...)masa nam zgęstnieje i powstanie nam coś ala kokosowy budyń. Śćiągamy wtedy z ognia aby nie przypalić Na pierwszy placek ciasta kładziemy 2/3 masy, następnie kolejny placek i ponownie 1/3 masę , na samą górę wylewamy polewę czekoladową. Polewę robimy w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy śmietanę, łączymy ze sobą składniki i polewa gotowa :) Wersja pierwotna nie miała
W Moim Magicznym Domubudynie kupione na promocji, postanowiłam,że wykorzystam te produkty do zrobienia jakiegoś ciasta. W weekend zapowiedzieli się goście, więc nadarzyła się okazja. Dokupiłam tylko masło, a resztę produktów miałam już w domu-tak powstało to ekspresowe ciasto bez pieczenia. Puszysty krem budyniowy, chrupiące pełnoziarniste ciasteczka i polewa czekoladowa, a dla kontrastu słone masło orzechowe z kawałkami orzechów- to nie może
Krylowa Kuchniatruskawki! Przepis pochodzi z super książki "Domowe wypieki" autorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj
Z Kuchni Do Kuchnidzieci. Pierwszą wersję ciasta zrobiłam klasycznie, zniknęło z prędkością światła. Kolejnym razem dołożyłam cienką warstwę kajmaku i równie szybko zniknęło. Bardzo puszysty czekoladowy biszkopt i mleczny krem.......pycha! To lepsze niż sklepowa mleczna kanapka! Składniki: na ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pysznie & Pięknieciasto snickers od dłuższego czasu namawiał mnie mój mąż – i w sumie racja, czego tu nie lubić? Puszyste biszkopty czekoladowe, bita śmietana, masło orzechowe i masa krówkowa :) Jestem pewna, że Wam też zasmakuje! Ciasto piekłam w dużej wysokiej formie o wymiarach 40×25 cm Składniki na 1 spód biszkoptowy (będą potrzebne 2) 4 jajka 12 łyżek cukru
CiastkozercyCiasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą – Zapraszam na pyszny, bardzo prosty w przygotowaniu torcik z ciemnym kakao, wanilią i śmietanowym kremem. Jest bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny, czekoladowy. Nasączyłam go kawą z dodatkiem likieru migdałowego i w smaku przypomina tiramisu. Wygląda pięknie i będzie idealny na świąteczny stół. Przepis powstał przy współpracy z marką Dr. Oetker. Bardzo polecam! Zapraszam(...)posypać czekoladą. Ułożyć ostatni krążek biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać i ciasto posypać ciemnym kakao. Tort wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc. 8. Torcik przed podaniem ozdobić czekoladowymi gwiazdkami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała CukierenkaMazurek wielkanocny to ciasto, które absolutnie musi gościć na każdym świątecznym stole. Na tle innych ciast mazurek wyróżnia się bardzo dużą różnorodnością. To zasługa różnego rodzaju mas i polew, które wykorzystuje się do jego dekoracji. Mazurka wypieka się w różnych kształtach: klasycznym prostokątnym, kwadratowym, ale również owalnym czy trójkątnym. W dzisiejszym wpisie zebraliśmy dla was kilka przepisów na mazurki wielkanocne(...)efektownie będą prezentować się na stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Mazurek kajmakowy przepis na: Kolorowe Garnki 2. Mazurek bakaliowy przepis na: Słodki Sentyment 3. Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami w miodzie przepis na: Świat Ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Mazurek snikers przepis na: Kucharka w Baletkach 5. Mazurek śliwka w czekoladzie przepis na: Domowy Smak Jedzenia 6. Mazurek z białą
BabskiePorady.pl - PrzepisyDzisiaj polecam kolejny przepis na pyszne i superszybkie do przygotowania ciasto. Połączenie suszonych owoców i wiórków kokosowych z mlekiem skondensowanym jest wyśmienite! Nie może nie wyjść! Polecam! Ciasteczka – składniki:300 g herbatników (u mnie digestive)200 g masła (rozpuszczonego)200 g wiórków kokosowych300 g mieszanki (dowolne suszone owoce rozdrobnione, posiekane orzechy, rozdrobnione kawałki czekolady)600 ml mleka skondensowanegocukier puder(...)posypania Rozdrabniam ciastka (zobacz np. tutaj) i dodaję do nich rozpuszczone masło. Mieszam.Masę wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Wiórki, mieszankę owocowo-orzechowo-czekoladową mieszam z mlekiem skondensowanym i wylewam na spód ciasta.Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 30-35 min. lub aż zrobi się złote na brzegach.W orginalnym przepisie powinno się mieszankę wysypać
UgotujmyTo.plnapisała mi, że takie same ciasto znane jest jako "Styropian". Karmelitko, ciasto wygląda naprawdę pysznie, ale pomysł jest już znany jako ciasto styropian. Tylko,że styropian robione jest z budyniem waniliowym, a u Ciebie zmianą jest budyń czekoladowy. Pozdrawiam:) Zaintrygowana tą uwagą, sprawdziłam to i... rzeczywiście, taki sam przepis spotkałam bądź bardzo zbliżony na innych blogach czy też stronach. Byłam(...)wiem, że tylko zmiany w przepisie są moją autorską prpozycją. Raz jeszcze wszystkich serdeczie przepraszam! Mam nadzieję, że takie coś się więcej nie powtórzy. A tymczasem zapraszam na pyszne ciasto. Lekkie, delikatne i musowe, które pachnie wanilią i kawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę
W kuchni Karmel-itki