ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:668/1376)

Tarta czekoladowa z truskawkami 291

mascarpone 2 łyżki cukru 60 g gorzkiej czekolady truskawki Wykonanie: Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (duża o śr. 23 cm, lub 3 - 4 małe). Ciasto nakłuć, wyłożyć papierem do pieczenia, na papier wyłożyć groch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Zdjąć papier z grochem i dopiec spody przez 10 - 15 minut(...)piekarnika i wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Przestudzić. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać odrobinę do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Przełożyć do pozostałego mascarpone i wymieszać całość. Czekoladowy krem wyłożyć na ostudzone spody. Przed samym podaniem tartę udekorować truskawkami.Poza sezonem można też podać ją bez owoców, lub udekorować na przykład malinami

Sto kolorów kuchni
Naleśniki owsiane 89

mleku, tym razem truskawkowym. Naleśniki podałam z kremem czekoladowo - orzechowym, ale oczywiście można użyć innych ulubionych dodatków. Oto dokładny przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1szkl. mąki owsianej szczypta soli 1 jajko 1 cukier waniliowy 1szkl. mleka truskawkowego (takie w kartoniku ze słomką dla dzieci) olej do smażenia ulubione dodatki np. krem czekoladowo - orzechowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do miski(...)wlałam mleko truskawkowe. Wszystko zmiksowałam na gładkie ciasto bez grudek. Ciasto odstawiłam na kilkanaście minut. Małą patelnię rozgrzałam i posmarowałam niewielką ilością oleju. Nalałam porcję ciasta naleśnikowego i rozprowadziłam je równomiernie po całej patelni. Naleśnika smażyłam z obu stron na lekko złocisty kolor i wyłożyłam na talerz. Przed nalaniem kolejnej porcji ciasta, patelnię znów natłuściłam i powtórzyłam czynności

Waniliowe Improwizacje
Dojrzewający piernik staropolski wg Aleex edycja 2018 207

chłodnym miejscu. Potem pieczemy pierniki i znów je odkładamy, by dojrzały. Tuż przed świętami przekładamy piernikowe blaty i oblewamy pierniki czekoladową polewą. A w święta? W święta delektujemy się niesamowitym smakiem i cudnym, korzennym zapachem tego nietuzinkowego ciasta. Aaaa… I jeszcze słuchamy zachwytów naszych bliskich. Moja rodzina już wczoraj pytała, czy ciasto na piernik dojrzewa. Bo odkąd zrobiłam

W mojej kuchni
Czekoladowe ciasto z ciecierzycy - wegańskie :) 162

czas temu, więc pomyślałam czemu by nie zrobić czegoś podobnego, aczkolwiek zastępując fasolę ciecierzycą. Tak oto zrodził się pomysł na mocno czekoladowe ciacho, które zachwyci każdego smakosza słodkich smaków i nawet nie poczuje, że jest zrobione z ciecierzycy! Ciasto wyszło genialne! Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne, aksamitne! Słodziutkie, z akcentem kokosowym i waniliowym. Czekolada odgrywa tu główną rolę i występują

Zdrowie na języku :P
Tort świąteczny 237

łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu mielone orzechy laskowe biały mak czekoladowa posypka siekane orzechy arachidowe rum lub spirytus ozdoby do dekoracji wiórki kokosu do obsypania tortu Przygotowanie: Ciasto: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Margarynę, wodę, cukier i kakao zagotować. Zdjąć z ognia i przestudzić. Dodać żółtka i wymieszać. Następnie

Ala piecze i gotuje
Tarta z kremem kajmakowym 133

łyżka kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 250 g mascarpone 200 g masy kajmakowej od Helio dekoracja czekoladowa od Helio, posypka oraz: forma na tartę o śred. 20 cm Przygotowanie: Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto kruche i wykładamy nim formę do tarty. Wstawiamy formę z ciastem do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Migdałowy jagielnik z karobem i owocami – wegański deser na zimno bez cukru 150

przygotowanie jest dość proste, a gotowania wymaga jedynie kasza jaglana – później idzie już z górki Schłodzone w lodówce ciasto świetnie komponuje się z klasyczną lub mrożoną kawą, a dodatek karobu nadaje słodyczy i lekko czekoladowego smaku. Nie stosuję w przepisach czekolady, ale jeśli wolicie klasyczne kompozycje, śmiało możecie w przepisie wykorzystać kakao zamiast karobu i jestem pewna, że wyjdzie

Fitkot
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 184

mnie jeszcze nie raz. Polecam spróbować!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła + krem czekoladowy lub tabliczka mlecznej czekolady       *** 200ml mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. Dodajemy masło oraz cukier i mieszamy. Odstawiamy z ognia i odkładamy do wystudzenia *** *** Do miseczki(...)godzinę do wyrośnięcia *** *** Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części i każdą rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm. Ciasto smarujemy roztopionym masłem *** *** Koło dzielimy na 12 części *** *** Na szerszym końcu każdego trójkąta układamy łyżeczkę masy czekoladowej lub kostkę czekolady *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia *** *** Zwinięte rogaliki układamy

Blog z Apetytem
Babka kakaowo-cynamonowa z orzechami włoskimi 117

szukających przepisu na szybkie ciasto Składniki na ciasto: 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżka dowolnego dżemu 1 łyżka cynamonu pół kostki masła pół szklanki orzechów włoskich Składniki na dekorację: 150-200g polewy czekoladowej orzechy włoskie (opcjonalnie) Wykonanie: Masło rozpuścić, odstawić do ostudzenia. Orzechy(...)Ponownie wymieszać.  Blachę "keksówkę"  wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią ciasto.  Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z formy, ostudzić i oblać polewą czekoladową. Na polewę można także nasypać troszkę orzechów włoskich dla dekoracji. Przepis pochodzi od mojej teściowej

Mania Wypiekania
Czekoladowe ciastka z orzechami 97

tygodniu szkoły. Print Czekoladowe ciastka z orzechami Delikatne czekoladowe ciastka z orzechami i bananem w sam raz do szkolnej lunchówki Keyword ciastka, czekolada, czekoladowe ciastka, orzechy Prep Time 20 minutes Cook Time 15 minutes Odpoczywanie ciasta 2 hours Ingredients 110 g masła musi być miękkie 60 g cukru ja użyłam kokosowego, może być trzcinowy albo biały 1 jajko

Cooking for Emily
TORT CHAŁWOWY 359

kilku placków oraz tortów. Za samą chałwą nie przepadam, jednak tort chałwowy bardzo mi zasmakował. Pomimo tego, że wydawałoby się, że będzie za słodki, jest idealny.  Składniki na ciasto: -6 jajek -1,5-2 szklanki ksylitolu lub cukru(ja dałam 1,5 szklanki) -3 szklanki mleka -1,5 szklanki oleju -5,5 szklanki mąki orkiszowej(może być pszenna(...)mleka -0,5 szklanki koniaku -4 łyżki rodzynek -240g masła -600g chałwy waniliowej -powidła śliwkowe(najlepiej bez cukru) Do dekoracji: -polewa czekoladowa -uprażone płatki migdałów -orzechy -rodzynki -chałwa -listki mięty(ja pominęłam) Wykonanie ciasta: Jajka miksujemy z ksylitolem, mlekiem i olejem, wsypujemy mąkę z sodą i mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy miód, cynamon, cukier waniliowy

Smaczne Zdrowe
Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) 156

innych owoców będzie rewelacyjnie komponować się z delikatnym smakiem ciasta. Keto ciasto z truskawkami Jasne vs ciemne Przepis na samo ciasto jest przy tym bardzo uniwersalny. Można bez problemu przerobić je na wersję z kakao i polać polewą czekoladową. Ale to najlepiej, jak już będą dostępne wiśnie… Nie od dziś wiadomo przecież, że wiśnie i czekolada to bajeczne połączenie

Modern Cave Girl
Sernik gotowany z polewą czekoladową 80

Wszystkie składniki rożpuszczamy w garnku, gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania konsystencji gęstej śmietany. 2 Ciasto pokrywamy polewą. Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Życzę smacznego! Artykuł Sernik gotowany z polewą czekoladową pochodzi z serwisu uDolores.pl - Tylko Sprawdzwone Przepisy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Włoskie, maślane ciasteczka waniliowo-kakaowe. 531

cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 115 g zimnego masła 3 żółtka 1-2 łyżki kwaśnej śmietany CIEMNE CIASTO: 230 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli 7-8 łyżeczek kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 115 g cukru pudru 115 g zimnego masła 3 białka 1-2 łyżki startej skórki pomarańczowej (ja użyłam  kandyzowanej skórki

Rozpustne gotowanie
Marysieńka 566

Wiem, że uwielbiacie warstwowe, ciekawe ciasta, dlatego dziś mam dla kolejne, pochodzące z przepisów siostry Anastazji. Delikatny czekoladowy biszkopt, klasyczny krem budyniowy a w środku wkładka orzechowa, brzmi pysznie, a jeszcze lepiej smakuje i do tego wygląda bardzo efektownie. Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy(...)piana zgęstnieje dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Następnie nie przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku, na koniec wsypujemy mąkę, proszek i kakao i ostrożnie ale dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C Wkładka orzechowa: 25 dag orzechów włoskich 5 białek  1 szklanka cukru

Cynamonowe szczęście