ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:664/1509)

Mazurek "jajo" z kajmakiem 214

łyżka śmietany kwaśnej Do dekoracji: 1/3 puszki kajmaku gotowego mielone orzechy gotowe dekoracje, np motylki czekoladowe kolorowe pisaki lub lukier inne - wedle uznania  Wykonanie: Mąkę przesiać, zimne masło pokroić w kostkę. Masło i mąkę posiekać nożem, dodać cukier, żółtko, śmietanę - szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodać więcej mąki. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą(...)rondelku - będzie łatwiej nałożyć go na ciasto. Tak przygotowany kajmak, wylać na kruche ciasto. Wierzch udekorować wedle uznania. Ja przykleiłam kurczaczka z kruchego ciasta, boki obsypałam mielonymi migdałami. Zrobiłam napis z lukru i przykleiłam motylki czekoladowe.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Czekoladowy chlebek bananowy 97

Chlebek bananowy to ciasto śniadaniowe, które smakuje świetnie zarówno samo jak i posmarowane masłem czy dżemem – jak chleb. Jest to też wypiek bardziej zwarty niż puszysty – stąd być może nazwa. Tradycyjny chlebek bananowy jest już na blogu, a dziś chciałabym Was skusić na wersję czekoladową. Kawałki czekolady i orzechy doskonale wzbogacają jego smak. Wypiek bazuje na mocno dojrzałych(...)przekładamy do przygotowanej keksówki. Wyrównujemy. Pozostawionego wcześniej banana rozcinamy wzdłuż na dwie części i układamy na wierzchu ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 60-70 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone patyczkiem lub wykałaczką. Pozostawiamy do wystygnięcia. Post Czekoladowy chlebek bananowy pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto kinder bueno 991

Ciasto kinder bueno to jedno z pyszniejszych ciast bez pieczenia, jakie można zrobić samodzielnie w domu. Krem budyniowy z orzechami, aksamitna masa czekoladowa i chrupiące herbatniki.  - inspirowane znanym batonikiem - wspaniały deser dla miłośników słodkości - zamieniając herbatniki na biszkopt ciasto można podać jako tort

AniaGotuje.pl
Gofry 156

którego nadaje im gofrownica. Do tego możemy nakładać na nie różne farsze, przygotowywać na słodko z dodatkiem bitej śmietany, dżemów, konfitur, z sosami owocowymi, czekoladowymi, na słono, wytrawnie. Dziś zaprezentuję Wam przepis na ciasto na gofry, który kiedyś przeczytałam na jednej ze stron internetowych i zapamiętałam lekko go modyfikując - cała reszta należy do Waszej inwencji kulinarno

Zasmakuj Kuchni
Tarta cytrynowa Lemon Curd 39

zrównoważą smaki. Tę tartę polecam też szczególnie na Wielkanoc, jako alternatywę do mazurka. Tarta będzie zdecydowanie smaczniejsza niż większość suchych mazurków, a ma podobną formę. Możesz ozdobić ją małymi czekoladowymi jajeczkami lub innymi ozdobami kojarzącymi się z Wielkanocą. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform(...)form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Ci także inne przepisy: Mazurek chałwowy Ciasto 3 BIT Tarta z rabarbarem Tort a’la ciastko WZ Mazurek wielkanocny królik Wilgotna babka drożdżowa Maślane ciasteczka ozdobione kwiatami Babka pomarańczowa Tarta truskawkowa Ciasto kukułka Sernik z brzoskwiniami Karpatka Mazurek kajmakowy Babka czekoladowa z prosseco Babka z mlekiem skondensowanym Babka drożdżowa z żurawiną Sernik nowojorski Pyszny

nietylkopasta.pl
Ciasto Flamengo 568

kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej, 1 duża paczka herbatników, 2 kieliszki likieru czekoladowego, kakao do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz kakao i proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 24cm(...)24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony biszkopt nasączam likierem czekoladowym. 2. Biszkopt jasny: Białka ubijam na sztywno. Nie przestając ubijać dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piernik 53

miodu, który długo zachowuje świeżość. Piernik z dużą ilością powideł śliwkowych, cynamonu oraz kakao jest niesamowicie aromatyczny. Domowy piernik udekorowany polewą czekoladową oraz ozdobiony posiekanymi orzechami, suszonymi owocami lub cukrowymi koralikami wygląda i smakuje obłędniej. To ciasto, które upieczesz w weekend i Święta Bożego Narodzenia. Zapraszam po przepis na piernik bez miksera oraz kilka porad. Piernik SKŁADNIKI: 350 g mąki(...)bułką tartą. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piernikowe wylewam do formy, delikatnie wyrównuję. Formę keksową wkładam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. Piernik piekę 45-50 minut. Po 40 minutach możesz sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po upieczeniu możesz od razu wyjąć piernik z piekarnika. Krok 5. Przygotuj polewę

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki czekoladowo- miętowe z serem 184

się że będę je musieć sama zjeść :) Mąż naleśnikowy nie jest w ogóle, nie wspominając o takich czekoladowych... Tym bardziej się zdziwiłam, że pochłonął ich kilka... Ciekawa jestem czy Wy takich próbowaliście i jak Wam smakowały? Pochwalicie się? Składniki: Na 10 naleśników Ciasto: 250 ml mleka 3.2% + 20ml ok. 300g mąki tortowej szczypta soli 2/3 tabliczki mlecznej czekolady Goplana(...)trzcinowego Dodatkowo: 1/2 szklanki do smażenia gotowych naleśników cukier puder do posypania po wierzchu bądź kilka kostek startej czekolady Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 20ml mleka. Studzimy tak, by masa czekoladowa była nadal płynna. Resztę mleka wraz z jajkiem i białkiem ubijamy na puch. Dodajemy przesianą mąkę, cukier puder, olej oraz szczyptę soli

Kuchnia w czekoladzie
Antałki 172

budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej 3/4 kostki masła 4-5 łyżek spirytusu 1 łyżka cukru Polewa czekoladowa 3/4 tabliczki czekolady 1/4 kostki masła 1 łyżka cukru pudru  cukier puder do posypania   Z podanych składników na ciasto kruche wyrobić szybko ciasto i włożyć je do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkować na trochę więcej niż(...)ubijać. Pozostawić do schłodzenia.   Na ciasteczka nakładać krem i składać je razem.   Składniki polewy czekoladowej delikatnie podgrzać i rozpuścić. Nie gotować. Polać ciasteczka i pozostawić i stężenia polewy. Z papieru (najlepiej pergaminu, gdyż jest cienki) wyciąć małe serwetki. Serwetkę nałożyć na ciasto i za pomocą małego sitka oprószyć cukrem pudrem. Serwetkę należy ściągać bardzo delikatnie aby nie zniszczyć

Jadło i czytadło
Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 162

ptysie przepełnione kremem i oblane sosem, w klasycznej wersji jest to polewa czekoladowa, ale wariacja kremu i sosu to w dzisiejszych czasach  tylko kwestia naszej wyobraźni, także do dzieła Kochani! Ja wybrałam wersje tradycyjną ale z troszeczkę innym kremem:) Składniki: (na 30 - 40 ptysiowych kuleczek) Ciasto parzone: 125 g masła  200-250 ml wody 250 g mąki pszennej(...)skórka z 1 pomarańczy: na malutkich oczkach 1-5 łyżeczki advocata kilka kropli świeżego soku z pomarańczy 1 łyżeczka cukru pudru Polewa czekoladowa: 80 ml wody 80 g cukru 200 g deserowej czekolady 1 łyżeczka whisky Przygotowanie: Ciasto parzone: 1. Do garnuszka z wodą dodajemy masło. 2.Podgrzewając doprowadzamy do wrzenia, wtedy dodajemy mąkę. 3. Zmniejszamy ogień i mieszamy

KreatywnePiny
AROMATYCZNY PIERNIK Z ŻURAWINĄ 187

kawy. Lubię takie "żelazne" ciasta, których nie musimy zjadać obowiązkowo w 1 dzień, bo potem tracą zdecydowanie na smaku. I tak jest z piernikiem.  Długo świeży, wilgotny, nawet po 3-4 dniach smakuje idealnie. Wielkim łasuchom polecam przełożenie dodatkowo powidłami śliwkowymi.  Ja omijam ten etap.  Polewa czekoladowa na pierniku jest dla mnie wystarczająco słodka.  Składniki(...)dodatkowo: 100g suszonej żurawiny Wszystkie składniki zmiksować. Dodać suszoną żurawinę. Wymieszać. Blaszkę natłuścić, obsypać mąką, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do temp. 180st. Włozyć ciasto i piec ok. 45- 50 minut.  Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
AROMATYCZNY PIERNIK Z ŻURAWINĄ 216

kawy. Lubię takie "żelazne" ciasta, których nie musimy zjadać obowiązkowo w 1 dzień, bo potem tracą zdecydowanie na smaku. I tak jest z piernikiem.  Długo świeży, wilgotny, nawet po 3-4 dniach smakuje idealnie. Wielkim łasuchom polecam przełożenie dodatkowo powidłami śliwkowymi.  Ja omijam ten etap.  Polewa czekoladowa na pierniku jest dla mnie wystarczająco słodka.  Składniki(...)dodatkowo: 100g suszonej żurawiny Wszystkie składniki zmiksować. Dodać suszoną żurawinę. Wymieszać. Blaszkę natłuścić, obsypać mąką, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do temp. 180st. Włozyć ciasto i piec ok. 45- 50 minut.  Po wystudzEniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Ciasto Lambada / Lambada Cake 88

Dziś zapraszam na przepyszne ciasto zwane Lambadą, a czasami też ciastem watykańskim. Składa się z biszkoptu, brzoskwiń i kremu pomarańczowego na bazie budyniu. Całość wieńczy warstwa śmietanki z odrobiną żelatyny i wiórki czekoladowe. Myślę, że ten wypiek  już stał się jednym z naszych ulubionych ciast - jest orzeźwiające i sprawia wrażenie lekkiego, to idealny deser na lato. Przy okazji tego

Lekcje w kuchni
Ciasteczka Domino 123

biała masę, dodać jajko zmiksować, następnie dosypywać mąkę wymieszaną z solą. Zagnieść ciasto, utworzyć kulę i włożyć do lodówki na 2 h. Wyjąć ciasto, pozostawić na 5 minut, następnie rozwałkować i wykrawać prostokąty, przyozdobić je czekoladowymi chipsami. Piec 15-20 min w 180 stopniach. Przepis pochodzi z tej strony

Moja Galeria Smaku
FIT TARTA BOUNTY – najlepsza kokosowa tarta, jaką w życiu zrobiłam! 152

wegańskie serniki jaglane • bezglutenowe i wegańskie brownie z masłem orzechowym • słodkie chlebki owsiano-bananowe • tarty inspirowane batonami ( m.in. – tarta karmelowo-czekoladowa – tarta kokosowa – tarta orzechowa ) a także FIT wypieki (ze zdrowszymi zamiennikami) inspirowane ukochanymi batonami! UWAGA Zarówno w formie ciast, jak i batonów! • FIT Snickers • FIT Bounty • FIT Liony • FIT Princessa • FIT Pieguski • FIT Oreo • i wiele wiele innych! Połączenie

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania