ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:677/1520)

BABECZKI KOPCE KRETA 1026

cukier puder do smaku do śmietany żelatyna- 2 łyżki pół szklanki wiórek czekoladowych  2 banany Wykonanie: *Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą , oraz kakao. Wlewamy mleko i olej, dalej miksujemy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i foremek na muffinki. Pieczemy 15  minut(...)Studzimy * Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru wg uznania do smaku, dodajemy wiórki czekoladowe,które wcześniej kruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy.  * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę.Następnie kroimy na mniejszą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Układamy na dnie ciasta. Na owoce wykładamy masę, formujemy ją w kształt kopca. Posypujemy pokruszonym ciastem. Postępujemy

Z Majeczką w kuchni
Puszyste ciasto z rabarbarem 268

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nie taki stary piernik z niego ... 211

ponieważ jest wilgotny i mocno czekoladowy. nawet jeśli troszkę sobie pofolgowaliśmy w święta to pamiętajmy, że świąteczne wypieki są bardzo wartościowe. Zawierają w sobie miód, bakalie, cytrusy, orzechy. Ten piernik będę powtarzać nawet w ciągu roku. Szybko się go robi i można go efektownie udekorować bakaliami. Koniecznie musi być z powidłami ze śliwek węgierskich. Aby jeszcze bardziej uszlachetnić tradycyjny, polski(...)ciasto. Pieczemy około 1 h w 170 stopniach C. Ciasto po upieczeniu studzimy, przekrawamy i smarujemy powidłami. Dekorujemy polewą.Polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę, ze śmietanką, masłem. Gotową polewą dekorujemy piernik. I póki jeszcze polewa nie zastygła dowolnie dekorujemy bakaliami. Piernik zachowuje świeżość przez cały tydzień. piernik czekoladowy

Bon Appetit Małgorzaty
Naleśniki z owocami - wersja VEGE 102

wersji na słodko  - naleśniki z owocami i czekoladą  Składniki na ciasto naleśnikowe: - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki soli - 2 łyżki cukru - 2 łyżki oleju roślinnego - 2 szklanki mleka roślinnego (np. owsianego, sojowego, migdałowego)   Składniki na krem czekoladowy: - 1 puszka ciecierzycy (240 g odsączonej) - 1/4 szklanki kakao - 1/4 szklanki syropu klonowego(...)Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i lekko natłuść olejem. Nakładaj po 1/4 szklanki ciasta na patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor, obracając delikatnie łopatką. Powtarzaj z resztą ciasta, nakładając olej na patelnię w razie potrzeby. 4. W międzyczasie przygotuj krem czekoladowy. Do blendera wrzuć ciecierzycę, kakao, syrop klonowy, mleko roślinne, wanilię i sól. Miksuj na wysokich obrotach

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe 235

byłabym jednak sobą, gdybym przy okazji "pierniczkowania" nie upiekła jeszcze jakichś ciasteczek. Oto przepis na ciasteczka migdałowo-czekoladowe. Ciasteczka migdałowo-czekoladowe Składniki: 100-120g mąki pszennej + mąka do oprószenia migdałów i czekolady i do podsypywania ciasta 50g margaryny 40g cukru 1 żółtko 20g czekolady deserowej 10-15g migdałów 2 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie(...)piekarnika)  - po upieczeniu przechowywać w zamkniętym pojemniku Ciasteczka są kruche, mocno czekoladowe (zwłaszcza, jeśli posiekamy czekoladę na dość duże kawałki), do tego w każdym znajduje się dużo chrupiących kawałków migdałów. Z podanej ilości składników wychodzi 30-35 ciasteczek, w zależności od tego, jak cienko rozwałkujemy ciasto. Warto pamiętać, że należy robić to dość delikatnie, żeby wałkiem nie rozgnieść kawałków

Smakołyki Bereniki
Sufletowy sernik podwójnie czekoladowy (gluten free) 234

naczynie z masą serowo-czekoladową i pieczemy przez 15 minut w kąpieli wodnej. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 160 st C i pieczemy kolejne 15 minut, po tym czasie całkowicie wyłączamy  temperaturę i pozostawiamy na kolejne 15 minut. Po tym czasie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i wyjmujemy wypiek. Studzimy całkowicie .  5. Gdy ciasto jest wystudzone wywracamy(...)cukier waniliowy i rozrobioną w łyżce wody żelatynę . Całość chwilę mieszamy. Czekolada stanie się błyszcząca i gęsta. Lekko studzimy.  7. Natychmiast polewamy nią ciasto uważając by nie  była zbyt gorąca . Posypujemy karmelem i czekoladowymi wiórkami

vaniliowoczekoladowa
Ciasto Ambasador 958

pół. Do jednej dodajemy brzoskwinie, do drugiej zaś czekoladowy krem i bakalie. Masę układamy pomiędzy herbatniki a wierzch polewamy czekoladową polewą. Z podanego przepisu wychodzi duża, podzielna blacha pyysznego ciasta, któremu nikt się nie oprze Piecząc je wydawało mi się, że ciasto będzie przesłodzone, ale myliłam się – wyszło idealne

Marta Gotuje
MENU WIELKANOCNE 225

kruchym czekoladowym spodzie sernik rewelacja sernik toskański z konfiturą morelową sernik na kruchym pełnoziarnistym spodzie sernik z makiem, kokosem i brzoskwiniami sernik zebra (czekoladowy) sernik z brzoskwiniami na kruchym, orkiszowym spodzie, z kruszonką śmietanowiec na kruchym cieście z malinami sernik na kruchym spodzie świąteczny sernik alzacki Baby świąteczne: babka gotowana na mące orkiszowej, bez cukru babka maślana waniliowo-czekoladowa wielkanocna

Smaczne Zdrowe
Świąteczny Makowiec Śnieżny 947

Jest z nim trochę zachodu, ale jest pyszny i wygląda wspaniale z tyloma ciekawymi warstwami. Znajdziemy w nim bakalie, orzechy, alkohol i polewę czekoladową. Smaki dobrze się ze sobą łączą i myślę, że będzie dobrym ciastem na rodzinne spotkanie. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Mała Cukierenka
Sernik na zimno na biszkopcie 124

wystygnięcia. Zimną lekko tężejącą galaretkę wylałam na ciasto. Ciasto schłodziłam w lodówce. Następnie zdjęłam obręcz i pokroiłam ciasto na kawałki. Do zrobienia tego ciasta zainspirował mnie przepis ze strony:  Piankowy sernik na biszkopcie - PrzyslijPrzepis.pl . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na serniki na zimno i inne ciasta w tym stylu, np.: sernik warzony (link(...)zimno (link:  Waniliowe Improwizacje: Łaciaty sernik na zimno ), śmietanowiec na biszkoptach (link:  Waniliowe Improwizacje: Śmietanowiec na biszkoptach ), czekoladowy sernik na zimno (link:  Waniliowe Improwizacje: Czekoladowy sernik na zimno ), serowe tiramisu (link:  Waniliowe Improwizacje: Serowe tiramisu ), ciasto puszek z galaretką (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto puszek z galaretką ), serniczek walentynkowy (link:  Waniliowe Improwizacje: Serniczek walentynkowy ), sernik

Waniliowe Improwizacje
Ciasta na święta 2856

mgotuje.pl/ cytrynowiec/ https://mgotuje.pl/ciasto- ambasador/ https://mgotuje.pl/malinowa- chmurka/ https://mgotuje.pl/ciasto-3- bit/ https://mgotuje.pl/babka- makowa-z-polewa-czekoladowa/ https://mgotuje.pl/blok- czekoladowy-z-bakaliami/ https://mgotuje.pl/ciasto- wisnia-z-makiem/   Propozycje ciast na święta   Linki do przepisów: https://mgotuje.pl/ciasto- prince-polo/ https://mgotuje.pl/bananowa- chmurka/ https://mgotuje.pl/rolada- makowa-z-kremem-cytrynowym

Marta Gotuje
Churros pomarańczowe 274

hiszpański słodki przysmak jest popularny również w Portugalii, Ameryce Łacińskiej, czy USA.. Churros podawane jest samodzielnie lub z dodatkiem sosu czekoladowego i wtedy nazywa się chocolate con churros.. To kolejny przepis na blogu, którego podstawą jest ciasto parzone (uwielbiam mini ptysie z czekoladą ), które smaży jest w głębokim tłuszczu jak „ gniazdka pomarańczowe „, a następnie posypuje cukrem(...)pudrem. Churros przygotowałam podobnie jak gniazdka z sokiem z pomarańczy zamiast wody, można wykorzystać również sok pomarańczowy z kartonika. Churros pomarańczowe podałam z sosem czekoladowym przygotowanym z czekolady, soku z pomarańczy i słodkiej śmietanki 30%. Składniki na ok. 60 sztuk: 250 ml soku z pomarańczy lub soku pomarańczowego z kartonu 50 g masła ok. 2 łyżki cukru brązowego w kostkach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka czekoladowa 57

Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki swojej recepturze jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 60 min   SKŁADNIKI 4 jajka L 200 g cukru (niepełna szklanka) 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 250 ml oleju (1 szklanka) 160 g mąki (1 szklanka) 50 g skrobi ziemniaczanej (1/3 szklanki) 50 g kakao (1/3 szklanki(...)pudru 1 łyżka kakao 2-3 łyżki wrzątku PRZYGOTOWANIE Formę na babkę o pojemności ok. 1,7-2 L wysmaruj masłem i oprósz mąką. Silikonowej formy nie trzeba smarować, ciasto ma w sobie dużo tłuszczu. Sypkie składniki (mąkę, skrobię, kakao i proszek do pieczenia) przesiej przez sito i wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 180°C (grzałka góra-dół). Jajka utrzyj

Słodki Blog
Ciemna "Krówka" 159

Dawno nie było na blogu czegoś słodkiego. Tym razem coś szybkiego ale pysznego. Ciasto krówka z nadzieniem śmietanowo-kakaowym i polewą czekoladową - może skorzystacie z przepisu w czasie nadchodzących świąt;) Ciemna " Krówka" Biszkopt - 5 jajek - pół szklanki karmelu ( ja użyłam gotowej masy ) - pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki mąki ziemniaczanej Poncz: - 3/4 szklanki słodkiej kawy z odrobiną kawowego likieru Nadzienie(...)stopni . Jajka ubijamy na białą masę. Mąki przesiewamy. Do jajek dodajemy cały czas ubijając po łyżce karmelu. Na koniec łopatką ( bez użycia miksera) dodajemy po łyżce mąki. Ciasto przelewamy do formy, wygładzamy i pieczemy przez około 30 min. Po czym zostawiamy na chwilę w piekarniku a po wyjęciu przekładamy na ściereczkę i studzimy . Po wystygnięciu kroimy na dwie części. Każdą

Kuchnia Pełna Emocji
Jak przygotować tort na prezent? 102

Tort to jedno z tych ciast, które najczęściej są przyrządzane na specjalne okazje. Poza samym upieczeniem biszkoptu i przełożeniem go nadzieniem, bardzo ważne jest również jego udekorowanie i odpowiednie spakowanie. W tym artykule podpowiemy, jak przygotować tort na prezent. Zachęcamy do zapoznania się z jego treścią. Po pierwsze – udekorowanie tortu Przed wręczeniem tortu w formie prezentu, warto zadbać(...)zorganizowane z okazji wieczoru panieńskiego. Doskonałym sposobem na stworzenie efektownej dekoracji na torcie, jest skorzystanie z takich rozwiązań jak: Ozdoby cukrowe, Ozdoby waflowe, Ozdoby czekoladowe, Toppery, Figurki, Świeczki, Balony. Tego typu dekoracje do ciast, dostępne są w hurtowniach cukierniczych, dzięki czemu bez problemu wejdziemy w ich posiadanie. Ponadto, idealnie w roli ozdoby, sprawdzą się także posypki na tort

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania