ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:671/1376)

Izaura - sernik na murzynku 152

Izaura - sernik na murzynku Uwielbiam smak tego ciasta - aksamitny sernik połączony z wilgotnym murzynkiem, a do tego ta czekoladowa polewa, niby nic takiego,  ale uwielbiam do niego wracać. Przynajmniej 2 - 3 razy  w roku gości u mnie na stole, choć wcześniej był przygotowywany raczej przez moją mamę, tym razem jednak przejęłam inicjatywę. Składniki: Na murzynek: 1,5 szklanki(...)Piec ok. 1 godz. w temp. 180 st.  Polewa: Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuścić w garnuszku, gotować przez 3 min cały czas mieszając. Ciepła polewą polać upieczone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.  Smacznego

My sweet a life
Ciasto Czarna porzeczka wg. Siostry Anastazji. 19312

budynie,mąkę,cukier i cukier waniliowy. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje.    Zimny budyń utrzeć z masłem.  Polewa czekoladowa : 3 tabliczki czekolady mlecznej rozpuścić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami śmietanki. Warstwy ciasta : 1. Ciasto ciemne 2. połowa dżemu porzeczkowego 3. połowa masy budyniowej 4. ciasto jasne 5. dżem porzeczkowy 6. masa budyniowa 7. ciasto ciemne

Sama słodycz i szczypta chili
Owsiana tarta z budyniem czekoladowym 210

płatków owsianych 50g mąki owsianej 50g migdałów 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowego 20g kakao 1/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego Budyń czekoladowy: 40g skrobi kukurydzianej (można zastąpić ziemniaczaną) 1/4 szklanki gorzkiego kakao 50-60g erytrytolu lub ksylitolu 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego Opcjonalnie 2 garści mrożonych dowolnych owoców (u mnie(...)mąką owsianą i pozostałymi suchymi składnikami. Wymieszać.   Daktyle odsączyć i zblendować. Przełożyć do miski wraz z pozostałymi składnikami. Dodać aromat waniliowy, mleko i olej kokosowy. Zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować i wyłożyć je w formie do tarty. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Przestudzić. Budyń: Skrobię wymieszać z   kakao i erytrytolem. Wlać trochę mleka - około pół szklanki

Fabryka pomysłów
Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek. 222

Krem do przekładania ciast. Składniki : 50 dkg masła  ( 82 % tłuszczu ) 20 dkg cukru kryształu 3 jajka   ( świeże ) olejek cytrynowy lub inny 2 łyżki kakao ( zaparzonego gorącą wodą gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) Sposób wykonania : Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu(...)pienionego masła i mieszamy aby się dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao ,gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę spirytusu. Kremem możemy przekładać torty,ciasta biszkoptowe,kruche ciasteczka itp.  Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 15 dkg )np.truskawki,borówki,maliny. Będziemy wtedy mieć krem

Przepisy i porady kulinarne
CZEKOLADOWE KOCIE ŁBY 353

Deser "Kocie łby" ("Rocky Road") został stworzony w 1853 roku w Australii. Była to alternatywa dla zniszczonych podczas podróży słodyczy importowanych z

Przepisy Aleksandry
tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 170

jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 4 łyżki oleju 4 łyżki zimnej wody łyżeczka proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady deserowej na mus wiśniowy: 200 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej 2 łyżki cukru na krem budyniowy: 2 szklanki mleka(...)przestygnie, 3 łyżki budyniu przełożyć do szprycy.  Dolny blat biszkoptu położyć na paterze, zapiąć obręcz wokół ciasta. Na ciasto wycisnąć margines z budyniu. Na środek wyłożyć tężejącą masę wiśniową. Przykryć biszkoptem. Wstawić na chwilę do lodówki.  Przygotować mus czekoladowy: czekoladę połamać, wrzucić do miski i ustawić ją nad  garnkiem z wrzątkiem (tak, żeby miska nie dotykała wody

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 291

masłem. najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto, posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady.Piec w temp.200 st. C przez 20 minutPo ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami.Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby były bardziej czekoladowe. Muffinki czekoladoweakcja piknik

Bon Appetit Małgorzaty
Owsiane placki z gorzką czekoladą. 68

każdym kęsie aż można się rozmarzyć. Jeśli jesteśmy miłośnikami czekolady i mamy ochotę na małe słodkości to te placki okażą się strzałem w dziesiątkę. Te puszyste i gęste czekoladowe placki idealnie komponują się z filiżanką kawy . Mleko owsiane charakteryzuje się delikatnym smakiem o wodnistej konsystencji, jednak jest bardzo sycące. Bogate jest w błonnik i kwas foliowy. Napój ten świetnie nadaje(...)minut. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na placki. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, erytryol, wlewamy mleko, wanilię i dodajemy jajko. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Wyciągamy tackę z lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy ciasto na placki, na środku umieszczamy jeden krążek czekolady i przykrywamy go taką samą ilością ciasta. Kiedy ciasto zacznie bulgotać placek jest

Zdrowy Styl Joanny
Najlepszy piernik błyskawiczny 87

Zapraszam na szybką i tanią wersję piernika. Ciasto jest pyszne, wilgotne i miękkie od razu po upieczeniu. Przełożone powidłami i oblane polewą czekoladową wręcz rozpływa się w ustach. Pozostaje mięciutkie i wilgotne nawet na trzeci dzień po upieczeniu (zapewne nawet dłużej, ale nigdy nie udało nam się tego sprawdzić – zawsze znika błyskawicznie). Jeśli na ostatnią chwilę szukacie pysznego ciasta

e-PrzepisyKulinarne
Babka czekoladowo-pomarańczowa 137

Święta wielkanocne się zbliżają wielkimi krokami, a wtedy na stolach królują przeróżne babki. Moja propozycja na ten czas to babka czekoladowa pachnąca pomarańczą. Pyszne, delikatna i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
SERNIK Z CIEPŁYMI LODAMI NA CHRUPIĄCYM SPODZIE 477

takich lodów w innych sklepach (to raczej produkt na wymarciu), ja swoje kupiłam w Lidlu (są tam chyba od zawsze...). Przepis dostałam od Dobrej Znajomej. Choć na rodzinnych imprezach ciasto pojawia się już od kilku dobrych lat, to ja osobiście sięgam do tej wersji przepisu po raz pierwszy. Choć może nie są to zdrowe składniki, to niekiedy warto zaszaleć. Wszak(...)mniejsze kawałki, rozpuścić w gorącej kremówce, dokładnie rozmieszać, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę i cukier puder i całość zamieszać. Odstawić do przestudzenia. Lekko tężejącą masą czekoladową polać nasz sernik. Przechowywać w lodówce. Jak dla mnie to ciasto najlepiej smakuje właśnie zimne, prosto z lodówki. Wówczas jest po prostu genialne, idealne połączenie smaków i konsystencja... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Torcik gruszkowy z kajmakiem 216

krem. Na wierzch masy przesiać mąkę i delikatnie wymieszać na gładką masę. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Wysmarować ją tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Przygotowane ciasto przełożyć do torownicy. Piec w temperaturze 160°C na funkcji termoobieg przez około 40-45 minut. Odstawić do ostygnięcia najlepiej na całą noc. W szklance zaparzyć herbatę, dodać 3 łyżki(...)wymieszać z cukrem waniliowym. 150 g śmietanki ubić, dodać serek i delikatnie wymieszać. Częścią masy posmarować boki tortu, a resztę kremu odłożyć do ozdobienia wierzchu. Następnie boki obłożyć płatkami czekoladowymi (fot.3). Pozostałe gruszki odsączyć i pokroić w plasterki. Poukładać je na wierzchu tortu jak na zdjęciu (fot.4), zostawiając troszkę miejsca od krawędzi tortu na zrobienie rozetek. Następnie gruszki posmarować rozpuszczoną

Świat Ciasta
Bounty -ciasto, które zachwyci 195

Ciasto nie tylko pięknie wyglądające, ale przede wszystkim wyśmienicie smakujące. Wiórki kokosowe z masą budyniową połączone z ciemnym biszkoptem. Nie można się oprzeć, dlatego szybko znika z talerza.      SKŁADNIKI Na biszkopt: 7 jaj  28 dag cukru  16 dag mąki pszennej   4 dag kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 3 szklanki mleka(...)rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Przekładamy ciasto. Biszkopt kroimy na połowę na jedna część wykładamy 1/2 masy kokosowej. Przykrywamy drugim. na wierzch wylewamy pozostałą część masy. Całość zalewamy polewą czekoladową. Możemy gotowa lub robimy swoją. u mnie wypróbowana polewa czekoladowa, która jest szklista i się nie kruszy

W kuchennym oknie Ewy
Orzechowe rurki bez pieczenia 329

jajko i dokładnie wyrabiamy, aż do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Ciasto formujemy w kulę i wałkujemy na cienki prostokąt pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Następnie kroimy na pasy nieco krótsze niż długość foremki do rurek, a dalej na mniejsze kawałki (takie, by ciasto obtoczyło foremkę jedną warstwą). Foremki smarujemy olejem (ciasto również można delikatnie natłuścić). Przygotowanymi porcjami obtaczamy(...)szklance z gorącą wodą. Najżmudniejszą częścią przygotowania rurek było dla mnie owinięcie samych foremek ciastem, a następnie zdjęcie gotowej rurki z foremki. Aby ułatwić sobie pracę, pamiętaj, aby ciasto nie wystawało poza foremkę, tak by można było łatwo złapać ją w palce. Jeśli po wałkowaniu, ciasto rozerwie Ci się, niczym się nie przejmuj, na tym etapie łatwo skleić

Smaki Na Talerzu